Een theedoos van een oude doos

IMG_3664

Met een mamaswap heb ik een heel leuk pakket gekregen. Ook de doos waar de cadeautjes in zaten was en is geweldig. Deze doos wil ik niet weg doen dus zocht ik een manier vinden om deze te hergebruiken.
Nu drink ik graag thee en ook nog eens verschillende smaakjes. Oké niet door elkaar, hoewel soms…. Maar toch ik wil die thee ergens in opbergen. Ik bedacht mij laatst van hee ik kan die doos best wel eens daarvoor gaan gebruiken. Dus dat ga ik ook doen.

Voor deze creatieve doos heb je het volgende nodig:

  • Een doos
  • lijm
  • liniaal
  • potlood
  • kwast
  • schaar
  • papier voor de buitenkant
  • papier voor de binnen kant
  • karton om de vakjes te maken. (eventueel)
  • Thee

Omdat mijn doel voor deze doos een theedoos is wilde ik daar graag vakjes in hebben. Zo kan ik de verschillende thee soorten een beetje gescheiden houden en liggen de losse theezakjes niet door de doos te zwerven zodat ik me lam zoek naar 1 soort thee om tot de conclusie te komen dat deze toch op is.

Voor ik de doos daadwerkelijk zou gaan versieren heb ik eerst alle naden en vouwen die los zaten, vast geplakt. Hierdoor kreeg de doos meer stevigheid. Met het bekleden van de binnenkant van de doos heb ik niet gemeten met een liniaal. Ik vond het niet makkelijk. In plaats daarvan heb ik goed gekeken en gevouwen.

IMG_3637 IMG_3638

Als eerste heb ik de binnenkant bekleed met gewoon dun gekleurd papier. Ook papier is er in verschillende diktes.
Ik heb het a4tje eerst dubbel gevouwen. De korte zijdes op elkaar. Daarna heb ik geschat hoeveel ik nodig zou hebben aan de zijkanten. Ik heb een dunne strook gevouwen zodat deze op de bodem komt. De vouwen heb ik goed scherp gemaakt zodat het papier mooi in de binnenkant zou passen. Vervolgens heb ik de kant die op de bodem zou komen ingeknipt tot het punt wat tegen de zijkant kwam.
Het handigste is om de binnenkant met lijm in te smeren en niet het a4tje als je gaat plakken. Ik heb beide manieren geprobeerd en merkte gelijk dat het veel prettiger werkt met een droog a4tje wat niet nat is van de lijm. Toen het allemaal opgedroogd was, was ik nog niet tevreden over het resultaat dus heb ik er nog een laag over heen geplakt.

IMG_3639

Ik hiel een ook aan de bovenkant papier over. Dit kun je omvouwen of afknippen. Maar net waar je voorkeur voor ligt. Eerst heb ik de binnenkant laten drogen voordat ik verder ging met het omvouwen en de buitenkant beplakken. Voordat ik de buitenkant heb beplakt heb ik nog papier op de bodem van de doos geplakt.
Zo heb ik de doos en het deksel aan de binnenkant beplakt.

IMG_3653 IMG_3650

De buitenkant heb ik totaal anders aangepakt. Ik heb verschillende kleuren papier gebruikt en die gewoon op de doos geplakt. Wel keek ik of de doos mooi en netjes bedekt werd. Ook nu heb ik eerst weer de doos ingesmeerd met lijm en dan het vel papier er op gelegd. De delen die oversteken heb ik ingesmeerd met lijm en omgevouwen. Zo heb ik zowel het deksel als de doos beplakt.

IMG_3651

Daarna komen de vakjes in de doos. Je kunt kiezen om dit te meten maar ook om een gewoon a4tje te gebruiken als mal. Ik heb voor het laatste gekozen. Toen deze stroken voor de vakjes klaar waren ben ik gaan meten. Want nu moest ik wel zorgen dat ik gelijke vakjes had. Ik heb de lengte van de stroken gedeeld door drie en dat uitgetekend op de hoogte van de stroken. De hoogte van de stroken heb ik door twee gedeeld en dat ook gemarkeerd. Ik heb toen tot iets meer dan de helft de stroken ingeknipt en dit in elkaar geschoven. Toen ik het geheel uiteindelijk probeerde bleek toch deze doos te hoog voor dit idee.

IMG_3661 IMG_3662

Ik heb er voor gekozen om de bovenkanten van de theedoosjes af te knippen en deze met inhoud en al in de zelfgemaakte theedoos te doen.

IMG_3663

Op deze manier kun je heel leuk en niet al te moeilijk zelf een leuke theedoos maken. Wil je een echt super nette theedoos dan is het toch handiger om deze van hout te maken ;). Misschien komt daar nog eens een keer een blog over. Wie weet….

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekVaste GastblogstersEen theedoos van een oude doos Met een mamaswap heb ik een heel leuk pakket gekregen. Ook de doos waar de cadeautjes in zaten was en is geweldig. Deze doos wil ik niet weg doen dus zocht ik een manier vinden om deze te hergebruiken. Nu drink ik graag thee en ook...Blogs die net even anders zijn