geralt / Pixabay

Sorry, het is alweer even geleden dat er een blog van mij was. Ik zal proberen het beter bij te gaan houden maar dat was even een beetje erbij in geschoten.

Werk voor een paar weken

Ik heb namelijk een paar weken flink ingevallen op een basisschool in friesland, 27 kleuters op woensdag, donderdag en vrijdag. Ik was door een vriendin van mij getagd in een bericht op een woensdag. Op donderdag moest ik op gesprek komen, bleek een uitzendbureau te zijn waar ik moest wezen. Dus ik daarheen gegaan, gesprek gehad en toen moest ik direct nog naar de betreffende school toe. Daar dus ook nog heen gereden. Of ik direct de volgende dag kon beginnen. Dus direct vrijdag al ingevallen. Daarna zou het sowieso nog 2 weken zijn, tot de voorjaarsvakantie. Dus die week erna 3 dagen voor de klas gestaan. De 2e week was nog heftiger. Ik heb de maandag ook nog extra ingevallen zodat de andere juf de oudergesprekken voor kon gaan bereiden. Dinsdag een dagje ‘rust’ gehad. Niet echt veel rust wat mijn zoontje werd 1 jaar dus wij hadden een verjaardag te vieren. En daarna woensdag, donderdag en vrijdag weer voor de klas gestaan.

Invallen of wat anders?

En toen was het klaar dacht ik. Weekje vakantie gehad. En toen ging op maandag de telefoon. Dat was weer die basisschool. Dus mijn man en ik dachten allebei: yes, weer invallen. Maar helaas, de vraag was of ik wist waar de sleutel van het schuurtje was. Dat was wel even balen… Dinsdag ging de telefoon weer, of ik toch wel weer woensdag, donderdag en vrijdag in kon vallen! Helaas kon ik woensdag niet maar donderdag en vrijdag toch weer heen geweest.

Wennen als juf

En hoe het was? Het was heel erg wennen, heel erg. Het was een drukke klas, een volle klas met een aantal best lastige kindjes erin. De eerste week was erg vermoeiend, de tweede week was eigenlijk nog erger. Die week werd ik ook nog eens een beetje ziek dus dat was heel erg onprettig. En de week na de vakantie was het maar 2 dagen maar was er in de ochtend ook nog een onderwijsassistente. Dat was echt heel prettig. De klas was ook echt een stuk rustiger.

Toch wel een beetje ver weg

Helaas deze week niet meer gebeld voor invalwerk dus we moeten maar weer verder gaan met zoeken. Gelukkig mag ik 20 maart op gesprek bij een ‘instantie’ en dan hoop ik hier in de buurt een beetje in te kunnen gaan vallen. Want eerlijk is eerlijk, 35 minuten vind ik best wel een beetje ver. Je wilt toch op tijd op school zijn om dingen nog voor te bereiden en klaar te zetten en na schooltijd moet je toch de klas weer netjes achterlaten en misschien nog dingen voorbereiden voor de volgende dag.

Juf en moeder, toch wel lastig….

Ik vond het fijn om weer aan het werk te zijn en ik vond het super fijn toen het salaris binnen kwam. Maar ik stuit wel tegen 1 ding… Mijn lieve kindjes… Ik vond het best wel erg eigenlijk dat ik mijn dochter maar 1 van de 3 ochtenden naar de peuterspeelzaal kon brengen en ophalen, de andere 2 ochtenden bracht papa haar 1 ochtend en de rest was aan de achterbuurvrouw. Dat vond ik eigenlijk niet leuk… Ik weet wel dat het niet anders kan en dan de centjes heel erg welkom zijn maar als ik kan kiezen dan kies ik er liever voor om in ieder geval de vrijdag niet in te vallen en eigenlijk max 3 dagen invallen want ik wil niet te veel van mijn kindjes missen nu. Als ze straks 10 zijn ofzo en zelf naar school gaan enzo dan kan ik wel meer werken hahaha.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/03/basisschool_1489616171.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/03/basisschool_1489616171-150x150.jpgNathalieGastblogger NathalieSorry, het is alweer even geleden dat er een blog van mij was. Ik zal proberen het beter bij te gaan houden maar dat was even een beetje erbij in geschoten. Werk voor een paar weken Ik heb namelijk een paar weken flink ingevallen op een basisschool in friesland, 27 kleuters...Blogs die net even anders zijn