Er zijn vast mensen die zich afvragen hoe het herstel van mijn heup nu gaat. Daar zal ik nu wat meer over vertellen.

Het herstel gaat goed!

Ik ga iedere week netjes naar de fysio en dat gaat eigenlijk best goed. Er zijn een paar weken geweest dat het herstel minder ging en ik helaas ook niet alle oefeningen heb kunnen doen. Dat was balen! Men… Maar ja, ik had te veel gedaan… Ik had lampionnetje gelopen met m’n dochter, ik had de dag erna bij de sinterklaasintocht gestaan, die dag erna weer wat gedaan. Dus ja, dat was even iets te snel… Maar we zijn stug door gegaan en nu, nu gaat het geweldig!!!!!
Mijn dochter is blij, ik kan haar weer optillen! Ik heb zelfs heel voorzichtig de eerste renpasjes gedaan. Wauw, dat was apart! Maar ook erg fijn.

Voortuitgang, wat kan ik weer veel!

En de fysio, die is super tevreden. Ze denkt zelfs dat ik komende jaar nog maar een paar keer hoef en dat ik het dan verder zelf thuis kan. Dit was dan ook een beetje doordat ik heb gekeken naar mijn zorgverzekering en ik dat heb aangepast. Maar ik ben nu zo erg vooruit gegaan dat ik mij thuis weer kan redden,  ik kan mij redden met mijn kindjes, ik kan mijn broek weer staand (dat lukte gewoon niet meer en moest me altijd zittend aankleden) aan doen en ik kan gewoon een stukje kan wandelen zonder te verrekken van de pijn. Nu merk ik pas hoe weinig ik eigenlijk kon… En hoeveel ik heb gemist.

Mijn verwachtingen….

En nu? Nu wil ik nog meer oefenen bij de fysio zodat ik echt alles weer zelf kan. Zo wil ik gewoon mijn huishouden volledig zelf weer doen (al vind ik het ook wel erg fijn dat manlief meehelpt) en ik wil lekker met de kids kunnen gaan lopen. Maar ja, dat wordt toch pas in de lente en ik ga er vanuit dat ik dat dan zeker wel kan! Ik heb nog 6x bij de fysio, daar kan ik nog veel mee vooruit komen. En mocht het nodig zijn dan koop ik er zelf nog een maandje bij. Maar de kans is groot dat het na die 6x klaar is! En wauw, hoe snel is dat!

Jong zijn en herstellen.

Heeft jong zijn voordelen? Ik weet het niet. Maar ik weet wel dat ik snel herstel. Mijn fysio zegt ook dat het eigenlijk heel normaal is dat iemand na een heupoperatie eigenlijk 2 a 3 keer in de week gaat trainen en dat de revalidatie wel een jaar kan duren. Ik ga maar 1 keer per week en ik zie duidelijk vooruitgang en de fysio ook. Verder ben ik in september geholpen en ben ik waarschijnlijk met een half jaar na de operatie dus al klaar met de fysio. Ik weet niet of het komt doordat ik jong ben of kinderen heb maar ik doe iets goed en dat bevalt me wel!

Spijt of geen spijt?

Ik heb een periode gehad dat ik er spijt van heb gehad, doordat ik daardoor niet heb kunnen werken en het daardoor wat minder gaat hier. Maar aan de andere kant, ik had er ook echt niet meer mee kunnen wachten. Want ik kon gewoon echt niks meer en verrekte van de pijn en kon totaal niet genieten van mijn kindjes. Dus het was echt nodig. En nu, nu ben ik blij dat ik het heb gedaan want het gaat nu echt overduidelijk zoveel beter! Dus het is wel goed geweest dat ik het heb gedaan.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/blog_1476219771.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/blog_1476219771-150x150.jpgNathalieGastblogger NathalieEr zijn vast mensen die zich afvragen hoe het herstel van mijn heup nu gaat. Daar zal ik nu wat meer over vertellen. Het herstel gaat goed! Ik ga iedere week netjes naar de fysio en dat gaat eigenlijk best goed. Er zijn een paar weken geweest dat het herstel minder...Blogs die net even anders zijn