Vandaag vertel ik jullie hoe ik (en mijn zoontje) een sleutelplankje gemaakt hebben

Je hebt het volgende hiervoor nodig.

 • Een plankje
  ik heb hier voor weer wat van het afvalhout gebruikt
 •  Een schuurmachine
  zo krijg je een heel mooi glad oppervalk om op te schilderen
 • Kwast
  om mee te schilderen en te lakken
 •  Verf
  kijk naar een kleur die ontvanger mooi zou vinden
 •  Stikkerrandjes voor 3d knippen
  hiermee kun je een leuk lijnen patroon maken
 • Schroefduimen
  om de sleutels aan op te hangen
 • Oogschroeven
  om het geheel op te hangen
 • Lak
  Om het mooi af te werken, de stikkers wat steviger vast te zetten en zo kun je het plankje wat makkelijker schoon houden

schroefduimen en oogschroeven haal je bij een bouwmarkt of een kleine doehetzelf winkel. Ik ga bij kleine aantallen naar onze plaatselijke houthandel. Jullie zullen wel begrijpen dat ik daar ondertussen wat vaker kom en het altijd gezellig is als ik ze zie.

oogschroef schroefduim

Wat je hier voor nodig hebt is heel eenvoudig. Ik heb namelijk wat afvalhout gebruikt die ik bij de plaatselijke houthandel gekregen heb. Ik heb een leuke plank uit gezocht en die als eerste netjes glad geschuurd met de schuur machine. Dit kan maar het hoeft natuurlijk niet. Om de zijkanten van het sleutelplankje niet zo scherp te maken heb ik de schuurmachine schuin tegen de hoeken gezet en zo een minder scherpe hoek gemaakt.

IMG_3629 IMG_3630

Daarna heb ik het plankje geschilder in een mooie kleur. Ik vond het mooier om een paar keer te schilderen. Alle kanten heb ik geschilderd. De voorkant, de randen en de achterkant.

IMG_3631

Dat heb ik laten drogen en daarna heb ik er stickerrandjes op geplakt. Deze gebruik ik ook voor het 3d knippen. Omdat het niet super goed blijft zitten is het verstandig om er voorzichtig mee om te gaan en zo snel mogelijk af te lakken. Ik heb er een paar lagen lak over heen gedaan totdat het goed vast zat en ik het mooi genoeg vond om. Wat ik wel bijzonder vond dat is dat de verf en de lak zich vermengde en over de stickerrandjes heen ging.

IMG_3641

Daarna heb ik schroefduimen, dat zijn die haken die je ziet, in het sleutelplankje gedraaid. Dit was nogal lastig. Je kunt een dunne schroef met schroevendraaier gebruiken om voor te boren. Om een hamer te gebruiken en ze een tik te geven durfde ik niet goed want ik wil het cadeau doen en dan wil ik geen beschadigde haken.

IMG_3642

Je hebt ook een opvangsysteem voor het sleutelplankje nodig. Het is altijd even gokken wat handig is. Ik heb 2 oogschroeven gebruikt, deze zitten bovenop het sleutelplankje. Dat was ook een klus om ze in het hout te krijgen, zeker het eerste stukje. Gelukkig kun je hier een schroevendraaier of iets anders duns door de ogen steken. Dat deed ik toen de schroefdraad er een kleinstukje in zat. Dan ga je draaien. Dat gaat veel soepeler dan de haken ;). Hierna heb ik breigaren gepakt en ben dat gaan vlechten.

Om het geheel netjes in te pakken heb ik dun karton gepakt en die over de haken gedaan Daarna kon ik het sleutelplankje netjes inpakken zonder dat de haken door het inpakpapier heen kwamen.

IMG_3667 

Wat ook heel leuk is om je kind een plankje te laten schilderen. Rijk de materialen aan op het juiste moment en geniet en help een heel klein beetje. Mijn zoontje wilde eerst niet een mooi cadeau maken voor iemand ietsjes later wilde hij ineens wel. Toen zijn we dus heerlijk aan de slag gegaan. Ik heb het plankje een beetje vast gehouden en de kwasten aan gegeven als hij er even mee op hield. Op een gegeven moment was het genoeg en toen zijn we gestopt. Ik werkte het af door de haakjes/ schroefduimen er in te schroeven en de oogschroeven zodat het geheel opgehangen kan worden. Ook dit heb ik gelakt zodat het een goed schoongehouden kan worden. Hier heb ik sisal koord gebruikt. Ik heb een lengte uit elkaar gedraaid en daarna gevlochten. Dit heb ik door de oogschroeven gedaan en zo een leuk geheel gemaakt, al zeg ik het zelf. Zo laat je dus je kind een heel leuk sleutelplankje maken. Je kind schilders of versierd het en jij maakt het af. Als je kind wat ouder is kan die natuurlijk heel goed helpen met het afwerken van zijn of haar zelfgemaakte sleutelplankje.

IMG_3668

<h2>Zoals jullie kunnen zien heeft mijn zoontje ook het papier mee geschilderd. Dit is dus een extra cadeautje.

Veel  plezier met dit blog. Of jullie het nu alleen lezen of ook maken. Ik vindt het ook heel leuk als jullie inspiratie opdoen voor andere leuke dingen die je zelf maakt.

 

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekVaste GastblogstersVandaag vertel ik jullie hoe ik (en mijn zoontje) een sleutelplankje gemaakt hebben Je hebt het volgende hiervoor nodig. Een plankje ik heb hier voor weer wat van het afvalhout gebruikt  Een schuurmachine zo krijg je een heel mooi glad oppervalk om op te schilderen Kwast om mee te schilderen en te lakken ...Blogs die net even anders zijn