Het was op een vrijdag, mijn buurvrouw was net die dag op vakantie gegaan en ik hoorde de schutting kraken. Ik kijk naar buiten en ja hoor, de schutting die jarenlang goed dienst heeft gedaan begaf het. Gelukkig stond mijn container er tegenaan en die ving de val van de schutting op. Hierdoor kon deze blijven staan. Nou ja een soort van blijven staan dan want het ging nog maar net goed.

Een schutting zoek je samen uit.

Een paar weken voor de schutting brak was ik al bij mijn buurvrouw geweest met het verhaal dat ik kon gaan kijken naar een nieuwe schutting. Mijn vraag was ook of het voor haar mogelijk was. Een schutting is niet goedkoop en zoiets moet je gewoon overleggen. Hoe dan ook deze zou er komen, in goed overleg. Kort daarna kwam ze aan de deur met het foldertje van een bouwmarkt dat het tuinhout in de aanbieding was en of we konden kijken naar de schutting. Ik zat op dat moment zo met mijn gedachte bij een nieuwe bakfiets en het de afwijzing van de WMO dat ik niet snel kon schakelen maar ik onthield het. Later ben ik gaan zoeken op internet en heb ik er een paar uitgezocht en zo kwamen we er uit wat we een mooie en aanvaardbare schutting vonden voor ons. Ik ben de schutting en tuinpalen gaan kopen en nu was het wachten dat de schutting bij mij geleverd zou worden en dat mijn buurvrouw thuis zou komen van haar vakantie.

De schutting breekt!

Maar goed (nou ja goed is een ander verhaal) mijn buurvrouw was dus echt net die dag op vakantie gegaan, ik zat rustig aan tafel te eten en er was een beetje (te veel) wind. (De container was net die week geleegd want die zat nogal vol en drie weken wachten op de volgende leging kon echt niet meer.) Ik hoorde de schutting kraken en ik denk van o nee….. Ik kijk uit het raam en ja hoor, het is nu echt fout. Onze schutting hangt te ver over naar mijn kant en ik zie dat één van de laatste verbindingen gebroken is. Ik baalde zo verschrikkelijk want de buurvrouw was er niet en we hadden afgesproken dat we dit samen zouden doen. Niet ik alleen of met hulp maar zij en ik zodat zij nog tijd had om haar planten te verplaatsen. Nu had ik geen keuze meer dan actie te ondernemen en er voor te zorgen dat de schutting op zijn minst gesloopt werd zodat het weer een soort van veilig was voor zoonlief.

De schutting moet gesloopt worden.

Nu was er al een vriend die mij zijn breekijzer had aangeboden om dat sloophout die schutting te gaan verbouwen uit elkaar te halen. Ik ging hulp inplannen en belde hem een paar dagen later omdat het anders liep of ik zijn breekijzer mocht gebruiken. Ik legde uit wat er gebeurd was en met een paar uurtjes stond hij in mijn tuin en konden we rustig aan de gang. Met veel beleid en voorzichtigheid hebben we de schutting om de planten die aan er tussendoor gegroeid waren weg gehaald. Zo werd de schutting uit elkaar gehaald en bleven de planten grotendeels gespaard. De volgende dag hebben we de resten van de palen uit de grond gewerkt. De tuinpalen waren namelijk ook afgebroken. Dit ging niet zo eenvoudig. Het was een lastige klus want ze waren niet een beetje rot maar een beetje meer dan waar ze afgebroken waren. Met beleid en voorzichtigheid zijn de palen uit de grond gekomen. De ene hebben we met een grote schroef en een ketting uit de grond getrokken en de andere is met de schop naar boven gewerkt. Met 1 paal heb ik wel gelachen. Ik dacht van ik ga er even heel voorzichtig aan hengen om hem los te wrikken. Nou ik zat ineens op de grond met het bovenste deel in mijn handen. En bedankt hè 😉 .

Een coating voor de tuinpalen

Als die palen zo rot zijn dan moet je wat gaan bedenken. Ik dacht er niet zo aan maar die vriend wel. Hij ging zoeken op internet want het zat hem niet lekker geloof ik. Om het niet te ingewikkeld te maken voor jullie vertel ik jullie het resultaat. We gingen naar de praxis* (ja sorry een andere bouwmarkt had het niet en de praxis is ruim gesorteerd bij ons) en haalde daas een rubbercoating voor tuinpalen. Deze hadden ze gelukkig wel in het assortiment maar ook nu weer één merk, bison*. Er schijnen ook een soort krimpkousen te zijn maar dan hadden we nog een stuk of wat winkels langs gemoeten en daar was de tijd niet voor. We hebben namelijk beide een kind wat we op moeten halen van school of kinderdagcentrum. Dus ik ging voor de coating en we haalde een stuk of wat schroeven. Hij zocht ze uit en ik ga er van uit dat het goed zit. Het was nu op naar huis en zorgen dat dat die palen in de coating komen. Eerst moesten we eten en daarna gingen we aan de gang. Ik ging verder met het slopen van de hele delen van de schutting en hij ging “schilderen”. Eerst het kwetsbaarste stuk en toen dat drie keer in de rubbersmeer uhhh coating zat ging ik voor de rest. Het werd tijd dat hij zijn kind ging ophalen. Tussen de lagen door moesten we 10 minuten wachten en na 12 uur was het spatwater droog. Pas na 48 uur konden de palen de grond in.

De schutting wordt gezet

Ondertussen was mijn buurvrouw ook thuis gekomen en kon zij mijn mailtjes beantwoorden. Zo te lezen vond ze het wel goed hoed ik gehandeld heb. Zowel het slopen van de schutting als haar de mailtjes sturen. Dat was een opluchting voor mij. Een dag later zou de schutting geplaatst worden. Eigenlijk was het mijn plan om zelf de schutting te gaan zetten met wat meer hulp maar dit liep anders dan ik had gehoopt. Dan moet ik mij maar aanpassen en zorgen dat alles rond het plaatsen van de schutting goed gaat lopen. Dat is dus ook gelukt en met de hulp van mijn vader en broer is de schutting geplaatst. Het ziet er allemaal heel mooi en netjes uit. Ook is mijn buurvrouw tevreden. Er is nog een kleine aanpassing gedaan aan de onderkant van de schutting en nu is alles in orde.

Grote dank aan mijn ouders en broer die mij geholpen hebben en aan H. Jullie zijn kanjers. Zonder jullie was het niet zo snel gelukt!

*Ik houd er niet zo van om reclame te maken en dit blog is ook niet bedoeld om reclame te maken. Het gaat gewoon om het vervangen van de schutting. Ik kwam dit zo tegen en deel de informatie. Zo kunnen jullie als mijn lezers/volgers hier gebruik van maken.

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2018/04/schutting-1024x576.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2018/04/schutting-150x150.jpgAnnemiekGastblogger Annemiekhek,schutting,tuinHet was op een vrijdag, mijn buurvrouw was net die dag op vakantie gegaan en ik hoorde de schutting kraken. Ik kijk naar buiten en ja hoor, de schutting die jarenlang goed dienst heeft gedaan begaf het. Gelukkig stond mijn container er tegenaan en die ving de val van...Blogs die net even anders zijn