Vaak hebben we van die acties van zoonlief dat hij ’s avonds nog wat aan het rommelen is of herrie gezellige geluiden aan het maken is. Zo ook deze avond. Ondertussen heb ik het beschaamde vertrouwen dat hij in zijn bedje blijft en niet de hele boel van eieren maakt. Deze avond dus ook. Dat noem ik dan wel eens een slaap niet feestje. Zo houd ik de grapjes er in.

De aanloop naar een onrustige avond

Zoonlief had al een druk weekend achter de rug. Zaterdag had hij papa “geholpen” met graven in de tuin. Hij was zo goed in luisteren (niet dus) dat ik besloot om hem mee te nemen naar de speeltuin. Dan kon hij daar even uitrazen. Dat werkte dus niet helemaal maar goed soms heb je van die dagen dat het gewoon niet helemaal mee zit. Zondag besloot ik het niet te druk voor hem te maken.
Maandag (vandaag dus, op het moment dat ik dit schrijf) mocht zoonlief naar Dikkie Dik. Hij was daar een hele dag! dit is ondertussen de derde keer dat hij van 8:45 tot 15:15 daar mag zijn. Het is wel wennen voor hem en de kans is dan groot dat hij in slaap valt op de weg naar huis. Goed dat gebeurde dus ook. Hij heeft even geslapen in zijn bedje en werd al vrij snel weer wakker. Er zat hem iets dwars en dat hebben we opgelost.

Eerst eten en daarna bedtijd

Nadat we rustig gegeten hadden werd het tijd voor bed. Manlief vroeg aan mij of Shimmer en Shine op mocht maar dat vond ik een zeer slecht plan dus riep ik NEE!!! Toen werd de paw patrol opgezet. Dat is iets minder om te gieren en brullen maar toch wel een beetje druk.

Bedtijd, weet je dat zeker 😀 ?

Goed dan is dit dus de aanloop naar de avond of beter gezegd het slaap niet feestje. Zoonlief besloot om eerst even flink te dollen toen hij naar bed ging. Omkleden ging een beetje soepel maar er waren wat strubbelingen. Na het tandjes poesten begon het slaap niet feestje. Ik ging liedjes zingen en zoonlief had lol. Hij had mij al verteld dat hij niet wilde slapen en dat dus ook niet van plan was.  Zoonlief dook in mijn bed en onder mijn dekbed, maakte een begin om het af te halen en gilde het uit van de pret. Ik zei welterusten, gaf hem een kus, een knuffel en zijn knuffelbeer. Ik hoopte dat dit voldoende zou zijn en dat hij zou gaan slapen. Nou ik had het niet fouter kunnen verzinnen.

Ik ga NIET slapen

Goed Zoonlief begon lol te trappen in mijn bed. Dat doen we niet dus die pakte ik onder luid protest op en dumpte hem in zijn ledikantje. Toen hij daar uiteindelijk in lag ging hij niet slapen. Zoonlief heeft iets nieuws uitgevonden: stampen tegen het hoofdeinde. Dat is gaaf!!!! Niet dus. Maar ik kan tig keer terug lopen en hij gaat gewoon door en dus bleef ik benden. Ondertussen spookte hij nog het een en ander uit tot ik een vreemd geluid hoorde. Iets wat ik niet kon plaatsen.

slaap niet feestje in bed

Ik liep naar boven en ik weet niet waar ik nu meer van schrok (ik moest tegelijk mijn boze gezicht opzetten en houden) de walm die mijn neus binnen drong of wat zoonlief uitspookte. Ik rook namelijk mijn deodorant en zag dat hij de veiligheidsrand van zijn peuterbedje afhaalden. Wat was hier in vredesnaam aan de hand??? Heel simpel. Meneertje kon zijn toverdrankje niet vinden (verstuivingsflesje met voedingskleurstof) en gebruikte mijn deo waarschijnlijk als toverdrankje. Deze was achter zijn peuterbedje gevallen en probeerde hij nu te pakken. Oei wat een sterke geur rook ik. Daar kan een kind niet in slapen natuurlijk. Gelukkig is het een verstuivingsflesje en is de deodorant een hele milde en natuurlijke deodorant zonder chemische meuk. Tja helaas is dat fles nu wel bijna leeg dus moet ik toch wel een nieuwe gaan halen.

Slaap niet feestje beneden?

Toch moet die lucht uit de kamer dus zoonlief naar beneden, ramen tegenover elkaar open en met 10 minuutjes was die lucht al weg. Dat viel mee dus. Maar wat er ondertussen gebeurde was wel heel frappant. Ik had verwacht dat het slaap niet feestje benden voortgezet zou worden maar niets was minder waar. Zoonlief wilde naar bed. Hij wilde niet beneden zijn. Nou moe ik dacht echt van dat word nog een klus om die weer naar boven te krijgen. Toen ik dus na 10 minuten rook dat de lucht verdwenen was kon hij weer naar boven. Die ging niet echt zachtzinnig en liefdevol maar duidelijk en het moest toch wel enigszins rap van mij.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger Annemiekbedtijd,niet slapen,slapenVaak hebben we van die acties van zoonlief dat hij 's avonds nog wat aan het rommelen is of herrie gezellige geluiden aan het maken is. Zo ook deze avond. Ondertussen heb ik het beschaamde vertrouwen dat hij in zijn bedje blijft en niet de hele boel van eieren...Blogs die net even anders zijn