Dat doet pijn!

Aangezien ik jullie toch wel een beetje op de hoogte wil houden van het herstellen van mijn heup zal ik dat nu doen.
De eerste week of 2 waren best pittig. Ik had spierpijn waar je u tegen zegt. De spier van mijn heup naar mijn knie bovenop mijn bovenbeen was vreselijk pijnlijk. Ik had ook echt wel 2 krukken nodig om te lopen want dat was anders niet te doen. Nadat die spier wat af begon te zwakken en die dus minder zeer ging doen begon er op een andere plek weer van alles zeer te doen. Dat was in mijn bil… En men, dat is ook verrekte irritant! Ik kon niet meer normaal zitten voor dagen lang.

Herstellen maar rustig aan graag!

Eindelijk na een paar weken zakte alles af en dacht ik, yes ik ga zonder krukken in huis lopen! En dat lukte ook. Maar toen was er een ander probleempje. Mijn wond wou niet dicht. Er bleven een paar plekken lekken. En ja, daar was de orthopedieconsulente het eigenlijk niet mee eens… De wond moest na 2 weken echt wel dicht zijn… Dus dat werd op controle… Ik werd daar streng toegesproken, ik moet met 2 krukken lopen en in huis met 1 kruk en ik mag alleen nog maar de loopjes doen die noodzakelijk waren zoals naar de wc en naar bed. Want als de wond niet dicht gaat moet ik opgenomen worden en dan wordt de boel opnieuw open gehaald en wordt er gespoeld en moet ik 4 weken in het ziekenhuis blijven. Nou, toen schrok ik wel even hoor! Want dat wil ik echt niet! Dus ja, dat is gewoon echt niks doen en zitten en hopen dat de wond snel dicht gaat… Ik moest na een aantal dagen wel weer terug komen op controle. Tijdens de controles werd er ook bloed geprikt om te kijken of er geen ontsteking in mijn lijf zat. Gelukkig waren mijn waardes de tweede controle naar beneden toe en mocht ik het toch nog eventjes aanzien en mocht ik nog even doorlopen, ondanks dat de wond dus nog steeds niet dicht was. Zelfs de dokter was bij mij komen kijken maar de wond zag er verder heel goed uit. Dus weer naar huis met nog meer wachten…

Nu gaat het goed!!!

Na 1,5 a 2 weken stil zitten en niks doen was eindelijk de wond dicht!!! Weer gebeld met de orthopedieconsulent en gelukkig waren ze tevreden!! Dus hoppa, die krukken de hoek weer in! En weet je, eigenlijk gaat het lopen nu veel beter dan de vorige keer zonder krukken. Maar ja, nu heeft de tijd een beetje stil gestaan voor mijn gevoel… Gelukkig mag ik nu ook naar de fysio en dat gebeurt 1x per week. Dus met de fysio besproken wat we gaan doen. Zegt ze super lief: maar je bent gewoon naar boven gelopen dus je hebt echt niet stil gestaan hoor! Dat troostte mij toch wel een beetje omdat het voor mijn gevoel echt wel zo was dat ik stil stond in mijn herstel. Ze heeft eerst maar eens even gekeken of ik nu ook daadwerkelijk recht ben. Dit is gelukkig wel zo! Dus weg zooltjes! Zat een paar millimeter verschil in maar dat zat in mijn bekken omdat die moeten wennen aan de nieuwe stand van mijn lijf.
Voor nu, lopen in huis zonder krukken en buiten nog wel met krukken zodat mensen zien dat er wat is. En hopen dat de arts snel zegt dat ik alles weer mag zodat ik mijn eigen kleine ventje eindelijk zelf weer eens op bed kan doen. 6 weken na de operatie heb ik weer een afspraak met mijn arts maar dat ga de volgende maar vertellen. En natuurlijk hoe het dan verder gaat!

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/11/1479311084.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/11/1479311084-150x150.jpgNathalieGastblogger NathalieDat doet pijn! Aangezien ik jullie toch wel een beetje op de hoogte wil houden van het herstellen van mijn heup zal ik dat nu doen. De eerste week of 2 waren best pittig. Ik had spierpijn waar je u tegen zegt. De spier van mijn heup naar mijn knie bovenop...Blogs die net even anders zijn