In mijn vorige blog konden jullie lezen hoe ik blij verrast werd door Sinterklaas. Vandaag kunnen jullie lezen hoe wij Sinterklaas gevierd hebben. Wij hebben er bewust een Sinterklaasmiddag van gemaakt en geen Sinterklaasavond.

Oude traditie of nieuwe traditie?

Sinterklaasmiddag, dat gaat toch tegen alle tradities in zal je denken. Ja dat klopt maar, mijn ouders wonen niet echt dichtbij en wel willen onze zoon toch echt eerst een beetje tot rust laten komen voor hij naar bed gaat. Omdat ik wist hoe één van de cadeaus zou kunnen vallen was ik toch echt voorstander van eerst lekker laten spelen en dan tot rust komen. Nou ik kan jullie wel vertellen dat ik enorm blij ben dat we dat inderdaad zo gedaan hebben. Sint Nicolaas had namelijk de kassa van Fischer Price in de zak gestopt. Onze zoon is hier zo gek mee dat hij de hele middag er mee gespeeld heeft. :D. Maar goed ik sla nu wel heel veel over dus ga ik beginnen aan het begin van deze dag.

De zak van Sinterklaas

Voor dat deze dag al goed begonnen was had mijn man al de zak met cadeautjes buiten gezet. Die wilde ik niet in de gang hebben want stel zoonlief zou ineens besluiten dat hij de gang in wilde. Dan zag hij de zak met cadeautjes staan. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Uiteindelijk kreeg ik het voorelkaar dat hij de zak buiten zette. Als ik het zou doen was het wat vreemder. Papa rookt namelijk en die gaat vaak naar buiten. Binnenshuis word namelijk niet gerookt.

2016-12-03-11-30-38

Kruidnoten horen er bij

Als eerste zijn we het gezellige deel begonnen met kruidnoten bakken. Ik heb heel duidelijk verteld dat we kruidnoten gingen bakken voor opa en oma want die zouden strakjes komen. Eerst was onze zoon het hier niet echt mee eens. Wel met het bakken van de kruidnoten maar niet met de komst van opa en oma. Waarom? ik weet het niet. Het gebeurd wel vaker dat hij eerst iets niet wil maar dat het daarna wel goed is. Maar goed we hebben dus eerst maar er voor gezorgd dat er wat lekkers op tafel stond in het teken van de Sint. Onze zoon had gisteren op de peuterspeelzaal goed kunnen oefenen en vandaag heeft hij weer leuk mee geholpen. Hij moest erg veel proeven of het wel goed smaakte. Nee hij was niet aan het snoepen maar aan het proeven 😉 . We hebben nog wel een hele bakplaat vol kunnen maken en hielden ook nog over. Papa heeft ook nog geholpen dus het was dubbel gezellig.

2016-12-03-11-33-08

Sinterklaasmiddag gaat beginnen

Toen we goed en wel klaar waren wilde onze zoon nog even televisie kijken. Dat kon. Toen opa en oma binnen kwamen keken we nog even de aflevering af en daarna kwam de gezelligheid van de sinterklaasmiddag. Oké het was nog niet echt middag maar toch het was wel bijna middag. Eerst moest onze zoon er even aan wennen dat opa en oma er weer waren. Hij wilde niet zo graag. Dus eerst maar even koffie en thee maken en daarna eens zien hoe het gaat. Op een bepaald moment zette ik de zak midden in de kamer. Ik vroeg aan onze zoon of hij kwam kijken wat er in zou zitten en warempel hij kwam kijken. Hij deed de zak open en ……. ja hoor hij pakte het grootste pak uit de zak. Hij scheurde het papier er vanaf en kwam tot zijn grote verrassing er achter dat er een kassa in zat. Precies degene die hij zo ontzettend leuk vind. Hij ging er mee spelen en waar ik bang voor was…… gebeurde niet 😉 .

2016-12-03-13-30-02

Het uitpakken van de cadeautjes

Onze zoon bedacht kennelijk dat er nog meer pakjes in de zak zaten en ging weer naar de zak terug. Hij haalde het ene na het andere pak er uit. Boekjes van Dikkie Dik, boekjes van een boerderij, een placemat van Sesamstraat een rijgspel, kleding, een kerstmankaars een chocoladeletter en een boekje over Sinterklaas. Daarnaast werden we ook verwend met een amandelletter. Toen alles uitgepakt was ging onze zoon weer verder met zijn kassa en daar zit hij aan het einde van deze Sinterklaasmiddag nog mee te spelen. Toch kon ik het niet laten om ook wat aan mijn ouders te geven. Dus had ik iets leuks gemaakt. Ik vroeg aan mijn zoon om dit aan opa en oma te geven met een chocolade letter. Aangezien ik geen O´s meer kon vinden haalde ik de P en de M van oPa en oMa. Moet kunnen 😉 .

Sinterklaasmiddag is een feest

Als opa en oma er zijn dan moet je toch wel zien dat je hun zo ver kan krijgen om mee te spelen. Opa werd gevraagd om mee te spelen met de kassa. Opa vond dit zo leuk dat hij dit gedaan heeft en hij probeerde zijn kleinzoon een beetje in de maling te nemen. Het was zo leuk om te zien en naar te kijken. Opa en kleinzoon spelen met elkaar. Geweldig. Een poosje later was oma de klos. Oma liet het toen “confetti”regenen van al het cadeau papier. Weer had onze zoon een plezier van heb ik jou daar. Hij lachte zo onwijs veel. Hij wist ook weer nauwelijks van ophouden. Op een gegeven moment stopte oma maar even omdat het nu toch wel genoeg was. Dat een poosje later mama de klos was is dan ook niet meer vreemd. Papa ontsprong de dans. Misschien maar even goed zo want hij heeft momenteel veel last van zijn schouders.

Eten? Nou geen brood dus

Natuurlijk is het ook wel heerlijk om even te eten, dacht ik zo. Mijn ouders en manlief waren het daar best wel mee eens. Zoonlief niet. Hij liet zijn brood staan en viel aan op de kruidnoten. Of liever gezegd hij had al zo veel kruidnoten verorberd dat hij geen brood meer wilde. De chocolademelk daarentegen ging wel lekker op. Net als een klein stukje van zijn chocolade letter. Zo erg is dat niet voor een keertje. Morgen eten we weer gezond 🙂 .

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/12/2016-12-03-11.28.09-576x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/12/2016-12-03-11.28.09-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekIn mijn vorige blog konden jullie lezen hoe ik blij verrast werd door Sinterklaas. Vandaag kunnen jullie lezen hoe wij Sinterklaas gevierd hebben. Wij hebben er bewust een Sinterklaasmiddag van gemaakt en geen Sinterklaasavond. Oude traditie of nieuwe traditie? Sinterklaasmiddag, dat gaat toch tegen alle tradities in zal je denken. Ja...Blogs die net even anders zijn