Een leuke winkel

Onze zoon heeft een favoriete winkel. Waarom hij die winkel zo leuk vind geen flauw idee. Echt ik vind het een benauwde winkel met veels te smalle paden en je hebt er nauwelijks overzicht. Je kunt maar net elkaar passeren in de gangpaden en als er iets in de weg staat rij er geheid 9 van de 10 keer tegen aan. Maar ze hebben wel enorm veel leuke spullen. Dat is dan weer een pluspunt(je). Maar goed ik zal jullie vertellen hoe dit uitje begon.

Boodschappen doen

We hadden net gegeten en het begon toch wel weer eens tijd te worden dat de voorraadkast en koelkast aangevuld werden. om dan een peuter, bijna kleuter, alleen thuis te laten is niet het slimste idee. Ik nam zoonlief dus mee en beloofde hem twee dingen. Als eerste mocht hij mama weer helpen met het karretje duwen. (ja die grote vanwege veiligheidsvoorschriften is het ONveilig om dat kleintje te pakken) Omdat ik ook geleerd had van ons vorige winkelwagen avontuur besloot ik om weer van te voren af te spreken hoe we het gingen doen. Toen kwam belofte twee: Als het¬†goed zou gaan zouden we naar het kruidvat gaan. Waarom? Zie bovenstaande uitleg ūüėČ .¬†Hij ging vol goede moed achter het karretje staan en duwde deze een aardig eindje op weg. Alles ging prima en zoonlief mocht helpen met boodschappen pakken en in het karretje doen. De breekbare dingen deed ik liever zelf. Toen we uiteindelijk bij de kassa aankwamen heb ik hem toch maar even in het karretje gezet want ik had zo het vermoeden dat hij wel eens naar buiten zou kunnen stormen. Toen de boodschappen in de fietstas zaten vertelde ik dat we eerst de boodschappen thuis moesten brengen en daarna zouden we naar het kruidvat gaan.

Losgeslagen peuter in de winkel

Eenmaal thuis hebben we de boodschappen uit de fietstas gehaald en vroeg ik nogmaals: Wil je nog naar het kruidvat? Ja! was zijn antwoord. Dus zoonlief weer op de fiets gezet en op naar het die winkel. Nou echt hij ging LOS. Ja wederom ging mijn zoon los. Als eerst vroeg ik hem of hij naar het kruidvat wilde hollen. goed dat was misschien niet de slimste actie van mij maar toch ik weet dat hij het leuk vindt. Zoonlief nam een run van de fiets regelrecht de winkel in. Ik had nog net tijd om mijn fiets neer te zetten en op slot te doen. Eerst konden we nog samen redelijk rustig in het kruidvat lopen maar op een bepaald moment ging hij rennen. Ik geloof dat hij wel drie of vier rondjes gerend heeft. Hij stormde dus ook verschillende keren langs mensen die maar net genoeg ruimte lieten tussen het schap en hunzelf om tussendoor te stormen. Op een bepaald moment had ik zoiets van nu is het genoeg. De rem gaat er op. Deze werd gelukkig redelijk makkelijk geaccepteerd. Als ik de rem er op zet krijgt hij eerst een keuze (waarschuwing) zo van als je rustig mee gaat naar buiten mag je daar nog even rond hollen. Als je hier blijft liggen (of hollen) pak ik je op en gaan we direct naar huis. Zoonlief koos er voor om te blijven zitten en dus pakte ik hem op en ging hij hup in zijn zitje achterop de fiets.  Toen werd het dus tijd om naar huis te gaan. Vervolgens heeft zoonlief ook echt lief in de tuin gespeeld tot papa kwam. Dat was denk ik zeker wel een uur.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekEen leuke winkel Onze zoon heeft een favoriete winkel. Waarom hij die winkel zo leuk vind geen flauw idee. Echt ik vind het een benauwde winkel met veels te smalle paden en je hebt er nauwelijks overzicht. Je kunt maar net elkaar passeren in de gangpaden en als er iets...Blogs die net even anders zijn