OpenClipart-Vectors / Pixabay

En dan nu deel 2 van de WINACTIE:

De volgende 6 recepten zijn uitgekozen als finalisten:

  1. Chocolate chip cookies
    250 gr bloem
    1/2 tl baksoda
    1/2 tl zout
    170 gr ongezouten boter (gesmolten)
    200 gr bruine basterdsuiker
    100 gr suiker
    1 el vanille-extract
    1 ei
    1 eidooier
    325 gr chocolate chips (of fijngehakte pure chocolade)

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius/Gasovenstand 3. Vet een bakplaat in of bedek met bakpapier.

Zeef de bloem, baksoda en zout boven een kom een roer deze door elkaar. Zet dit weg voor later.

Roer de gesmolten boter, bruine suiker en suiker goed door elkaar. Klop het vanille-extract, ei en eigeel erdoor tot een licht mengsel. Voeg het bloemmengsel toe en roer goed door elkaar. Roer de stukjes chocola erdoor. Schep hoopjes deeg op de bakplaat

Bak de koekjes 15-17 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen

2. Red velvet cake
Ingrediënten
Porties: 12
250 gr boter, op kamertemperatuur
600 gr suiker
6 eieren
2 eetlepels rode voedingskleurstof
3 eetlepels cacaopoeder
375 gr bloem
250 ml karnemelk
1 theelepel vanille-extract
1/2 theelepel zout
1 theelepel baksoda
1 eetlepel azijn
Glazuur
2 pakjes (van 200 gr) roomkaas
350 gr witte chocola
250 gr boter, op kamertemperatuur

Bereidingswijze
Voorbereiding: 45min › Bereiding: 25min › Klaar in:1uur10min
De oven voorverwarmen op 170°C. 3 ronde bakvormen van 20 cm doorsnee invetten en met bloem bestrooien.
In een grote kom 250 gr boter met suiker romig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen en goed kloppen. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe.
Afwisselend bloem en karnemelk toevoegen. Vervolgens vanille en zout.
Baksoda met azijn mengen en voorzichtig door het beslag roeren. Niet teveel mengen.
Het cakebeslag over de 3 bakvormen verdelen en 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laten afkoelen.
Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas: de witte chocola smelten en lauw laten worden. In een grote kom de roomkaas luchtig opkloppen. Geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor kloppen tot het geheel de consistentie van slagroom heeft. Vervolgens de cake vullen en glaceren.

3.American pancakes (recept voor 2 personen)
Ingrediënten:
115g bloem
3 eieren
2dl melk/karnemelk
theelepel bakpoeder
snuf zout

Benodigdheden:
2 kommen
Bakpan

Voorbereiding:
Om de pannekoeken extra luchtig te maken scheid je de eieren, en klop je het eiwit apart stijf! Dit maakt het extra fluffy. het eigeel mix je met de bloem, melk zout en bakpoeder tot een stevige massa, en dan schep je het eiwit erdoorheen.

Bereidingswijze:

In een grote pan, maak je wat kleinere, dikke hoopjes. als de ene kant bruin is, leg je je eventuele beleg naar keuze opje pancake en draai hem om. Let op: beter de pancakes wat langer op lager vuur dan snel proberen te bakken.

Serveertips

Met spek en stroop, stukjes banaan, bosbessen, of gewoon met goede honing of een klontje boter. Ze zijn zowel hartig als zoet te eten, maar zoet is stiekem lekkerder

 4.macaroni met kaas:
Ingredienten
40 gr boter + om in te vetten
2 eetlepels bloem
500 ml melk
300 gr macaroni
peper en zout
snuf cayennepeper
snuf nootmuskaat
100 gr geraspte oude kaas
100 gr gerapste pecorino of gruyere kaas
klein bosje verse peterselie
25 gr paneermeel

Materialen
Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de macaroni gaar en giet af. Smelt de boter in een pan en voeg daarna de bloem toe. Roer met een houten lepel of garde door elkaar en laat de roux 1 minuutjes bakken. Giet daarna beetje bij beetje de melk er meng tot een saus. Roer daarna beide soorten kaas er door en laat deze smelten en opnemen in de saus. Breng de saus op smaak met een snuf cayennepeper, nootmuskaat, peper en eventueel een klein beetje zout.
Hak de peterselie grof en voeg op het laatst toe aan de saus. Schep de macaroni door de saus en doe in een ovenschaal. Bestrooi met een beetje paneermeel en besprenkel met een beetje vloeibare/gesmolten boter. Zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven. Lekker met een frisse salade. Voeg voor een variant met vlees nog wat spekblokjes of hamblokjes toe.

5.Broodje hamburger
Ingrediënten voor 4 personen:

500gram rundergehakt
Zakje gehaktkruiden met ui
4 hamburgerbroodjes
Ijsbergsla
Plakjes augurk
American fritessaus
5 eieren
Paneermeel

Bereidingswijze :
Pak de grill en zet deze aan op de warmste stand. Vergeet geen bakje eronder te zetten om het vet op te vangen.
Doe het gehakt in een kom en doe daar de gehaktkruiden en 1 ei bij. Meng dit door elkaar en voeg paneermeel toe. Voeg steeds een klein beetje paneermeel toe, je hebt voldoende als je er een stevige gehaktbal van kunt draaien. Verdeel het gehakt in 4 porties en draai van elke portie een gehaktbal. Druk deze vervolgens plat zodat je een hamburger krijgt. Leg nu de hamburgers tussen de grill. Het duurt ongeveer 10 tot 15 minuten voordat de hamburgers gaar zijn.

Pak nu een koekenpan. Doe er wat boter in en zet ze op middelhoog vuur. Nu ga je spiegelei maken voor op de hamburger. Breek het ei voorzichtig boven de pak zodat de dooier heel blijft. Bak het ei totdat het witte van het ei geen gelei meer is. Afhankelijk van de grote van de koekenpan kun je meerdere eieren tegelijk maken. Als ze klaar zijn laat je ze staan totdat de hamburgers klaar zijn.

Als de hamburgers klaar zijn haal je ze uit de grill en leg je ze even opzij. Zet de grill uit. Snij nu de hamburgerbroodjes door en leg de broodjes met de binnenkant op de grill. De grill is nog warm genoeg om de binnenkant van de broodje knapperig te maken. Is de binnenkant knapperig mogen de broodjes van de grill.

Nu is het tijd om de broodjes te maken. Leg de onderkant op een bord. Doe hier een beetje ijsbergsla op en twee plakjes augurk. Leg nu de hamburger erop en doe hier wat American fritessaus overheen. Dan leg je het gebakken ei erop en tot slot de bovenkant van het broodje.

6.Amerikaanse zoete aardappeltaartjes
Ingrediënten:
500 g zoete aardappelen (schoongeboend)
6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
125 g boter (op kamertemperatuur)
150 g suiker
125 ml melk
2 eieren
½ tl gemalen nootmuskaat
½ tl gemalen kaneel
1 tl vanillearoma

Wat heb je nodig ?
Keukenspullen
springvorm
pureestamper
sateprikker

Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil in 45 min. klaar. Spoel vervolgens af met koud water en verwijder de schil. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Vet de vorm in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Doe de aardappelen in een ruime kom en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de boter toe en mix met een mixer tot een egaal mengsel. Voeg de suiker, melk, eieren, nootmuskaat, kaneel en het vanillearoma toe en mix nog 1 min.
Schenk de vulling in de vorm en bak de taart in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven. Controleer of de taart gaar is door in het midden van de taart een satéprikker te steken. Komt de prikker er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart afkoelen en serveer op kamertemperatuur

Het is de bedoeling dat je stemmen gaat verzamelen voor JOUW recept. Of als je toevallig de blog leest, kies het recept wat je het meeste aanspreekt. We hebben het recept van Roswina gekozen, omdat de recepten nagenoeg gelijk waren en na loten Roswina haar naam eruit kwam.
Je mag maar 1x stemmen op je favoriete recept, MET geldig emailadres

Omdat ik de recepten bijna heb moeten afdwingen, heb ik de keuze gemaakt de finalisten eerder te kiezen. MAAAR de einddatum veranderd NIET.
Je hebt dus tot 31maart om je favoriete recept uit bovenstaande recepten in de reacties te zetten.
(dit kan je doen door bvb. recept 1 is mijn favoriet in de reacties te zetten. Of de naam van je favoriete recept.

Op 31maart kijken wij welke recepten de meeste stemmen hebben gekregen.
De gene met de meeste stemmen krijgt een pakket twv 75euro
De gene die op plaats twee komt krijgt een pakket twv 50euro
en de gene die op plaats drie eindigt kijgt een pakket twv 30euro

De overgebleven 3 krijgen een klein troostpakketje 🙂

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/03/amerikaanse_vlag_1488748273.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/03/amerikaanse_vlag_1488748273-150x150.jpgKimWinactieEn dan nu deel 2 van de WINACTIE: De volgende 6 recepten zijn uitgekozen als finalisten: Chocolate chip cookies 250 gr bloem 1/2 tl baksoda 1/2 tl zout 170 gr ongezouten boter (gesmolten) 200 gr bruine basterdsuiker 100 gr suiker 1 el vanille-extract 1 ei 1 eidooier 325 gr chocolate chips (of fijngehakte pure chocolade) Verwarm de oven voor op 170...Blogs die net even anders zijn