Plissé gordijnen als raamdecoratie voor je woonkamer

0
92

Plissé gordijnen als raamdecoratie voor je woonkamer

Ben je toe aan een nieuwe look voor je woonkamer? Het is niet nodig om meubels te vervangen of je vloerbedekking te vernieuwen. Met nieuwe raamdecoratie woonkamer kun je je woonkamer een hele nieuwe uitstraling geven zonder veel moeite en zonder veel kosten. Plissé gordijnen zijn hiervoor een hele goede keuze. Het zijn stoffen gordijnen die zichzelf opvouwen. Voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of voor een schuur zijn andere materialen, zoals aluminium, heel bekend, maar ook voor je woonkamer kun je kiezen voor plissé gordijnen. Wanneer je ze op maat laat maken kun je kiezen uit veel soorten stof en allerlei verschillende kleuren en daarmee combineren tot je tevreden bent.

Raamdecoratie op maat

Plissé gordijnen kun je, net als heel veel andere raamdecoratie, op maat laten maken. Dat heeft verschillende voordelen. Bij standaardmaten passen soms je plissé gordijnen niet goed bij de afmeting van je raam, op maat laten maken voorkomt dit en maakt dat je gordijnen precies passen. Bij het op maat laten maken kun je eindeloos combineren met stoffen, kleuren, afmetingen en mate van transparantie. Je hoeft niets weg te gooien en loopt niet het risico om fouten te maken bij het op maat maken van je gordijn. Plissé gordijnen op maat zijn heel geschikt voor niet-standaard ramen: draai- of kiepramen en dakramen. Doordat het gordijn vlak tegen het raam zit en helemaal opgetrokken kan worden, zit het nooit in de weg bij het openen of sluiten van het raam.

Plissé gordijnen: flexibel en praktisch

Naast een stijlvolle keuze zijn plissé gordijnen ook een praktische en flexibele keuze. Zeker wanneer je kiest voor het top down – bottom up systeem. Deze plissé gordijnen zijn van zowel boven als onderen in te vouwen. Je kunt zo je gordijnen nog beter afstemmen op de hoeveelheid licht en de mate van privacy die je wilt. Ook deze plissé gordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei moderne kleuren en daarnaast zijn er verduisterende, semi-transparante en transparante varianten: nog een manier om je raamdecoratie zo dicht mogelijk aan te laten sluiten bij je wensen.

De bediening van plissé gordijnen

Plissé gordijnen tot een breedte van ongeveer twee meten zijn prima te bedienen met een koord. Grotere gordijnen worden bediend met een kettingsysteem, omdat daarvoor een wat robuuster systeem nodig is. Plissé gordijnen voor een draai- of kiepraam kunnen ook worden bediend met een handgreep, zodat een koord of ketting nooit in de weg zit. Zo is er voor elk raam en voor elk gordijn een passend bedieningssysteem.

Vorig artikelOntdek de oorsprong van Italiaanse koffiebonen
Volgend artikelWaarom het vieren van bedrijfsmijlpalen belangrijk is