Waar moet je op letten bij het inbouwen van een zwembad

0
422

Een zwembad in de achtertuin is voor veel Nederlanders de ultieme droom. Heerlijk baantjes kunnen trekken wanneer je maar wilt en geen rekening hoeven te houden met andere zwembadbezoekers of entreekosten. Veel mensen kopen daarom een opblaaszwembad, maar helaas zijn deze niet groot genoeg om écht in te kunnen zwemmen. Wil je een zwembad met dat échte wellness-gevoel? Kies dan voor een inbouw zwembad. Inbouw zwembaden zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen en maten, waardoor er altijd één te vinden is die goed bij jou en je achtertuin past. Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel waar je op moet letten bij het inbouwen van een zwembad.

De locatie van het zwembad

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om goed na te denken over de locatie van het zwembad. Hierbij moet je niet alleen rekening houden met de grootte van het zwembad zelf, maar ook met de ruimte rondom het bad. Wordt het zwembad bijvoorbeeld op een grasveld geplaatst of op een terras? Dit heeft veel invloed op de look van het zwembad, maar ook op de impressie van je tuin. Een zwembad dat wordt omringd door gras ziet er heel gezellig uit, maar vergeet niet dat het gras snel zacht en vochtig wordt. Een inbouw zwembad kun je niet meer verplaatsen, dus het is belangrijk om vooraf goed de tijd te nemen om alle mogelijkheden op een rijtje te zetten. Dit kan vervelende teleurstellingen voorkomen.

Kies voor een professioneel bedrijf

Beschik je niet over de benodigde bouwkennis om zelf je zwembad te monteren? Dan is het slim om te kiezen voor een professioneel bedrijf dat je kan helpen bij de installering van het zwembad. Bedrijven zoals Stassar verkopen niet alleen inbouw zwembaden van topkwaliteit, maar kunnen je ook helpen bij het monteren van het zwembad in je achtertuin. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit, en kun je jarenlang genieten van je zwembad.

Veiligheid voor kinderen

Wanneer het zwembad eenmaal is geïnstalleerd, is er nog één belangrijk punt om rekening mee te houden: de veiligheid. Heb je een gezin met kleine kinderen, of huisdieren? Dan is het slim om op zoek te gaan naar een manier om de veiligheid te waarborgen. Denk bijvoorbeeld aan een hek rondom het zwembad, zodat de kinderen niet zonder toezicht bij het water kunnen komen. Een andere manier om de veiligheid van het zwembad te waarborgen, is door het water af te dekken met bijvoorbeeld een afdekzeil of een zwembadrolluik. 

Vorig artikelwat kost een nieuwe trap?
Volgend artikelwelke kleuren passen bij elkaar bij kleding?