Als je kind 4 jaar wordt moet die naar school, tenminste dat is een algemeen geaccepteerd gegeven. Toch zijn er uitzonderingen en heb je volgens de wet de ruimte tot je kind 5 jaar is. Dan moet hij of zij echt. Dan moet je kind wel staan op ingeschreven op school.

een school kies je met zorg

Nu stond onze zoon al ingeschreven op school, op een gewone openbare basisschool. René en ik hadden deze met zorg uitgezocht. Wij dachten en vonden dat hij ruimte nodig had om lekker te kunnen bewegen en als hij dwars deed moest daar ook een soort van ruimte zijn. Hoe weinig wisten wij toen van hem maar ook weer hoe veel. We wisten dat hij ruimte nodig had maar wij wisten nog niet dat de ruimte die hij op de lettertuin kon krijgen niet voldoende zou zijn. Je gaat er immers niet vanuit dat je kind zo anders is dan de meeste kinderen. Toch? Toch is dat zo. Daar kwamen we pas/al achter toen hij naar de peuterspeelzaal ging. Wat ben ik blij dat we toen zo snel dat in de gaten hadden en dat hij zo snel naar een peuterspeelzaal ging waar hij wel de kleinschalige klas kreeg die hij nodig had.

kijken op speciale scholen

Nu zijn we dus een paar jaar verder en wordt het tijd voor de echte school. Zoonlief is ondertussen bijna 5 jaar. Dat betekende dus dat ik moest gaan kijken naar scholen. Hè dat was niet leuk want eigenlijk zouden René en ik samen gaan kijken naar de scholen waar we uit konden kiezen en echt die keuze is enorm beperkt maar hé ik kan hem zelf brengen en halen. Het is niet zo dat ik vele kilometers moet fietsen voor ik hem gebracht heb. Dat scheelt dus enorm. Maar goed ik heb dus een keuze kunnen maken.

Opnieuw ingeschreven op school

De school waar ik als laatste gekeken heb voelde zo enorm welkom. Ik heb een vriend meegenomen om te kijken hoe hij het vond. Niet dat ik alleen blind zou varen op mijn beeld wat ik had.
Maar goed dan moet je je kind gaan inschrijven. Op zich is dat geen probleem je komt gewoon de standaard vragen tegen van naam BSN leeftijd etc. Maar ook de vraag wie heeft het gezag. SHIT! dat ben ik dus, alleen! Ja en dan. Dat vul ik dan maar in. Dan staat er wel het verzoek om daar bewijsstukken van aan te leveren. Oké daar gaan dus de overlijdensacte (kopie) en het gezagsregister (ook een kopie) bij. René had namelijk net als ik het gezag over onze zoon. Dan heb je ook nog de vraag wie de ouders zijn. Ook hier wil ik wat mee want hoewel René is overleden is en blijft hij wel de papa van onze zoon. Dus dat ook ingevuld. In datzelfde stuk komt ook de vraag wat je woonsituatie is. Die is dus anders dan standaard dus ingevuld weduwe, alleenstaand en bij René heb ik overleden ingevuld. Als ze dan vragen waar hij woon kan ik moeilijk invullen dat hij hier in huis in een urn staat. Dat is zo bot en de meeste weten niet wat er aan de hand is. Daar heb ik dus maar nvt gezet. Dit soort vragen zijn zo hard, ze komen enorm hard binnen.

Even afgeven op school

Ik heb er een beetje moeite mee om dit soort post in een brievenbus te deponeren en afwachten wanneer het in de bus bij de school valt. Dan zit er maar één ding op en dat is om zelf het pakket af te geven bij de school af te geven. Kom ik daar aan en zie ik geen brievenbus. Das balen, dus heb ik maar aangebeld. Ik dacht dus dat ik eerst alleen de envelop af zou geven maar ik werd binnen uitgenodigd en mij werd wat te drinken aangeboden. (Nee het is goed zo, ik moet nog een aantal andere dingen regelen) Gelijk werd er een planning gemaakt wanneer onze zoon naar school zou gaan. Dat zat niet in mijn planning. Verdraaid daar had ik niet op gerekend. Maar ik heb dit wel gelijk aangepakt en deze planning is gemaakt. Het gaat wel weer op mijn manier waarvan ik denk dat het goed is voor onze zoon. Hij heeft al zo veel meegemaakt met verlies en afscheid dat ik het beter vind dat hij de eerste weken nog even een paar daagjes bij Dikkie Dik is en zijn nieuwe school. Na die paar weekjes gaat hij over naar zijn nieuwe school.

Tja dan was er nog een klein puntje met verjaardag. Zoonlief is namelijk vrij snel na de overgang van Dikkie Dik en zijn nieuwe school jarig. Omdat hij nog niet echt gewend is vind ik het niet verstandig dat dit (uitgebreid) gevierd gaat worden in de klas. Toen hij op de eerste peuterspeelzaal zat ging het niet goed. Het was te overweldigend. Dit jaar dus nog niet. Volgend jaar is hij gewend en dan kan het wel.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/06/lego-dinosaurus-2-e1524945697953.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/06/lego-dinosaurus-2-e1524945697953-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekAls je kind 4 jaar wordt moet die naar school, tenminste dat is een algemeen geaccepteerd gegeven. Toch zijn er uitzonderingen en heb je volgens de wet de ruimte tot je kind 5 jaar is. Dan moet hij of zij echt. Dan moet je kind wel staan op ingeschreven...Blogs die net even anders zijn