Verzekerd van je zaak

0
325

Ben jij goed verzekerd? Weet je dat zeker? Bepaalde verzekeringen sluiten we natuurlijk vanzelfsprekend af, en sommigen worden voor ons afgesloten (een zorgverzekering bestaat meestal al vanaf het moment dat je geboren wordt, en hoeft op je 18de enkel overgezet te worden naar je eigen pasje), maar het is niet alsof we zelfstandig leren welke verzekeringen allemaal handig en nodig zijn. Heb je bijvoorbeeld weleens nagedacht over een opstal en inboedelverzekering? En weet je hoe je je huis verzekeren gaat aanpakken? Dit zijn belangrijke vragen, maar de antwoorden zijn soms lastig te vinden. Gelukkig is je zoektocht nu voorbij!

Bezittingen en meer 

Het verzekeren van bepaalde dingen komt vanzelf, maar vreemd genoeg hoort het verzekeren van onze bezittingen daar niet per se bij. Nergens leren we expliciet (en vaak überhaupt ook niet impliciet) dat dingen als je huis verzekeren en een opstal en inboedelverzekering nuttig én vaak ook nodig kan zijn. Nu kan je besluiten dat je zelf voorzichtig genoeg bent, en dat is negen van de tien keer ook zeker het geval, maar hoe zit het met die ene keer? Dat ene ongelukje? En dan is er nog het feit dat je het leven ook niet onder controle hebt; er gebeuren wel vaker dingen die je niet voorziet en waar je niks aan kan doen. Hierom is het fijn om een verzekering af te sluiten voor de spullen en andere zaken waar je iets om geeft. Zo zorg je ervoor dat je onvoorziene dingen voor bent én je verzekerd bent, letterlijk, van een oplossing mochten er dingen misgaan. Sterker nog, daar heb je recht op. 

Voertuigzeker 

En daar zijn we dan: je huis en inboedel is verzekerd, je zorgverzekering klopt en je hebt misschien zelfs wel je leven verzekerd… maar hoe zit het met de manier waarop je jezelf verplaatst? En, iets minder cryptisch; is je motorvoertuig wel verzekerd? Of je nu een auto of een motor rijdt, het is belangrijk om je voertuig te verzekeren—hiermee kom je tenslotte vaker in risicovolle situaties dan met je huis of inboedel. 

Ga dus nog een keer goed al je verzekeringen na, en update ze waar nodig. Het voelt nu misschien als een overbodig taakje, maar verzekeringen zijn pas nuttig als je ze nodig hebt. Dan zijn ze gelukkig ook meteen heel erg nodig, dus beter zorgen we nu dat alles in orde is. Gelukkig kan jij dat! 

 

Vorig artikelVrachtwagenchauffeur worden: hoe werkt het?
Volgend artikelLeuk tips om Pasen te vieren met kinderen