Zakgeld voor zoonlief? Daar is die toch te jong voor? Ja dat denk ik eigenlijk dus ook maar laatst gebeurde er iets waar ik toch wel even over na moest denken.

Even er uit

Zoonlief en ik waren even wat gezelligs aan het eten en drinken bij de Hema. Ze hebben daar zo’n gezellige koffie/thee hoek waar je ook wat lekkers kunt eten. Toen we daar wat gegeten en gedronken hadden besloot ik dat ik nog even wat liefs voor mijn man wilde kopen. Ik dacht van nou dan kan zoonlief mij daar heel goed bij helpen.

Cadeautje voor papa?

Ja hoor zoonlief en ik kijken rond en wat ziet hij? Een mooie rode knuffel krab. Die zou voor papa worden! Ik vroeg nog, weet je het zeker? Die knuffel is dan dus voor papa en niet voor jou! Ja die zou echt voor papa worden. Oké dacht ik we zullen het zien. Nu ben ik nogal zuinig aangeleerd en wil ik weinig geld uitgeven als het niet echt nodig is. Maar goed ik haalde nog een paar dingen voor manlief er bij en zoonlief had die krab uitgezocht. Dus toen we afgerekend hadden en ik alles in mij rugzak had gedaan gingen we op weg naar huis.

Cadeautje voor zoonlief!

Eerst dacht ik van we gaan nog even langs de beweegtuin en dan op naar huis. Ik stelde het voor aan zoonlief maar nee we moesten naar huis! Oké goed dan gaan we naar huis. Zoonlief wilde echt die krab geven aan papa, zei hij….
Eenmaal thuis aangekomen mocht zoonlief dan ook de krab aan papa geven. Dat ging goed, het ging even goed tot hij ging zoeken. Waar was zijn krab gebleven? Zijn congakrab of condorkrab. Shoot, dat ging mis! Dus maar even met papa overlegd, in het Engels, van wat wil jij, wat gaan we doen? Uiteindelijk heeft papa besloten dat de krab dan maar voor zoonlief is.

Dit is niet de bedoeling jongeman

Als je denkt dat zoonlief er hier zomaar mee weg komt heb je het toch wel een beetje mis. Ik heb eerst eens gepraat met die kleine knul van mij. Ik heb eens na gevraagd voor wie we die krab gekocht hebben en wat hij van plan was toen we die krab voor papa kochten. Hieruit kwam naar voren dat hij eigenlijk die krab had gewild. Ik had het wel kunnen weten want hij vindt die krabben toch wel mooi en als je dan zomaar iets in de winkel ziet liggen wat anders alleen op televisie is dan is dat toch wel heel mooi. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat dit dus niet de bedoeling is. Hij had immers de dag hiervoor ook al een stapel broeken gekregen, weliswaar met korting maar toch. De dubbele kinderbijslag is niet voor dit soort grapjes, die is juist voor die broeken of dingen die hij (per ongeluk) sloopt en andere dingen die nodig zijn voor hem. Ik heb ook uitgelegd dat je ook geld nodig hebt om te eten en voor licht. Of het doorgedrongen is weet ik niet maar het heeft mij wel aan het denken gezet.

Zoonlief krijgt zakgeld

Dan kom ik dus bij het puntje zakgeld. Wat moet ik doen om zoonlief de waarde van geld te laten inzien. Ik dacht even na ging in overleg met manlief. Van nu af aan krijgt zoonlief zakgeld. Hij krijgt van mij een portemonnee en daar gaat elke week een klein bedrag in. Dat geef ik hem en zo mag hij geld sparen voor dingen die hij leuk vindt. Je kunt van €0,50  natuurlijk heel weinig kopen en het is wel heel flauw als je heel lang moet sparen voor iets wat je heel graag wilt dus de eerste tijd zal dat niet heel erg strikt gaan maar we hopen wel dat hij op deze manier gaat leren dat je niet zomaar alles kun kopen of krijgen.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekzakgeldZakgeld voor zoonlief? Daar is die toch te jong voor? Ja dat denk ik eigenlijk dus ook maar laatst gebeurde er iets waar ik toch wel even over na moest denken. Even er uit Zoonlief en ik waren even wat gezelligs aan het eten en drinken bij de Hema. Ze hebben...Blogs die net even anders zijn