Het is ASS, autisme.

Vandaag ga ik verder waar ik vorige week gestopt ben. Namelijk de dag dat we de de uitslag van de observaties/ onderzoeken kregen die tot nu toe gedaan zijn. Onze zoon heeft ASS. Autisme dus. Wat voor vorm weten we nog niet helemaal zeker omdat er nog meer onderzoeken gedaan moeten worden. Men wil weten op welk nivo hij zich gedraagt en op welk nivo hij opdrachtjes uitvoert en al dat soort belangrijke dingen. Dit is nodig om te bepalen op wat voor school hij het beste past en wat er nodig is om hem te helpen in zijn ontwikkeling.

Hij zit al goed!!

Sowieso zit onze zoon op zijn plek bij Dikkie Dik. Dit is mooi maar tegelijk ook pijnlijk verdrietig. Het betekend namelijk dat hij anders is dan de maatschappij verwacht. Hij zal altijd anders zijn dan de maatschappij verwacht en eist. Het is heel lastig en pijnlijk om te weten dat hij altijd zal moeten knokken voor zijn plekje. Toch moet ik voor ogen houden dat er heel veel mogelijk is maar voor nu is het even moeilijk.

Wij krijgen hulp

Wij zullen als ouders begeleiding gaan krijgen in de opvoeding en de benadering naar onze zoon. Daarnaast gaan we met de hulp en conclusie op zoek naar een goede school die passend is voor onze zoon. Hij zal daar pas naar toe gaan zodra hij daar klaar voor is. Gelukkig hebben we nog steeds video home training en gaan we hier op verder borduren. Als jullie dit bericht lezen weten wij dit al even en hebben wij het ook vertelt aan onze begeleidster die samen met ons kijkt naar de video’s die we maken.

Onderwijs op maat voor onze zoon

De aanvraag voor vier hele dagen naar Dikkie Dik is ondertussen ook de deur al uit en de aanvraag voor observaties om te zien op welk nivo hij zit zijn aangevraagd. We gaan rustig aan het aantal dagdelen opbouwen en uitbreiden. Het zal nog wel even duren voor hij naar een school kan die bij hem past. Tot die tijd kan hij bij Dikkie Dik blijven en wanneer hij er klaar voor is gaan we kijken hoe we dat moeten gaan aanpakken. Wij gaan zodra we weten welke school bij hem past daar ook kijken en inschrijven.

ONZE zoon is:

Dan kan ik een heel lijstje opnoemen.

  • Hij is vrolijk,
  • ondernemend,
  • lief,
  • knuffelig,
  • bijna altijd vrolijk als hij uit bed komt,
  • behulpzaam
  • etc.

Kortom hij is onze lieve lollebol.

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekASS,autisme,speciaal onderwijsHet is ASS, autisme. Vandaag ga ik verder waar ik vorige week gestopt ben. Namelijk de dag dat we de de uitslag van de observaties/ onderzoeken kregen die tot nu toe gedaan zijn. Onze zoon heeft ASS. Autisme dus. Wat voor vorm weten we nog niet helemaal zeker omdat er nog...Blogs die net even anders zijn