Een hele leuke afsluiting van de dag

Soms heb je van die momenten die gewoon te leuk zijn om niet te vertellen. Zo was dat vandaag ook. We hadden net ons avond eten op en eigenlijk moest de tuin een beetje water hebben. Zoonlief liep al dagen te vertellen dat hij met de tuinslang aan de gang wilde. Nou dat heb ik dus geweten. Het werd een waar waterfeest.

de tuin moet water krijgen

Ik begon rustig de tuinslang uit de schuur te halen. Deze zit op een karretje. Ik sloot de tuinslang aan op de waterkraan en het waterfeest kon beginnen. Het begon rustig, zoonlief kwam kijken wat ik aan het doen was en liep terug naar de waterkraan om hier aan te gaan draaien. Gelukkig was manlief nog in de tuin om hem daar weg te halen. Vervolgens kwam zoonlief weer met veel plezier kijken naar wat ik aan het doen was. Dit ging een keer of wat zo door tot ik ineens zei ik zet hem onder de sproeier. Manlief vroeg of ik chagrijnig was maar ergens meende ik het wel.

Ik zet hem onder de sproeier!

Ineens bedacht ik mij dat mijn broer en ik als klein kind altijd wel plezier hadden met water en buiten zijn. Ik wachtte nog even af en ineens maakte ik voorzichtig de voeten nat van zoonlief. Die was verrast en moest er enorm om lachen. Dat ging meerdere keren heel kort de voeten van zoonlief even nat maken. Zoonlief werd vrolijker en moest verschrikkelijk hard lachten om deze grapjes. Op een goed moment pakte hij de sproeier uit mijn handen. Beter gezegd ik liet hem de sproeier van mij afpakken.

En het waterfeest is compleet

Ja toen was het feest natuurlijk compleet. Zoonlief ging samen met mama de tuin sproeien. Eerst werden de plantjes weer nat gemaakt. Op een goed en leuk moment was mama aan de beurt. Ja en toen werd het een echt waterfeest. Zoonlief spoot al lachend mama nat en mama pakte de sproeier terug en maakt zoonlief nat. Dit ging zo even over en we werden flink nat. Wel was papa even bezorgd dat we niet te nat werden omdat er toch een klein windje stond. Op een goed, voor zoonlief slecht, moment vond ik het wel genoeg. Ik draaide de kraan uit en papa had al voor de handdoeken gezorgd. Papa nam zoonlief liefdevol in de handdoek en ik ging met hem naar boven.

Verdriet toelaten, boosheid controleren.

Ondertussen werd het tijd om zoonlief om te kleden dus dat deden we ook. Dat ging natuurlijk wel met de nodige protesten en frustraties. Zoals we weten kan zoonlief niet goed tegen dit soort overgangen. Hoe we het ook aanpakken dit had tot groot verdriet geleid. Dan is het zaak om de schade te herstellen en te zorgen dat hij zo spoedig mogelijk weer aanspreekbaar is. Op dit moment lukt het nog om bij mama te zitten en dan te huilen. Zoonlief houd mij dan stevig vast en ik moet er voor zorgen dat we gaan doen wat moet. Zoals pyjama aan en tandjes poetsen. Zoonlief is lekker rustig gaan slapen en ik kan je wel vertellen dat hij moe was 😉 .

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekEen hele leuke afsluiting van de dag Soms heb je van die momenten die gewoon te leuk zijn om niet te vertellen. Zo was dat vandaag ook. We hadden net ons avond eten op en eigenlijk moest de tuin een beetje water hebben. Zoonlief liep al dagen te vertellen dat...Blogs die net even anders zijn