Hoe maak ik een wasco kaart

Laatst dacht ik van laat ik eens iets nieuws en bijzonders doen. Ik had op pinterest al eens dingen met wascokrijtjes voorbij zien komen en dacht ook hier van dat wil ik wel eens uitproberen. Ik wilde een wasco kaart maken. Omdat ik niet zoveel geduld heb om de wascokrijtjes te laten smelten dacht ik van laat ik het iets anders proberen.

Wat heb ik hier voor gebruikt:

  • een a5 karton,
    vouw je dit dubbel dan heb je een gewone kaart
  • sierrandjes voor het kaarten maken
  • wascokrijtjes
  • föhn

Hoe ben ik te werk gegaan

Ik pakte een kaart met een reliëf en begon daar lijnen op te plakken met de randjes die ik ook gebruik voor het 3d knippen. Dit plakte ik gewoon in rechte en scheve lijnen op de kaart.

IMG_3730

Hierna pakte ik mijn wascokrijtjes uhh die van mijn zoon 😉 en ging aan de gang. Ik heb de kaart ingekleurd en helemaal vol gekrast. Dan de ene kleur hier en de andere kleur daar. Net zo lang tot de ondergrond vol zat.

IMG_3732

Hierna heb ik mijn föhn gepakt en ben met de warme stand er overheen gegaan. Toen ik tevreden was heb ik de stikkerranden van de kaart afgehaald en toen was de wasco kaart klaar.

IMG_3734

Dit is weer een heel eenvoudige DIY die super uniek is. Wil je dus een leuk en bijzonder kaartje maken kun je dit doen. Je kunt natuurlijk ook patroontjes maken van papier of iets anders en die gebruiken in plaats van de stikkerrandjes die ik gebruikt heb. De ideeën zijn eindeloos.

 

Het resultaat

Omdat de ondergrond van de wasco kaart een reliëf heeft zie je ook deze ook door de wasco terug komen. Dit geeft het geheel een bijzonder effect. De lijnen zijn natuurlijk niet geleurd en daardoor is de ondergrond nog beter zichtbaar.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekHoe maak ik een wasco kaart Laatst dacht ik van laat ik eens iets nieuws en bijzonders doen. Ik had op pinterest al eens dingen met wascokrijtjes voorbij zien komen en dacht ook hier van dat wil ik wel eens uitproberen. Ik wilde een wasco kaart maken. Omdat ik niet...Blogs die net even anders zijn