Vandaag kan ik weer een nieuw hoofdstuk toevoegen aan onze zoektocht in het autisme van onze zoon. We hebben namelijk kennis gemaakt met onze trainster die speciaal op autisme ons gaat filmen en tips gaat geven hoe wij met onze zoon om kunnen gaan. We hebben al heel wat filmpjes gemaakt en gezien dus we weten al heel veel over hoe wij omgaan met onze zoon. We willen ook  meer uit onze zoon halen dan nu gaat.

Waarom van zo ver weg?

Ik kreeg dinsdag 6 juni een telefoontje van onze nieuwe trainster van Karakter. Zij werkt op een andere locatie dan waar de observaties zijn gedaan en waar wij dus de diagnose autisme te horen kregen. Mijn lieve man vroeg zich af waarom ze uit een plaats in onze omgeving kwam en niet uit Ede zelf. Ik denk heel simpel het is makkelijk te berijden met de auto dus waarom niet? Waarom zou je op 2 locaties in een cirkel van 40 km gespecialiseerde psychische behandeling bieden die ook nog eens thuis gegeven wordt?

Morgen al een afspraak?? Uhhh…….

Woensdag 7 juni hebben we kennis gemaakt met onze trainster. Wat wel heel fijn was dat was wel dat onze vaste gezinsbegeleidster er ook was. We hadden toevallig die dag gepland en de trainster wilde graag zo snel mogelijk komen. Gelijk al de dag erna. (O help moet dat nu? kan dat niet anders? heb ik tijd nodig om hier over na te denken?) Goed ik schoof mijn gevoelens en gedachte opzij en heb doorgepakt en gepland op het tijdstip dat we onze gezinsbegeleidster al over de vloer hadden. Zonder rekening te houden (voor mijn gevoel dan) met alle anderen die er bij betrokken waren, inclusief mijn eigen man. Onze trainster en ik vonden dit een goed plan.

De rest informeren (chaos)

Daarna manlief geapt en vervolgens onze gezinsbegeleidster gebeld. Ik moest snel de dingen kortsluiten maar o wat lastig vind ik het om te bellen terwijl ze ook in gesprek kan zijn met een gezin. Dus dan houd ik het heel kort en leg ik uit wat er de volgende dag te gebeuren staat. Zij  vond dit een heel goed plan. Tussendoor belde manlief want ik was niet volledig in mijn app maar opnemen ging niet dus die wilde ik terug appen belt hij nogmaals. Toen kon ik dus wel uitleggen wat er de dag erna zou gebeuren. Voor mijn gevoel was het een rommelig moment. Bij thuiskomst heb ik manlief uitgelegd hoe en wat en hij was het eens met mijn beslissing.

De planning

Maar goed we gaan dus verschillende film momenten krijgen om te zien hoe het allemaal gaat hier en wat wij kunnen verbeteren om onze zoon beter de tools te geven die hij nodig heeft. Woensdag 14 juni is de eerste filmmiddag. Ook krijgen wij informatie die we per keer krijgen.

Ik zal mijn best doen om jullie een beetje op de hoogte te houden hoe dit traject gaat.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekVandaag kan ik weer een nieuw hoofdstuk toevoegen aan onze zoektocht in het autisme van onze zoon. We hebben namelijk kennis gemaakt met onze trainster die speciaal op autisme ons gaat filmen en tips gaat geven hoe wij met onze zoon om kunnen gaan. We hebben al heel wat...Blogs die net even anders zijn