Zen door het leven

0
467

Een mensenleven is soms maar druk, te druk. Als student ben je dagen en soms zelf avonden lang aan het leren. Ben je eenmaal afgestudeerd? Dan kan je beginnen aan 40-urige werkweken. Af en toe vraag je je af hoe je nou een rustig leven kan leiden. Het lijkt misschien een onmogelijke opgave, maar toch zijn er velen die zen door het leven gaan. Wil jij meer weten over een zen lifestyle? Deze blog vertelt je hier meer over. 

Wat is een zen lifestyle?

Je vraagt je misschien wel af wat een zen lifestyle is en hoe je er profijt van hebt. Kenmerkend voor mensen die zen door het leven gaan, is de nadruk die ze leggen op eenvoud. Dit zie je op verschillende vlakken terug. Zo vertaalt eenvoud zich bijvoorbeeld naar een minimalistische kleding stijl en onbewerkte voedingsmiddelen. Daarnaast stellen ze kwaliteit boven kwantiteit. Het gaat dus niet om hoeveel je van iets hebt, maar vooral om de kwaliteit van dingen. 

Gezond dieet

Wil je zen door het leven gaan? Dan is het een idee om je eetpatroon en dieet aan te passen. Vaak eten we in Nederland net iets te veel en te snel. In het kader van eenvoud, is het een goed plan om minder te eten (kwantiteit) en tegelijkertijd gezonder te eten (kwaliteit). Dat betekent dus biologische en natuurlijke voedingsmiddelen in gepaste hoeveelheden. Het kan soms best een uitdaging zijn om ineens over te stappen op andere eetgewoonten. Daarom zijn er verschillende hulpbronnen waar je gebruik van kunt maken. Het internet staat vol met tips en programma’s die je helpen aan een gezonder eetpatroon. 

Verzorgingsproducten

Bij een zen lifestyle horen natuurlijk ook de juiste verzorgingsproducten. Zoals je net al hebt gelezen, hoort een eenvoudig en onbewerkt leven helemaal bij het zen zijn. Dat geldt ook voor de verzorgingsproducten. Ben je op zoek naar producten die helemaal passen bij je zen lifestyle? Wat velen gebruiken is bijvoorbeeld moroccan oil shampoo of moroccanoil curl voor goed verzorgd haar. Of biologische cosmetica zodat je je kunt opmaken met natuurlijke producten. Op het internet en in de winkels zijn tegenwoordig steeds meer producten te vinden die passen bij een zen lifestyle. 

Yoga

Wil je je zen lifestyle naar een hoger niveau tillen? Start dan met yoga. Het is aan te raden om dit minimaal twee keer per week te doen. Toch zou je het ook in je dagelijkse routine kunnen verwerken. Zo is het goed om het voor het slapengaan te doen, omdat je dan weer even helemaal rustig wordt. Dit bevordert je nachtrust en zo je energielevel. 

Vorig artikelStap voor stap je kinderen kleden in stijl
Volgend artikelwat is de mode trend van 2022?