Stoppen met roken

Ja je leest het goed. Manlief is aan het stoppen met roken. Raar om zo te schrijven en gek om te lezen. Mijn man heeft 4o jaar gerookt!!! Ja zo lang. Dan vraag je je waarschijnlijk af hou oud hij is. Hij is in maart 54 jaar geworden en inderdaad hij was 13 toen hij begon met roken. Bizar eigenlijk he dat het toen gewoon was. Hoe het begon? Nou hij betrapte zijn zus met een sigaret en chanteerde haar. Hij zei dat hij ook een sigaret wilde of hij zou het hun mem vertellen dat ze rookt. Zo kwam hij aan zijn eerste sigaret. Dat is wat hij mij vertelt heeft.

Afkicken van het roken

Nu is hij (ik was waarschijnlijk nog niet eens geboren toen hij begon) 40 jaar verder, ziek en bezig om te stoppen met roken. Een week of vier geleden heeft hij zijn shag bovenop de kast gelegd met de aansteker er naast en niet meer aangeraakt. Ik kan je wel vertellen dat de eerste dagen niet echt leuk waren. Buiten dat hij ziek is kwamen de afkickverschijnselen van het stoppen er ook bij kijken. Hij kreeg zweetaanvallen, koude rillingen en een humeur om op te schieten. Sliep heel erg slecht en haalde daarom overdag slaap in. Ook kreeg hij dus geen hap door zijn keel. Omdat we dus niet goed wisten wat nu waar van kwam maakten wij ons grote zorgen. Tot hij toch maar eens ging zoeken op internet wat de verschijnselen waren van stoppen met roken. Oké daar kwam dus heel wat van overeen. Gelukkig dus vielen er een paar dingen op hun plek. Niet dat wij ons minder zorgen maken maar wel wisten we toen dat een paar dingen minder zouden worden en inderdaad hij heeft minder zweetaanvallen en minder koude rillingen dan een paar weken geleden.

Het is heeeeeellll gezellig (niet dus)

Maar goed dat humeur van hem dat was nou niet echt geweldig. Gelukkig sliep hij veel dus dat viel een beetje mee maar de momenten dat er dingen niet gingen zoals hij wilde of hoopte was het niet echt geweldig. Ondertussen weet ik dat ik beter niet kan reageren want anders wordt het nog vervelender en dat wil ik niet in huis. Zeker niet met onze zoon, die is daar te gevoelig voor. Dus laat ik het vaak even. Het was helaas zelfs een keer zo dat ik even moest zeggen dat het nu genoeg was omdat hij onredelijk was naar onze zoon en er tijd zat was. De bodem van het bed van onze zoon was namelijk door het bed geschoten. Niks aan de hand want het kon zo opgelost worden. Zoonlief en ik hadden zat tijd om het samen op te lossen dus mocht hij mij helpen. Alleen dat schoot niet echt op volgens manlief en om de dag gezellig te beginnen wilde ik geen gezeur. Zo zijn er wel een paar andere dingen gebeurd maar het is allemaal redelijk gegaan.

Nu volhouden!!!

Mijn man houd het nog steeds vol en blijft van zijn shag af. Wel heeft hij het regelmatig moeilijk maar dan zegt hij wel ik heb zin in een peuk maar handelt er niet naar. Hij is getopt zonder hulpmiddelen of wat dan ook.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger Annemiekstoppen met rokenStoppen met roken Ja je leest het goed. Manlief is aan het stoppen met roken. Raar om zo te schrijven en gek om te lezen. Mijn man heeft 4o jaar gerookt!!! Ja zo lang. Dan vraag je je waarschijnlijk af hou oud hij is. Hij is in maart 54 jaar...Blogs die net even anders zijn