Een verjaardagscadeau

Laatst kreeg ik voor mijn verjaardag drie windlichten die mooi in elkaar passen. Het waren blanke glazen, doorzichtig wel te verstaan. Met de nadruk op waren. Ik vond ze een beetje kaal en wilde al wat langer wat uitproberen met glas en nagellak. Wat ik wilde uitproberen is helaas mislukt maar daardoor borduurde ik wel verder op dit idee. Nu zal je misschien wel denken van wat bedoel je nu en leg het eens uit. Nou goed daar komt het:

 IMG_3736

Hiervoor heb ik gebruikt:

  • 3 windlichten
  • verschillende kleuren nagellak
  • vernis
  • een oude krant

  IMG_20160628_213411

Op deze manier heb ik deze windlichten versierd.

Ik had op internet gezien dat je met behulp van water en nagellak een glas kon versieren. Dat is mij helaas niet gelukt dus besloot ik het anders aan te pakken. Ik haalde de verprutste nagellak van de windlichten af en begon opnieuw maar nu deed ik het anders.
Ik goot de nagellak op de buitenkant van de windlichten zelf en draaide het glas. Het flesje nagellak bewoog ik ook. Ik heb niet bewust een patroon gemaakt maar gewoon maar iets gedaan. Ik heb drie kleuren gebruikt en ze leuk door elkaar laten lopen. Zodra ik klaar was met een windlicht heb ik deze ondersteboven op wat oud papier gezet zodat de onderkant kan drogen en je leuke uitlopers krijgt. Ik moet eerlijk bekennen dat het een leuk resultaat is geworden. Nadat ik het een dag heb laten drogen heb ik er een laagje vernis overheen gedaan. Dit om het geheel wat te beschermen. Dit heb ik ook goed laten drogen.

Echt het is heel eenvoudig om dit te maken en lijkt veel moeilijker dan het is. Wel is het verstandig om je glaswerk boven een oude krant of zo iets te houden. Ik zou zeggen gewoon doen en durven te gieten. Goed het kostte mij een hoop nagellak maar ik gebruik het toch niet op mijn nagels en met een leuke aanbieding is het best wel de moeite waard om te proberen en je krijgt er iets heel unieks voor terug.

 IMG_20160628_213420

Een extra tips:

Het is wel verstandig om goed te ventileren want het stink en niet zo’n klein beetje ook. Ik heb dit naast een open achterdeur gemaakt en het heeft de hele avond gestonken. Als je zoals ik bij dit soort luchtjes verkouden kan worden is het handig om het zelfs buiten te doen. Ik was al wat op weg om verkouden te worden en nu, een dag later, zit mijn neus vol ;). Voor die verkoudheid heb ik zo mijn middeltjes dus ik hoop dat het met een week over is 😉 Zet de windlichten niet in de vaatwasser. Ik heb geen idee of het houd of niet maar ik ga er vanuit dat de nagellak er dan vanaf gaat, ook als je er een laagje vernis overheen gedaan hebt.

IMG_3737

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekEen verjaardagscadeau Laatst kreeg ik voor mijn verjaardag drie windlichten die mooi in elkaar passen. Het waren blanke glazen, doorzichtig wel te verstaan. Met de nadruk op waren. Ik vond ze een beetje kaal en wilde al wat langer wat uitproberen met glas en nagellak. Wat ik wilde uitproberen is...Blogs die net even anders zijn