Fout van een post medewerker

De meest bizarre uitspraak was wel die van een postmedewerker die de rouwbrieven op kwam halen. Het was zondag en we hadden net alle rouwbrieven geschreven. (Vrijdag was René overleden) De post was gebeld en de rouw brieven zouden opgehaald worden. Komt daar zo’n irritante vrolijke vent die heel vrolijk de rouwbrieven op komt halen. Ik geeft dus de rouwbrieven en hij wenst mij een fijne avond. Ja dan ga ik dus niet zeggen dank u wel. Ik zei dus dat dat niet zal lukken. Deze postmedewerker kijkt mij verbaasd aan waarop ik zeg dit zijn rouwbrieven, hij snapt het nog steeds niet, waarop ik zeg mijn zoontje ligt boven te slapen en die heeft nu geen vader meer. Probeert hij nog te zeggen dat het leven door gaat. JA DAT WEET IK MAAR DAAR HEB IK GEEN DONDER AAN.

Wat ben jij een sterke vrouw

Dat heb ik dus vaak gehoord die week en ik hoor het nog steeds. Ik heb zoiets van ja ik moet wel want ik heb geen keuze. Ik moet er zijn voor mijn/onze zoon en die heeft mij nu meer dan ooit nodig. Ik heb het beloofd aan zijn papa, mijn maatje.

Het leven gaat door

Dat is mijn zin want het leven gaat door, hoe graag ik ook even zou willen dat de tijd stil stond, dat ik even terug zou kunnen naar de tijd van voor het ziekenhuis. Dan kon ik René nog even vasthouden en knuffelen.

De wereld stopt niet met draaien, alles gaat gewoon door

Ook deze uitspraak gebruik ik zelf want het is waar. Alles gaat in hetzelfde ritme door en niemand staat op dezelfde manier stil als ik doe. Er zijn wel mensen die even of langere tijd naast mij stil staan en die met mij meegaan maar ook hun hebben hun eigen leven.

Ik kom er wel…..

Ik kom er wel, niet nu, niet morgen of overmorgen maar wel over een paar maanden. Ik heb mij voorgenomen om het beter te doen dan de moeders van voorgaande generaties. Ik wil een moeder zijn die stevig in haar schoenen staat, streng waar nodig is en die met haar kind meevalt om hem op te vangen. Ik trap op de rem als  ik vind dat mensen te veel vragen van onze zoon maar zal zeker ook kijken waar ik hem kunnen stimuleren. Hier hoort ook bij dat ik de hulp inschakel die nodig is om hier bovenop te komen. Wanneer onze zoon meer hulp nodig heeft zal die er ook komen en de professionals die er voor onze zoon zijn die houd ik ook op de hoogte. Zeker ook als onze zoon weer een terugval heeft.

Houvast aan een lied

Misschien kennen sommige van jullie het. De tekst is als volg”: “Licht dat terug komt, hoop die niet sterven wil, vrede die bij ons blijft” Dit heeft mij de afgelopen maanden op de been gehouden en na het overlijden van René houdt het mij ook op de been. http://kerkliedwiki.nl/Licht_dat_terugkomt

Vraag voor je oordeelt

Je gelooft het niet en ik ben er heel boos en teleurgesteld over maar een vriend uit het verleden van René die tot René overleed nog een maatje van hem was dacht dat hij samen met zijn partner konden vertellen dat deze uitvaart niet gegaan was zoals René zou willen. Ik was op het moment woest toen ik dit via de chat voor mijn voeten geworpen kreeg. Als eerste was René in die 12 jaar dat ik hem kende enorm veranderd. Ook in de jaren voor mij is René al veranderd. Daarnaast heeft hij een zoon gekregen. Die zoon wil ik een complete familie geven. Daarbij horen keuzes. Ook moeilijke keuzes. Maar ik weet zeker dat René ALLES voor zijn zoon overhad dus ook dat de uitvaart op deze manier ging. Daarnaast wilde René het verleden ook met rust laten. Je kunt je dus voorstellen dat ik zoiets heb van ze kunnen het dak op. Dan ben ik nog netjes want de uitspraken die René zou gebruiken waren een stuk grover. Als je dan bedenkt dat ik ook nog om een DVD opname gevraagd heb voor onze zoon dan moet ik ook zorgen dat er een goed beeld komt van papa. Dus niet van de René van meer dan 25 jaar geleden.

Heel veel sterkte/gecondoleerd

Dat is iets wat ik deze dagen ook hoor. Ik moet zaken afzeggen, omzetten en regelen. Ik bel dan om iets op te zegen omdat mijn partner is overleden. Dat is niet echt een gemakkelijk gesprek. Vaak eindigt zo’n gesprek dan met sterkte de komende tijd en ook komt er vaak gecondoleerd in terug.

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/12/IMG_20170621_092124-1024x576.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/12/IMG_20170621_092124-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekFout van een post medewerker De meest bizarre uitspraak was wel die van een postmedewerker die de rouwbrieven op kwam halen. Het was zondag en we hadden net alle rouwbrieven geschreven. (Vrijdag was René overleden) De post was gebeld en de rouw brieven zouden opgehaald worden. Komt daar zo'n irritante vrolijke...Blogs die net even anders zijn