hahahaha schrik niet hoor het gebeurt zelden dat we naar de dokter gaan. Lees maar gerust verder 😉 .

Puk is ziek

Een paar maanden geleden ging het op de peuterspeelzaal over ziek zijn. Er is een aantal weken aandacht besteed aan wat er gebeurt als je ziek bent. Hiervoor werd een pop gebruikt. Dat noemen ze een verwijs pop. De pop heet Puk. Puk was dus ziek. Puk ging naar de dokter en puk werd verzorgd. Ook lag Puk veel in bed. Kortom heel veel aspecten rondom het ziek zijn kwamen naar voren. Het resultaat was wel heel bijzonder vond ik en ook erg handig. Onze zoon ging toen aangeven dat er iets niet lekker zat bij hem. Als hij pijn heeft zegt hij sindsdien dus “Wij moeten naar de dokter”. De dokter maakt hem weer beter en lost zijn pijntjes op. Met die wetenschap wil hij dus naar de dokter.

Wel of niet naar de dokter

Maar om nu elke keer naar de dokter te gaan voor elk pijntje is natuurlijk ook niet de bedoeling. Het is dan aan mama om er achter te komen wat er aan de hand is. Soms is het makkelijk soms wat ingewikkelder. Toch kan ik je vertellen dat het steeds makkelijker wordt naar mate onze zoon zich beter kan uitdrukken en hij beter kan communiceren. Eerst moest ik nog raden waar hij pijn had maar dat was al heel veel waard. Gewoon het weten dat je kind pijn heeft en dat ook kan vertellen. Nu was het wachten op meer duidelijkheid. Die duidelijkheid zou vanzelf wel komen.

Waar doet het pijn?

Zo had ik laatst een gevalletje van juist ja dat had ik wel verwacht. Onze zoon heeft nogal eens problemen met naar de wc gaan. Hij kan soms dagen lang zijn ontlasting ophouden Dan komt er een moment dat je zo nodig moet en dan ben je ineens niet thuis maar zit je achterop de fiets bij mama. Ai dat ging dus niet goed. Zoonlief was aan het huilen en gillen. Ik stapte af en vroeg wat er aan de hand was. Ik kreeg het belangrijke zinnetje te horen, wij moeten naar de dokter. Dat gaf mij handvaten om te vragen waar heb je pijn? Het verbaasde mij dan ook niet dat ik hoorde dat hij pijn had aan zijn billen. Ik gaf hem toestemming om in zijn luier te poepen en de belofte dat hij zijn bonus sticker niet kwijt zou raken. Ik ben heel snel naar huis gefietst en zorgde dat hij zo snel mogelijk op de wc kon. Toen hij eindelijk kon poepen was de pijn ook weg. Wat mij heel erg verbaasde was dat hij niet in zijn luier had willen poepen.

Stoten, vallen en kleine ongelukjes

Wat ook nog wel eens wil gebeuren dat zoonlief zijn hoofd stoot. Ook dan hoor ik wel eens het inmiddels wel bekende zinnetje. Dan is het aan mama om troost te bieden en te vertellen dat het niet zo erg is om naar de dokter te moeten gaan.
Ook hoorde ik een keer een heel erg had gehuil en gegil. Zoonlief was met Graver (een machine van Bob de Bouwer) aan het spelen en ineens zat zijn vinger klem. Deze keer zei hij: “Ik zit klem”. Ik had nog geen idee wat ik zou zien maar kon zo zijn vinger uit de graafklauw van Graver halen. Dat we daarna naar de dokter moesten van zoonlief was natuurlijk van zelf sprekend. Dat mama daar anders overdacht werd gelukkig geaccepteerd. Dan was een kusje ook goed genoeg.
Zo begint onze zoon te leren hoe hij kan aangeven dat hij pijn heeft en het zal nog wel een poosje duren voor we niet meer naar de dokter moeten voor alles. Toch is dit een hele mooie zin die mij zo veel meer mogelijkheden geeft om uit te vissen wat er in dat koppie om gaat.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger Annemiekhahahaha schrik niet hoor het gebeurt zelden dat we naar de dokter gaan. Lees maar gerust verder 😉 . Puk is ziek Een paar maanden geleden ging het op de peuterspeelzaal over ziek zijn. Er is een aantal weken aandacht besteed aan wat er gebeurt als je ziek bent. Hiervoor werd...Blogs die net even anders zijn