Nee he het niet nu al!!!

Dit is het vervolg van onze verjaardag. De volgende dag, 19 juni was de echte verjaardag van onze zoon. We werden een beetje brak wakker. Onze zoon was de dag ervoor toch te vroeg op bed gegaan. Hij was namelijk midden in de nacht wakker geworden en wilde water. Maar om 03:00 uur sliep hij nog steeds niet. Ik was op dat moment nog in de veronderstelling dat mijn man lekker lag door te slapen. (Helaas bleek de volgende ochtend dat dat niet waar was.) Ik heb onze zoon verschillende malen plat in zijn bed gelegd omdat hij ging staan. Toen hij zijn knuffelbeer wel wilde hebben was de strijd voor mij bijna gewonnen. Uiteindelijk werd hij toch weer moe en viel in slaap.

 

Goede morgen!!!

Door naar ’s morgens zo rond een uur of 7:30. Ik had de avond er voor het cadeau voor de verjaardag van onze zoon in de woonkamer gezet. Op tafel stond ook zijn nieuwe vorkheftruck. Wat gebeurd er als we hem in de kamer zetten??? Hij stormt af op de vorkheftruck. Hij had niet in de gaten dat die grote doos waar leuke tekeningen op staan zijn cadeau is. Snot hebben wij weer hoor. Goed na een paar minuten laten we hem de doos zien en ja hoor we gaan de doos open maken. Hij ziet zijn cadeau en we halen deze uit de doos. Het is een mega grote kiepauto!!! Onze zoon is enthousiast en blij met zijn kiep auto en die wordt toch nog in gebruik genomen. Ik maak zijn brood klaar en ga na mijn ontbijt wat slaap inhalen. Als ik wat bij geslapen hebt gaat mijn lieve man naar bed toe. Hij is ondertussen ook aardig gesloopt want hij was dus wel wakker geworden van dat oorlogje voeren, uuh slaap niet feestje. Dus nadat manlief lekker geslapen heeft zijn we met z’n allen weer fit genoeg om mijn ouders en broer te ontvangen voor onze verjaardag.

 

Wat er vooraf ging

Eerst heb ik nog een aantal dingen gedaan en voorbereid. Tussendoor was onze zoon aan het spelen met water dus dacht ik van hé het is jouw verjaardag en jouw feestje, laten we het badje buiten maar eens opzetten. We hebben het badje neergezet (er zit toch nog lucht in) de parasol er boven, de tuinslag ging aan en in de handen van onze zoon gestopt en ja hoor hij vulde zijn badje wel. Met een paar emmers heet water was het badje op een aangename temperatuur en kon hij er zo in. Hij heeft speciale zwemkleding zodat ik niet te veel hoef te smeren. Mijn man lette voor het grootste deel op met het vullen van het badje en nog veel belangrijker toen onze zoon in het badje zat bleef hij er constant bij. Ondertussen maakte ik de taart af en zorgde dat het eten voor die avond klaar stond. Ineens kwam onze zoon met de mededeling dat hij nat was. Dit betekent dus zoiets als van ik heb er genoeg van, ik ben nat en ik wil droog worden. Ik dus de handdoeken oppakken en onze zoon lekker afdrogen en van schone kleding voorzien. Vooral dat afdrogen nam wat meer tijd in beslag want hij was een beetje koud. Dus toen onze zoon aangekleed was werd het tijd om verder buiten te spelen. Daarna wilde hij naar binnen.

IMG_3721

 

Het feest kan beginnen

Net toen hij binnen was kwamen opa, oma en zijn oom er aan. Nou dat was weer wat anders zeg. Ze kwamen door de achterdeur!!!! Dat is hij niet gewend dus hij bleef echt in huis en ik moest hem uitnodigen om te kijken wie er waren. Even de kat uit de boom kijken. Als snel was het weer oké en konden de cadeautjes voor zijn verjaardag gegeven worden. Een tas voor de peuterspeelzaal van opa en oma en een autootje van paw patrol. Van Oom kreeg onze zoon ook een autootje van paw patrol en een stempelset. Dat stempelset is gelijk uitgeprobeerd met als gevolg vieze handjes. De inkt zat zelfs op mijn handen zo leuk vond hij het om de bovenkant van mijn handen te pakken en duidelijk te maken wat ik er mee moest doen. Ik vroeg onze zoon of hij dankjewel kon zeggen en dat deed hij netjes. Toen het dus tijd werd voor taart moesten er twee paar handen schoon gemaakt worden. De mijne en die van onze zoon. Daarna kon ons feestbeest aan zijn taartje beginnen. Deze taart was speciaal gebakken door mij omdat ik geen gewone taart kan kopen. We moeten ons nog even houden aan het glutenvrije dieet wat hij heeft anders kan het weer mis gaan. Zeker op dagen als deze.

 

Lekker naar buiten

Na onze taart vond ons feestbeest het tijd om naar buiten te gaan dus verhuist iedereen mee naar buiten. Het is zijn verjaardag dus wordt het feestje wordt achter in de tuin voortgezet. Daar mag hij met het stoepkrijt spelen wat hij ook van opa en oma heeft gekregen. Eerst dacht oma dat hij wel één of twee kleurtjes zou uitzoeken. Nee dus het hele doosje werd ondersteboven gekieperd en hij gaat er vervolgens heerlijk mee tekenen. In navolging van oma. Hij vertelt dat hij een mooie tekening maakt en is hier een poosje heerlijk zoet mee. Op een bepaald moment wordt hij dit ook weer zat en dat laat hij merken.

 

Ons feestbeest wordt moe

Het begint ondertussen 17:00 uur te worden en dan wordt het zo zoetjes aan tijd voor het eten. We maken de kaasjes op die net gesneden zijn en hij gaat na wat te hebben gehangen op mijn schoot mee naar binnen. Daar krijgt ons mannetje zijn bordje met eten en wij gaan ook eten. Wat ik al dacht blijkt te kloppen. De vermoeidheid begint aardig toe te slaan en het wordt tijd om te douchen. Om dan zomaar door naar bed te gaan vind ik niet kunnen dus nog even naar beneden en gedag zeggen en dan hup naar bed. Hetzelfde truckje werkt de deze keer weer. Eerst voorlezen daarna al liggend met mama naast zich liedje zingen. Voor mama even geduld en dan hup heel zachtjes z’n bedje in. Slaapzacht lieve knul. Ik houd van je, tot morgen.

Zo mama wordt weer Annemiek en ik kan naar beneden en nog even van het laatste deel van onze verjaardag genieten. Oja en alle gebeurtenissen van de afgelopen dagen opschrijven voor ik het niet goed genoeg meer weet 😉 . Dit soort dingen zijn de moeite waard om op te schrijven en op die manier te onthouden voor later.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekNee he het niet nu al!!! Dit is het vervolg van onze verjaardag. De volgende dag, 19 juni was de echte verjaardag van onze zoon. We werden een beetje brak wakker. Onze zoon was de dag ervoor toch te vroeg op bed gegaan. Hij was namelijk midden in de nacht wakker geworden en...Blogs die net even anders zijn