Als je terug in de tijd kon gaan wat zou je dan doen?

Als ik terug in de tijd kon gaan, wat zou ik dan doen? Dat is een goede vraag. Zou ik dingen veranderen, zou ik dingen willen voorkomen zo ja voor wie of voor de hele wereld? Natuurlijk zou je dan moeten zeggen dat je dingen zou willen voorkomen maar verander je dar niet de geschiedenis mee? Ontneem je dan niet iemands levenslessen of misschien wel de levenslessen van een hele mensheid? Het is dus eigenlijk best een lastige vraag.

Je ervaringen maken wie je bent

Zelf geloof ik in reïncarnatie. Ik geloof dat ik dit leven heb  uitgekozen om hier van te leren. Als ik dus terug in de tijd zou gaan om dingen te voorkomen (bijvoorbeeld het gepest op school) dan ontneem ik mijzelf deze levensles en dan ben ik ook tegelijk een ander mens. Immers je wordt wie je bent aan de hand van wat je allemaal meemaakt.

Kleine dingen veranderen?

Zou ik kleine dingen willen veranderen? Ik weet het niet. Er zijn dingen die ik beter niet had kunnen doen en wellicht zou ik dat willen veranderen maar verander ik niet te veel als ik alleen die kleine dingen zou veranderen? Of verander ik dan niet de lessen die een ander mag en wil leren?

Misschien eerder voor een kind gaan?

Ik was 36 jaar toen ik mijn zoon voor het eerst in mijn armen kreeg. Dat is iets wat ik wel anders had willen zien maar dat kon niet anders. Door verschillende omstandig heden gingen we pas samen wonen toen ik 34 jaar was. Een paar maanden na mijn 35ste verjaardag raakte ik zwanger en dat ging gelukkig gelijk goed. Toch vindt ik dat ik een beetje oud ben om voor het eerst moeder te worden. Hierdoor is het wel zeker dat we geen tweede kind meer zullen krijgen. Als ik nu een aantal jaar jonger was dan had ik er nog wel een beetje over na willen denken maar nu niet meer.

Wereld gebeurtenissen veranderen?

Dat wordt een enge gedachte…. Zou ik de wereld geschiedenis willen veranderen als ik het kon? Ik weet het niet. Ik vind het een enge gedachte als ik dat zou kunnen. Hoe zou de wereld er nu uitzien als er geen vliegtuigen in de twin touwers gevolgen waren, of als er geen eerste en tweede wereldoorlogen waren geweest? Of als er geen oorlogen in het midden oosten gevoerd waren en worden? Ik weet het niet.

Terug in de tijd gaan om dingen te veranderen?

Nee dus ik zou eigenlijk niks willen veranderen alles valt samen in elkaar en ik geloof dat je dan een hele hoop ontwricht. Het enige wat we kunnen doen, dus ook ik, dat is het nu proberen te veranderen.

 

Zouden jullie terug in de tijd willen om iets te veranderen?

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/05/theevraag-12-1024x576.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/05/theevraag-12-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekAls je terug in de tijd kon gaan wat zou je dan doen? Als ik terug in de tijd kon gaan, wat zou ik dan doen? Dat is een goede vraag. Zou ik dingen veranderen, zou ik dingen willen voorkomen zo ja voor wie of voor de hele wereld? Natuurlijk...Blogs die net even anders zijn