Tijger Vrienden, twee WNF Rangers, zetten zich met hulp van de school in om de tijger te beschermen.
Emir en Dunya hebben zich als Tijger Vrienden verenigd om actie te voeren voor de tijgers die dreigen uit te sterven. Ze krijgen daarbij hulp van school!
Team Tijger

Natuurlijk slaakt Dunya een kreet van blijdschap als ze de brief krijgt dat de actie Team Tijger van start gaat. Vorig jaar voerde ze actie voor de haaien, daarvoor voor de olifanten. Nu is het de beurt aan de tijger die ernstig bedreigd wordt. Ze worden gedood voor hun vacht of om medicijnen van te maken. Bovendien wordt het leefgebied van wilde dieren steeds kleiner doordat er bossen worden gekapt voor wegen en woonwijken. Het doel is om het aantal tijgers in het wild te verdubbelen. Met de hulp van een land vol gedreven WNF Rangers moet dat haalbaar zijn. Dunya is al een paar jaar een WNF Ranger, omdat ze altijd erg begaan is met dieren. Ieder jaar doet ze daarom mee aan de actie Zapp Your Planet. Dit jaar staat de tijger dus centraal.

Nieuwsbrief

“Emir vroeg of ik ook informatie had gekregen over de tijgers. Hij wil ook meedoen!” vertelt Dunya begin van de week als ze uit school komt. Ze besluiten om samen actie te voeren en ze gaan ook de school erbij betrekken. Dat blijkt als ik bij de directrice zit te praten. Even bijkletsen over de lentekriebels, de bso, aikido en de rest komen we niet aan toe, want er wordt geklopt en Dunya stapt binnen, met Emir achter zich aan. Ze steekt meteen van wal en legt uit dat ze allebei WNF Rangers zijn en samen meedoen met de actie om de tijger te redden. De juf heeft in de klas al gevraagd of kinderen lege flessen mee willen nemen en nu willen ze graag een stukje in de nieuwsbrief. Dat komt goed uit, want die wordt vandaag verzonden.

Tijger Vrienden

Met zijn vieren melden we de actie aan. Emir en Dunya kiezen voor de actienaam Tijger Vrienden en binnen een paar minuten is deze bevestigd. De actie kan beginnen en we pakken allemaal onze telefoon om een sms te sturen. Dan moet er een bak komen voor de flessen. Samen met de directrice gaan ze op zoek en komen terug met een grote doos die de klasgenoten gaan verven en bewerken tot een grote bak waar ouders en leerlingen hun flessen kunnen achterlaten. Ze besluiten om posters te maken en zo komen ze op steeds meer ideeën om hun actie te promoten. Hartstikke leuk dat de actie weer begonnen is. Dit is de eerste keer dat ze versterking heeft en ik denk dat het leuker is om het samen te doen. En daar kies je natuurlijk een WNF Ranger voor uit!

Wereldschool Amsterdam

Uiteindelijk ga ik naar huis. Het is al veel later dan de bedoeling was en het is mijn vrije dag. Ik beloof een stukje voor de nieuwsbrief te schrijven en de directrice biedt aan om een filmpje te maken voor in de nieuwsbrief en op de site. Plannen genoeg dus en met de hulp en middelen die de school beschikbaar stelt wordt de actie een succes! Ik ben trots op allebei! En ik ben blij dat school hen steunt en stimuleert om hiermee aan de slag te gaan. Je moet als school je naam ook waarmaken natuurlijk. Een Wereldschool is niet alleen een school voor kinderen uit de hele wereld, maar moet ook oog en oor hebben voor de rest van de aarde. Kijk, tijgers opvangen in school is natuurlijk wat veel gevraagd, maar ik vind dit een prima begin om een bijdrage te leveren aan een betere wereld.

Steun de actie!

Wij geven om de tijgers! Jullie toch ook? Steun de actie van WNF Rangers Emir en Dunya en stuur een sms naar 4333 met de tekst TIJGER Vrienden. Dit kost eenmalig drie euro en dat komt ten goede aan de tijgers! De eerste vijftien euro is al binnen. Help ook mee door te sms’en. Of neem een kijkje op de actiepagina voor andere manieren van doneren! Samen behoeden we de tijgers en andere wilde dieren voor uitsterven. Namens de tijgers, alvast hartelijk dank!

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2018/03/Team-Tijger-802x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2018/03/Team-Tijger-150x150.jpgHenrike LaningDierenGastblogger HenrikeOnderwijsOpvoedingPersoonlijkVaste Gastblogstersactie,leefomgeving,onderwijs,school,tijgers,vrienden,wereldschool,WNFTeam Tijger Natuurlijk slaakt Dunya een kreet van blijdschap als ze de brief krijgt dat de actie Team Tijger van start gaat. Vorig jaar voerde ze actie voor de haaien, daarvoor voor de olifanten. Nu is het de beurt aan de tijger die ernstig bedreigd wordt. Ze worden gedood voor...Blogs die net even anders zijn