In welk land zou jij het liefste willen wonen?

Nederland is zo slecht nog niet

In welk land zou ik het liefste willen wonen….. Dat is een goede vraag. Laat ik eerst zeggen dat Nederland een prachtig land is. Hier zijn een hoop vrijheden die je in menig land niet hebt. Ook is de medische zorg niet echt slecht. Ja er kan best wel wat verbeterd worden maar helemaal slecht is het nu ook weer niet. Ik bedoel dat als je hier in het ziekenhuis beland is de kans heel erg groot dat je er fatsoenlijk uit komt. Ja er zijn genoeg voorbeelden van medische missers, absoluut, maar er zijn ook genoeg dingen die wel goed gaan. Ook hebben de meeste mensen recht op enige vorm van inkomen. Ja ook wij hebben regelmatig de moeite om de eindjes aan elkaar te knopen omdat we net buiten de grenzen vallen van kwijtschelding. Gelukkig redden we het nog steeds. Ook hebben we vrijheid van pers, meningsuiting etc. Soms gaat dat zo ver dat er rechtszaken om gevoerd worden. Dus eigenlijk ben ik niet ontevreden over dit land.

Noord Europa?

Maar de vraag was eigenlijk niet of ik wel of niet tevreden ben over het land waar ik woon maar of ik in een ander land zou willen wonen. Als ik dan puur en alleen kijk naar mijzelf zou ik het wel mooi vinden om te wonen in het noorden van Europa. De cultuur schijnt daar ook rustiger en vriendelijker te zijn dan hier. Regelgeving voor ouders en kinderen is anders dan hier. Als je een kind krijgt krijg je van de overheid in één van die landen een pakket met de eerste start voor je kleine. Je krijgt zelfs een slaapplek voor je baby. Ik had mijn zoon graag als baby in een stevige kartonnendoos gelegd in plaats van het ledikantje. Ook vind ik de winter een mooi  seizoen. Sneeuw, ijs, vorst, schaatsen sneeuwballen gooien etc.

Of toch Zuid Europa?

Als ik naar ons als gezin zou kijken zou ik wat zuidelijker willen wonen. Manlief heeft vaak last van zijn botten en dat vooral bij koud en nat weer. Wat dat betreft is Frankrijk of Spanje een gunstiger land om te wonen. Lekker warm en misschien is het ook mogelijk om een stukje grond te kopen en daar een moestuin te maken. Eten van eigen grond is nog steeds een wens van mij maar dat gaat niet zo makkelijk momenteel. Als we dan ook nog een stukje grond overhouden voor zoonlief zodat hij voor zand en moddermonster kan spelen zou het helemaal geweldig zijn.

Vele keuzes…

Ja er zijn heel wat keuze maar toch blijf ik lekker in ons koude kikkerlandje. Want zo gek is het hier nog niet 😉 .

 

In welk land zou jij het liefste willen wonen?

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/05/Theepot-Annemiek-1024x576.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/05/Theepot-Annemiek-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekIn welk land zou jij het liefste willen wonen? Nederland is zo slecht nog niet In welk land zou ik het liefste willen wonen..... Dat is een goede vraag. Laat ik eerst zeggen dat Nederland een prachtig land is. Hier zijn een hoop vrijheden die je in menig land niet hebt....Blogs die net even anders zijn