Zoonlief is ZIEK

Ziek zijn is één ding, ziek zijn en zijn zoals onze zoon is weer iets anders. Als onze zoon ziek is dan is hij ZIEK! Niet zomaar een beetje maar echt fors ziek. vandaag, 26 mei, is het erg warm weer. Onze zoon heeft nog niet gemeld dat hij zich ziek voelt. De afgelopen dagen vond hij drinken niet het belangrijkste punt maar eten deed hij weer heel goed. Niet echt een zieke indruk denk ik dan. Toch ging het vanmiddag zomaar ineens mis. Toen hadden we “ineens” een zieke knul.

Niks geks te zien aan zoonlief

Ik dacht vandaag van misschien is het goed om af en toe buiten de deur te lunchen. Niet alleen voor de gezelligheid maar ook om onze zoon te leren om hier mee om te gaan. Lunchen op een andere plek dan thuis of bij Dikkie Dik. Manlief vond het ook een goed idee en we gingen deze middag lunchen in een lunchroom. Zoonlief ging mee achterop de fiets zonder al te veel protesteren. Was dit een hint? Ik weet het niet. Zoonlief voelde ook wel wat warm aan maar hé het was 24 graden in huis. Niet vreemd vond ik. Dus we gingen op weg.

Beetje vreemd, maar wel te verklaren.

Toen we er eenmaal waren en onze bestelling hadden gedaan werd zoonlief een beetje knuffelig. Niet vreemd, het is een vreemde omgeving.  De lunch kwam maar zoonlief wilde zijn frietjes niet zo echt. Dat is wel vreemd. Net als hij zijn kipstukjes in krokant jasje niet wilde. Maar het is een vreemde omgeving en hij kon mooi zien wat er achter de bar gebeurde. Ik proefde de frietjes en vond ze zout. Daar kon het ook aan liggen. Hij wilde ook bij mij op schoot zitten. Ook niet vreemd dat wil hij vaker. Zeker in een vreemde omgeving.

Zoonlief is dus wel ziek.

Maar ineens viel zoonlief bijna in slaap op schoot. Dat is een teken dat het mis is. Zijn het dan de indrukken of is hij ziek? Hij zal niet zomaar zeggen mama ik voel mij misselijk of ik voel mij ziek. Ik denk, (ook nu ik er over schrijf) dat als hij zegt ik ben zielig, hij ook ziek is. Toen we weg gingen pakte manlief mijn fiets en zette die vlak voor de uitgang. Gelukkig werd zoonlief wat wakker en kon hij langzaam naar buiten lopen. Voorzichtig zette we hem in het fietsstoeltje en zijn zo naar huis gefietst. Daarna hebben we onze zieke knul in bed gelegd. Hij is nog even wakker geweest en heeft ook nog beneden op een matras gelegen en dat vond hij wel fijn.

Wat moet ik nog in huis halen?

Manlief wilde persé mijn fiets repareren want de versnelling deed het niet goed meer maar ik wilde nog snel even zonnebrandcrème halen. Manlief heeft mijn fiets gerepareerd en zijn eigen fiets. Ondertussen was het tijd om te eten maar ik stond er op dat ik een oor thermometer ging halen. Zo snel mogelijk wel te verstaan. Hier kon hij zich in vinden en ik haalde dat ding zo snel als ik kon. Deze thermometer is minder belastend voor onze zoon dan een gewone koortsthermometer. Ik moest het even onder de duim krijgen en binnen 1 seconde is de meting klaar. Zo is het makkelijker om een zieke knul te tempen.

Zoonlief heeft koorts, en niet zo’n klein beetje ook

Zo kwam ik er eenvoudig achter dat onze zieke knul hoge koorts had. Deze liep wat op en daarna besloot ik dat het slimmer was om even met hem te douchen. Daar was hij het niet mee eens en dat snap ik. Het was midden in de nacht en hij moest van mama onder de douche. Een douche die voor hem echt koud aan moest voelen, denk ik. Ik heb hem daarna verzorgd en weer in bed gelegd. Toen ik wat later zijn koorts controleerde was het iets onder de 40 graden.

Mama waakt over haar zieke knul

Ik zei wel vandaag maar ik had beter gisteren kunnen schrijven. Het is nu na middernacht. Onze zieke knul is momenteel onrustig als hij slaapt en kan zomaar ineens huilen en roepen. Dan slaap ik ook niet goed en op deze manier ben ik ook wat beter in staat om hem in de gaten te houden. Ook vind hij het fijn als ik even naast hem kom liggen op zo’n huil moment. Om eerlijk te zijn versta ik nog niet eens de helft van wat hij al slapend zegt en kreunt en dat is lastig. Gelukkig klaagt hij veel meer dan vanmiddag. Vanmiddag was hij te ziek en te moe om te klagen. Ik kruip zo eens mijn bed in en ik hoop dat ik een paar uurtjes kan slapen voor manlief wakker wordt en het van mij over neemt.

De volgende dag

Inmiddels heb ik na een kort nachtje wat slaap gekregen en zit zoonlief beneden met lichte verhoging te spelen. Hij voelt zich niet zo toppie maar doet wel lekker zijn dingen. Na een heerlijk bad en daarna fors protest lag hij eindelijk in bed. Later zat ik mij te realiseren dat onze zieke knul wel degelijk had aangeven dat hij zie was. Hij zei namelijk ik ben zielig. Ik heb het vermoeden dat hij bedoelde dat hij zich ziek voelde. Toen ik namelijk zaterdag vroeg of hij nog zielig was zei hij duidelijk nee. Daarbij komt ook dat zijn koorts gezakt was en zijn temperatuur normaal was geworden. Wie weet valt het allemaal mee, of toch niet?

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekZoonlief is ZIEK Ziek zijn is één ding, ziek zijn en zijn zoals onze zoon is weer iets anders. Als onze zoon ziek is dan is hij ZIEK! Niet zomaar een beetje maar echt fors ziek. vandaag, 26 mei, is het erg warm weer. Onze zoon heeft nog niet gemeld...Blogs die net even anders zijn