De Spangas-acteurs hadden tot hun spijt weinig tijd voor de meet & greet, maar we hebben een paar geweldige foto's kunnen maken.
Meet & Greet met de cast van Spangas tijdens Cinekid.
Cinekid van start

“Je mag een plekje zoeken, maar de achterste rij vrijhouden!” zegt iemand van de crew van Cinekid. Dat is balen, want het is maar een klein zaaltje en we zitten in de bioscoop nou eenmaal graag op de achterste rij. We lopen naar binnen en zoeken een plekje een beetje in het midden van de zaal. Vandaag begint Cinekid dan echt voor ons, met Spangas! Na een jaar wachten, is het eindelijk tijd voor onze eerste voorstelling van het jeugdfilmfestival dat elke Herfstvakantie in Amsterdam gehouden wordt. Bijna in onze tuin, daar moeten we gebruik van maken. Nadat we op zaterdag al even zijn gaan kijken om een krantje te halen met het programma van Cinekid, kwamen we in een fikse regenbui terecht. Nu is het gelukkig droog en prachtig weer.

Spangascast

“Waarom mogen we niet op de achterste rij zitten?” vraagt Dunya aan mij. “Daar zullen de acteurs moeten zitten vermoed ik”.  Vorig jaar zaten ze gewoon tussen het publiek. Erg leuk was dat. Joe zat naast mij en moest erg lachen tijdens de afleveringen. “Joe lachte steeds zo hard dat ik ook moest lachen” zei Dunya achteraf. Dit jaar is Joe niet bij Cinekid. Wel Tara, Bruno, Feliz, Sia, Tobias en Iris Amber. Ook deze keer heeft Dunya een lijstje met vragen, maar het is duidelijk dat er minder tijd is dan anders. Nadat we met de acteurs het weekoverzicht van komende week hebben bekeken, kunnen de kinderen vragen stellen aan de acteurs. Veel dezelfde vragen als vorig jaar, of ze lijken op hun rol en hoe ze bij Spangas zijn gekomen. Vorig jaar waren de vragen origineler. Wel leuk dat kinderen vroegen naar andere acteerervaringen van deze Spangasspelers.

Meet & Greet

Na een aantal vragen wordt er snel een eind aan gebreid. Buiten het Ketelhuis mogen de kinderen op de foto met de Spangascast. Handtekeningen vragen kan niet, de tijd is om. Wat jammer dat er zo weinig tijd is voor de meet & greet. Dunya heeft vorig jaar tijdens Cinekid uitgebreid in het Ketelhuis gesproken met de acteurs, geknuffeld en foto’s gemaakt. Nu krijgt Dunya het nog voor elkaar om snel een knuffel aan Tara te geven en ik sta in de aanslag met mijn telefoon om een foto te maken. Bruno aarzelt als een kind hem een handtekening vraagt. Hij zou het graag doen, maar kan het maken tegenover de rest. Ook andere acteurs hadden nog graag even een praatje gemaakt met de fans, maar ze moeten door naar een volgend onderdeel. Maar de ontmoeting was wel weer een geweldige ervaring.

Westerpark

Ieder jaar tellen we af vanaf de Zomervakantie. Natuurlijk is het heerlijk om na de intensieve start van het schooljaar weer uit te rusten in de Herfstvakantie, maar het aftellen gaat voornamelijk om Cinekid dat losbarst in het Westerpark. Geweldig dat we nu weten wat het is, hoe het werkt en wat we er kunnen doen. Al ruim van te voren hou ik de site in de gaten om te kijken wat het programma is. En kaartjes voor Spangas bestel ik meteen via internet. Met Stadspas mogen we twee keer voor 1 euro naar een film of het Medialab. Dat is hartstikke leuk, maar dat kan alleen bij de kassa op het terrein en dan is een tv programma zeker uitverkocht.

Medialab

Met Stadspas boeken we een rondje Medialab voor donderdag. Het Medialab is een ruimte vol digitale technologie, die dit jaar in het teken staat van kunstwerken. Interactieve kunstwerken, want kinderen kunnen vooral ook zelf meedoen en uitproberen en beleven. Kinderen ervaren kunst met Virtual Reality en kunnen meedoen aan workshops. Als ze genoeg hebben van de digitale wereld kunnen ze ook gewoon knutselen met hout of papier. Voorgaande jaren was Dunya er niet weg te slaan, dus deze keer gaat ze vroeg, met een vriendinnetje. Dan kunnen wij moeders ons elders vermaken. Want ik vind het er altijd zo warm dat ik het al benauwd krijg als ik naar binnen kijk. Zo druk ook, dat het fijn is dat ze deze keer in de ochtend gaat.

Dummie de Mummie en Mees Kees

Het andere gratis kaartje is voor de film Dummie de Mummie. En dan kopen we nog een vroege vogelkaartje voor de woensdag. Dan gaan we naar Mees Kees langs de lijn en dat is ook met nagesprek. Daar kunnen we als het meezit ook weer een foto maken en misschien wel een handtekening van Mees Kees vragen. Mees Kees is niet in het Westerpark, maar in een mooie bioscoop in de buurt. Het is weer een belevenis om deze week bij Cinekid te zijn. Het kost wel behoorlijk wat geld zo’n week en dan is het fijn dat de Stadspas een handje helpt. Maar als de films wat goedkoper waren zouden ze nog meer bezoekers trekken denk ik.

Haaialarm

Het is wel jammer dat zoveel leuke dingen tegelijk gepland zijn. Spangas, Het Klokhuis, Haaialarm, het Zakmes, alles is rond dezelfde tijd. We kunnen dus alleen naar Spangas. Dat is natuurlijk geweldig, maar wel een beetje jammer van Haaialarm, aangezien Dunya daar zoveel geld voor heeft opgehaald. En ik had graag de nieuwe uitvoering van Het Zakmes willen zien. Pech. Vorig jaar gingen we naar ‘Mijn vader woont in Rio’ en dat was duidelijk niet van deze tijd. Maar ik vond het toch leuk om met Dunya te gaan kijken. Ze begreep de boodschap wel, maar snapte niet goed waarom daar zoveel tijd voor nodig was. Tegenwoordig is alles sneller, scenes zijn korter en flitsender. Grappig, want daar sta je normaal niet bij stil. Daar groei je in mee. Totdat je ineens zo’n oude film uit je eigen kindertijd ziet.

Schminken

Cinekid is voor ons nu al een succes. We zijn nog maar net begonnen, maar al heel blij met alles wat we kunnen doen op het festival. En zo heerlijk dat Dunya nu een grote mate van zelfstandigheid heeft, zodat ze ook alleen over het terrein kan lopen. Dan hoef ik me geen zorgen te maken of ze wel bij me blijft. En ze geniet enorm van alles wat er te zien en te doen is. We sluiten de dag af met schminken en zo heeft ze de rest van de avond een prachtige dolfijn op haar wang. Cinekid 2017 is begonnen en wij zijn erbij!

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/10/Cinekid-Spangas-1024x610.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/10/Cinekid-Spangas-150x150.jpgHenrike LaningFilm & mediaGastblogger HenrikeOpvoedingPersoonlijkSchoolvakantieVaste Gastblogstersacteurs meet&greet,bioscoop,Cinekid,Dummie de Mummie,filmfestival,Herfstvakantie,jeugdfilms,Ketelhuis,Medialab,Mees Kees,Spangas,WesterparkCinekid van start “Je mag een plekje zoeken, maar de achterste rij vrijhouden!” zegt iemand van de crew van Cinekid. Dat is balen, want het is maar een klein zaaltje en we zitten in de bioscoop nou eenmaal graag op de achterste rij. We lopen naar binnen en zoeken een...Blogs die net even anders zijn