Welke naam zou je jezelf geven als je deze mocht veranderen?

Dat is een hele goede vraag, Het is wel handig om te weten wat al mijn namen zijn. Ik heb namelijk een roep naam en twee doopnamen. Ik ben vernoemd naar mijn beide oma’s Mijn doop naam is Adriana Maria. Beide moeders van mijn ouders zijn hierin doorgegeven. Dat vind ik wel een mooie traditie. Ik zou dan ook niks willen veranderen aan die namen. Ik vind ze mooi.

Mijn naam en mijn kindertijd

Ik blog onder mijn roepnaam. Ik heet dus ook echt Annemiek. Vroeger vond ik dat nog wel eens lastig want mijn ouders hebben mij wel een unieke naam gegeven. Je komt het in mijn beleving niet vaak tegen. Altijd al er leuke dingen met namen waren dan stond er altijd Annemieke. Echt ALTIJD. Nooit eens Annemiek. Heb je enig idee hoe frustrerend dat voor een kind is. Ik bedoel je wil iets met jouw naam er op en het is er niet! Die mooie pols en zweet bandjes in echte meiden kleuren hebben altijd die stomme e extra en zo heet ik niet. Dan vergeet ik even voor het gemak al die mensen die die extra e ook nog echter mijn plakken. Waarom geen idee. Omdat ze niet konden luisteren naar wat mijn naam is???? Ik stak dan ook wel eens de draak met ze als ze Annemieke zeiden want dan wist ik dingen niet. Vroegen ze Annemieke heb jij dit of dat zei ik vaak dat weet ik niet. Maar goed dat is de frustratie als kind over die stomme extra e.

De extra e van tegenwoordig

Hoor ik tegenwoordig die extra e nog wel eens? Ja zeker weten sommige zijn er erg volhardend in en willen het maar niet onthouden. Gelukkig kan ik er tegenwoordig wel een stuk beter tegen. Ik heb mij er maar bij neergelegd dat er nu eenmaal mensen zijn die het maar niet willen leren 😉 . Een familielid van mij heeft tot op het laatst die extra e vol gehouden. Dat heb ik dus ook maar opgegeven want als je het na bijna 4o jaar nog niet weet dan is er echt niks aan te doen. Mensen die ik nieuw leer kennen probeer ik natuurlijk wel goed duidelijk te maken wat mijn naam is 😉 .

Conclusie….

Ik ben zo gewend en gehecht aan deze naam dat ik het voor geen goud zou willen veranderen.

 

Zou jij jezelf een andere naam geven als dat mocht en welke zou dat zijn?

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/03/IMG_20170201_145534-576x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/03/IMG_20170201_145534-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekWelke naam zou je jezelf geven als je deze mocht veranderen? Dat is een hele goede vraag, Het is wel handig om te weten wat al mijn namen zijn. Ik heb namelijk een roep naam en twee doopnamen. Ik ben vernoemd naar mijn beide oma's Mijn doop naam is Adriana...Blogs die net even anders zijn