Een (verlaat) verjaardagsfeestje

Omdat mijn broer niet op onze verjaardag kon komen hadden wij dat nog tegoed (net zoals hij nog een bezoekje van ons tegoed heeft 😉 ). Mijn broer appte zaterdag of hij zondag kon komen. Gelukkig waren de drukste dagen al even achter ons en was ik een beetje bijgekomen van alle drukte. Het kon dus om op zo’n korte termijn een afspraak te maken voor een verjaardagsfeestje. Omdat ik boodschappen moest doen op dat moment liet ik het over aan manlief en mijn broer om dit te regelen. Dat lukte dus.

Een cadeautje?? Wat zou er in zitten?

Die zondag kwam mijn broer met een cadeautje voor zijn neefje. Zoonlief pakte het uit en wat zat er in? Lego!! Niet zomaar lego maar een brandweerbootje met een stijger waar iets op in de brand stond. Dit moest dus heel snel in elkaar gezet worden want zoonlief wilde er graag mee gaan spelen. Gelukkig zit er een uitgebreide handleiding bij die we dus razendsnel door bladerde en heel snel alle steentje bij elkaar zochten. Wat mijn broer opviel was mij al eerder opgevallen. De extra stukjes die er bij kunnen zitten, zeg maar reserve onderdelen. Het zal vast met een reden zijn dat die extra onderdelen er bij zitten maar het verbaasde ons wel (weer).

Mijn/ons oude lego

Wat wel leuk was dat was wel dat mijn broer ook ons oude lego heeft meegenomen. Wij hebben enorm veel lego gehad en hebben daar enorm lang mee gespeeld. Mijn broer en ik bouwde torens met onze vader waar al ons lego en duplo in ging zitten. Tot op de laatste steen ging het lego daar in. We kregen ook vaak lego voor onze verjaardag. We bouwde volgens de boekjes en bouwde met fantasie. Kortom onwijs leuk. We speelde lang samen met het lego tot we groter werden en ik wilde dat niet meer zo graag. Onze ouders hebben altijd het lego bewaard. Later, toen mijn broer een huis kocht en mijn ouders hun huis verkochten en kleiner gingen wonen kreeg mijn broer het lego in beheer. Hij deed er niks mee dus vroeg ik of wij het mochten hebben voor onze zoon. Dat was wel goed dus kwam het lego op dit verjaardagsfeestje als extra cadeautje mee 😉 .

Brandweerman Sam en het lego

Toen zoonlief zijn brandweerboot in handen had moest daar dus mee gespeeld worden. Om het compleet te maken hebben we een dvd opgezet van brandweerman Sam. Vele (groot)ouders zullen dit wel kennen maar voor wie het echt geen idee heeft wat het is hier een kleine beschrijving: Brandweerman Sam is de held van Piekerpolder. Er is in dat kleine dorp altijd wel wat aan de hand waardoor brandweerman Sam en zijn team moeten uitrukken. Is het niet om een kat in de boom dan is het wel om een brandje of om iemand uit het dorp te redden. Er worden dan ook talloze reddingen gedaan voor talloze ongelukken. Het ene is echt een ongeluk en het andere is een soort van opzet of beter gezegd domme bewuste onhandigheid. Zoonlief vindt het leuk om te zien dus dan mag hij dat kijken. Wie weet steekt hij er nog iets van op.

Wel of niet blijven eten?

Als iemand van ver komt zet ik nog wel eens een maaltijd voor maar helaas ik kon niks aan hem kwijt. Hij heeft het doordeweeks al zo druk en zijn weekenden zitten vaak ook gevuld dus ging hij op tijd naar huis. Dan mis ik het wel dat we niet een klein beetje dichterbij wonen. Maar wat wel telt is dat ondanks dat mijn broer niet al te lang hier was, het wel gezellig was.

 

 

 

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekEen (verlaat) verjaardagsfeestje Omdat mijn broer niet op onze verjaardag kon komen hadden wij dat nog tegoed (net zoals hij nog een bezoekje van ons tegoed heeft 😉 ). Mijn broer appte zaterdag of hij zondag kon komen. Gelukkig waren de drukste dagen al even achter ons en was ik...Blogs die net even anders zijn