Waar ben jij dankbaar voor in het leven?

Waar ben ik dankbaar voor? Dat is even lastig om te beantwoorden. Niet omdat ik het niet zie maar ook omdat ik mij realiseer dat ik dankbaar MAG en KAN zijn. Op de dag dat ik met dit blog begin ben ik bij een Taizé viering geweest waar het huwelijk van twee mensen die ik redelijk goed ken gevierd is. Zij zijn op Valentijnsdag getrouwd en de zaterdag er na schrijf ik dit bericht. Ze konden hun trouwen niet meer uitstellen omdat één van hun twee zeer ernstig zie is. Met dat in mijn achterhoofd heb ik alle reden om voor zo veel dingen dankbaar te zijn.

Dankbaar voor mijn zoon.

Laat ik dan maar eens beginnen met waar ik dankbaar voor ben. Ik ben dankbaar dat we een zoon mogen opvoeden en dat ik dus zwanger kon worden en dat ik gezond ben gebleven tijdens mijn zwangerschap. Dat onze zoon gezond is en geen NF heeft. Ik ben zo blij dat we nu op zoek gaan naar een goede plek voor het juiste onderwijs voor hem en dat hij op een peuterspeelzaal zit waar hij helemaal tot bloei is gekomen. Hij is zo opgeknapt sinds hij op Puk! zit. Dat is in een paar maanden heel snel gegaan. Elke dag gaat hij vooruit en elke dag verbaasd hij ons wel weer op de een of andere manier. Ik kan hier echt van genieten.

Dankbaar voor mijn lief.

Ik ben zo blij dat ik mijn man heb leren kennen. Hoewel onze start niet heel makkelijk en soepel ging hebben we nu al meer dan negen jaar een relatie. Eind januari woonde wij al vijf jaar daarvan samen. Mijn lief heeft mij sterker gemaakt, zelfbewuster en zeker. Ik ben dichter bij mijzelf gekomen door hem en daar ben ik heel gelukkig en blij mee. Ik kan voor mijzelf opkomen en als het nodig durf ik mijn mond open te doen en het voor mijzelf en mijn gezin op te nemen. Een enkele keer neem ik het voor anderen op als dat naar mijn mening nodig is.

Ons huis met grote tuin.

Hoe we aan onze huurwoning zijn gekomen is en blijft een mooi verhaal. Ik ben hier als eerste komen wonen omdat dit belastingtechnische verstandiger was. Al je huur- en zorgtoeslag krijgt worden je inkomens namelijk per kalenderjaar bij elkaar optelt. Ik verhuisde in mei en we zijn in januari samen gaan wonen. Zo hebben we een hoop belastingschuld voorkomen. Wat eigenlijk heel bijzonder was dat er al zes mensen voor mij deze woning hebben afgewezen. Het huis was waarschijnlijk te klein en de tuin te groot. Met mijn inschrijftijd was de kans groot dat we nog wel even konden wachten op een woning…. een flatwoning wel te verstaan. Hoewel we worstelen met de ruimte binnenshuis en buitenshuis het lastig is om de tuin goed te onderhouden zijn we wel dankbaar met deze woonplek. We hadden ook 10 hoog op een flat kunnen zitten.

Dankbaar voor herkenning.

Herkenning, je zult je wellicht afvragen hoe ik dat bedoel. Als je de blogs hebt gelezen over mijn zoontje zal je ook snappen dat ik het fijn vind om verhalen en blogs van ouders met kinderen als onze zoon te lezen. Ook praten met de ouders van de kinderen van de peuterspeelzaal van zoonlief is heel fijn. Je weet dat je niet alleen bent en de herkenning dat er iets niet helemaal klopt is ook fijn. Zeker als je geen andere kleine kinderen in je omgeving hebt is dit heel erg fijn. Ik kan mijn kind immers niet spiegelen aan andere kinderen en de verhalen uit de boekjes en nieuwsbrieven komen vaak niet overeen.

Dankbaar voor een redelijke gezondheid

Hiermee kom ik weer bij het begin van dit blog. Ik ben dankbaar dat ik ondanks mijn NF ik toch redelijk gezond ben tot nu toe. Ja ik heb zo mijn dingen die met NF te maken heeft en ik ben niet helemaal gezond. Mijn man is minder gezond. Hij heeft verschillende uitdagingen. Zijn zicht is niet goed en dat is niet te corrigeren met een bril. Zijn schouders zijn allebei geopereerd vanwege een slijmbeursontsteking.  Hij heeft dan ook regelmatig pijn. Maar toch wij zijn er allebei nog. We hebben een hoop meegemaakt en we hebben elkaar. Er zijn nog wel meer dingen waar ik dankbaar voor ben maar voor nu houd ik het hier bij.

Waar ben jij dankbaar voor in het leven?

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/02/IMG_20170215_141649-576x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/02/IMG_20170215_141649-e1489499727394-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekWaar ben jij dankbaar voor in het leven? Waar ben ik dankbaar voor? Dat is even lastig om te beantwoorden. Niet omdat ik het niet zie maar ook omdat ik mij realiseer dat ik dankbaar MAG en KAN zijn. Op de dag dat ik met dit blog begin ben ik...Blogs die net even anders zijn