Welke stempels zou jij in je paspoort willen?

Dat is een goede vraag. Ik heb 22 jaar geleden een paar bijzondere stempels gehad. Ik ben in Canada geweest en in de VS. Dat waren mijn eerste overzeese reizen. Waarom daar? Nou omdat we daar een familie reünie hadden. Best wel bijzonder toch? Wellicht komt er zoiets nog een keer aanbod in een andere vraag, wie weet. Nu eerst maar eens bedenken welke stempels in graag in mijn paspoort zou willen hebben. Niet dat ik een paspoort heb maar het gaat om het idee. Immers met een id kaart kun je jezelf ook identificeren.

De stempels van deze landen…..

Welke stempels zou ik in mijn paspoort willen…  he verdraaid dan moet ik gaan vliegen, ik weet niet of ik dat wel zou willen. Maar goed, als ik alle mogelijkheden open houd en niet denk aan wel of niet vliegen of wel of geen gevaarlijke landen welke stempels zou ik dan willen…. Ik zou Indonesië denk ik wel eens een keer willen zien. Mexico lijkt mij ook wel bijzonder. Noorwegen, Zweden, Finland, Groenland, IJsland, Zwitserland en Oostenrijk. Dat zijn zo de eerste landen die ik graag zou willen bezoeken.

Waarom deze landen?

Simpel in ben in deze landen nog nooit geweest. Oké ik ben in heel veel landen nog nooit geweest maar deze landen zou ik wel eens willen bezoeken. Het lijken mij stuk voor stuk bijzondere landen. Vanwege de natuur, het klimaat of de geschiedenis.
Als ik nou zo kijk naar Zwitserland en Oostenrijk zou ik daar bijvoorbeeld heen willen voor de bergen. Niet om te skiën maar om te genieten van de natuur en te zien hoe dat nu is, die bergen. Het lijkt mij heel bijzonder om dat te zien. Ik heb nog nooit echte bergen gezien. Ja ééntje, de Vaalserberg. Officieel is dat een berg maar om die nu hoog te noemen…. Als ik dan nog een beetje geluk heb dan kom ik nog wat sneeuw tegen op die bergen in Zwitserland of Oostenrijk.
Noorwegen, Finland en Denemarken omdat dit mij ook prachtige landen lijken. De natuur is denk ik op veel plaatsen nog zo ongerept. De sneeuw die er in de winter is, denk ik.
IJsland schijnt ook zo mooi te zijn. Met de geisers en (slapende) vulkanen. De warme wateren die het land heeft. Nu las ik net dat er dus erg weinig ijs is op IJsland??? Oke dat had ik niet verwacht maar toch lijkt het mij bijzonder om dit (ij)land een keer te bezoeken. De stempels van deze landen zou ik dan ook graag in mijn paspoort willen hebben staan.

Mexico en Indonesië???

Ja ook die landen. Mexico met name vanwege de geschiedenis. Zoals het land nu is zou ik er niet naar toe willen, Veel te eng. Maar de geschiedenis met de Maya’s en de Azteken lijkt mij heel bijzonder om te zien en te beleven. Je kunt er natuurlijk van alles over lezen maar dat is iets anders dan de tempels te bezoeken en de kunstwerken op de plaats van hun oorsprong te zien. De natuurlijk is denk ik best wel mooi.
Indonesië, een beetje lastig en dubbel. Zeker als Nederlander. Ik ben nu niet echt trots op de geschiedenis en wat we daar hebben uitgevroten om het maar even zo te zeggen. Maar ik zou toch echt wel de natuur daar willen zien. Deze is zo divers maar wat wil je met zo’n uitgestrekt en groot land. Het land lijkt mij zo mooi. Mijn broer is daar een jaar of wat geleden daar met een groepje vrienden geweest en ze hebben een bijzondere reis gehad. Ook de lokale bevolking is zeer vriendelijk. Zeker in de afgelegen gebieden. Dus ook van deze landen zou ik graag de stempels in mijn paspoort willen hebben.

 

Welke stempels zouden jullie in je paspoort willen hebben staan?

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/02/IMG_20170204_092302-576x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/02/IMG_20170204_092302-e1489500927319-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekreizenWelke stempels zou jij in je paspoort willen? Dat is een goede vraag. Ik heb 22 jaar geleden een paar bijzondere stempels gehad. Ik ben in Canada geweest en in de VS. Dat waren mijn eerste overzeese reizen. Waarom daar? Nou omdat we daar een familie reünie hadden. Best wel...Blogs die net even anders zijn