Met wie zou jij voor één dag willen ruilen?

Vandaag weer een nieuwe vraag. Nou ja nieuw….ik heb deze vraag wel eens vaker gelezen en toen wist ik zeker dat ik met mijn zoontje wel eens een dag zou willen ruilen. Als ik er nog iemand bij mocht kiezen dan is dat wel mijn man.

Waarom je man?

Ja dat is even lastig uit te leggen. Sowieso zou ik wel eens willen weten hoe het is om een man te zijn. Maar daarnaast is er nog iets waarom ik juist met hem wil ruilen en zomaar met jan of alle man. Mijn man heeft maar beperkt zicht. Hoe beperkt? Nou uhh met 1 oog ziet hij nog maar 25% en met zijn andere oog nog maar 50%. Je zou dan denken dat zet je toch een bril op je neus? Nou mis dus. dat dacht ik een jaar of wat geleden ook maar dat was niet de oplossing. De opticien kreeg het zicht maar niet scherp gesteld. Ik kan je wel vertellen dat ik enorm schrok. We hebben er toen niks mee gedaan omdat het toch niet beter zou worden. Kort geleden werd hij toch doorverwezen naar de oogarts en toen bleek dat zijn netvlies beschadigd is. Het zit vol met littekens. Ik zou dus best graag een dagje willen ervaren hoe dat is. Al is het maar om hem beter te begrijpen. Daarnaast heeft hij net als ik het vroeger niet makkelijk gehad. Ook zou ik daarom graag een keer in zijn huid willen kruipen om te ervaren hoe dat allemaal is en voelt.

Waarom je zoontje?

Dat mannetje van ons is zo’n lief, heerlijk ondernemend mannetje met energie voor 10. Zeker op die momenten dat hij zo enthousiast is zou ik graag willen weten wat er in zijn koppie omgaat. Waarom haalt hij uitgerekend vlak voor het slapen gaan alles uit de kast? Waarom vindt hij die en die series zo leuk dat hij vergeet naar de wc te gaan? Waar denkt hij aan op de momenten dat ik hem niet kan bereiken, de momenten dat hij zo in zijn spel opgaat dat ik moeite moet doen om hem te bereiken. Hoort hij mij wel en op welke manier? Zo zijn er nog wel een aantal dingen waarvan ik mij afvraag wat er in dat koppie om gaat en dat zou ik zo graag een zelf willen ervaren.

Wil je niet ruilen met een rijk persoon of iemand van invloed?

Uhhmmm nou eerlijk gezegd nee. Wat heb ik nou aan een bak met geld voor maar 1 dag? Kan ik daar iets van leren of kan ik er iets mee? Ik kan dat voor mijn gevoel dus niet. Ik kan het niet meenemen terug in mijn eigen leven en ervaringen. Ja ik heb misschien dan een keer ervaren hoe het voelt om rijk te zijn maar ik weet niet of ik daar nu gelukkig van word. Ik kan ook niet iets met dat geld doen want als ik iets zou doneren dan kan het toch terug gedraaid worden.
Stel ik heb veel invloed voor één dag, ik denk niet dat ik daar nu gelukkig van wordt want ook de beslissingen die dan maak zijn weer terug te draaien. Nee laat mij maar ervaren hoe het is om een eigenwijze en lieve peuter van bijna vier jaar te zijn en hoe het is om een man van 54 te zijn die slecht ziet. Daar heb ik voor mijn gevoel meer aan.

 

En jij, met wie zou jij een dagje willen ruilen? Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

 

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/03/IMG_20170227_074334-1024x576.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/03/IMG_20170227_074334-e1489501304235-150x150.jpgAnnemiekGastblogger Annemiekdagje ruilen,tea topicMet wie zou jij voor één dag willen ruilen? Vandaag weer een nieuwe vraag. Nou ja nieuw....ik heb deze vraag wel eens vaker gelezen en toen wist ik zeker dat ik met mijn zoontje wel eens een dag zou willen ruilen. Als ik er nog iemand bij mocht kiezen dan...Blogs die net even anders zijn