Er hangt een schaamte gevoel overheen.
Na lang nadenken heb ik besloten een blog erover te schrijven
De eerste reactie die je over het algemeen krijgt als je verteld dat je kind een tuigje heeft is,
het is toch geen hond.
Vandaar de vraag. maakt een tuigje van een kind een hond

Laat ik je beginnen een verhaal vertellen over een daadwerkelijke ervaring die een hele goede vriendin van mij heeft gehad.

K. had een dochtertje, dit dochtertje kon al vrij vroeg al lopen was enorm sterk, weigerde op alle mogelijke manieren een peuterdraagdoek en kreeg binnen een paar seconde de buggy open en was dan gewoon weg. K wilde geen tuigje, zoals zoveel mensen dat hebben vond zij ook dat tuigjes voor honden waren. Tot op een naar moment haar dochter wederom ontsnapte. Ineens was ze los, uit de buggy en rendde op straat. En daar kwam het noodlot om de hoek kijken. Ook zij dacht dat haar kind niet op straat zou rennen, en zij werd ineens geconfronteerd met het feit dat een tuigje misschien toch beter was geweest. Nu heeft ze weer een kindje, die in het gedrag haar oudste dochter x10 is. Nu heeft ze wel een tuigje, een polstuigje wel te verstaan.

t1

Hierdoor kan haar dochtertje zelf lopen, maar heeft ze in elk geval de regie dat de kans op het noodlot een stuk kleiner is.

Ook zijn er tuigjes die er voor het kind eruit ziet als een rugzakje. Het kind heeft dan als het ware het gevoel dat ze een knuffel op de rug hebben zitten en je houdt dan zelf de staart vast. Zo heeft een kind wederom ruimte om zelf te lopen, maar houdt je zelf de regie in handen.
t2

Het rugzakje hebben wij zelf gehad. Omdat onze dochter heel erg leek op haar overleden oudste dochter. Ik ben haar mening gaan supporten. Liever mijn kind aan een tuigje, als mijn kind onder een auto. En zij kan het weten, zij heeft het meegemaakt. Zij is dus van mening dat de vraag

maakt een tuigje van een kind een hond ? <\H2>
met nee wordt beantwoordt

 

En ik ken genoeg moeders die zowel haar als mij veroordelen. Maar niet elk kind wil gedragen worden (of KUNNEN gedragen worden) en in sommige gevallen werkt ook een buggy niet. Moet je mij en al die andere moeders dan veroordelen, of blij zijn dat wij ons kind het risico niet laten lopen op dat wat die vriendin heeft meegemaakt. Maar juist complimenteren dat wij ALLES doen om te zorgen dat ons kind veilig is.

 

Nee, niet elk kind is een extreme wegloper. Ja, bij heel veel kinderen kan een buggy of een draagdoek Daar is het tuigje niet voor bedoeld. Het tuigje is bedoeld voor de kinderen zoals mijn dochter, de kinderen van die vriendin en zoveel meer andere kinderen. Kinderen waarbij die veiligheid niet is, omdat het lekker makkelijk is. Maar waar het bittere noodzaak is.
Dus mijn antwoord op de vraag. Maak een tuigje van een kind een hond
Nee

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/03/black-and-white-57037-1024x768.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/03/black-and-white-57037-150x150.jpgKimPersoonlijkEr hangt een schaamte gevoel overheen. Na lang nadenken heb ik besloten een blog erover te schrijven De eerste reactie die je over het algemeen krijgt als je verteld dat je kind een tuigje heeft is, het is toch geen hond. Vandaar de vraag. maakt een tuigje van een kind...Blogs die net even anders zijn