Op naar de vrijmarkt, met zoonlief.

Op koningsdag was (en is) het hier altijd prijs. We gaan naar de vrijmarkt. Vroeger gingen we dan met onze zoon naar de vrijmarkt. Zoonlief ging tot vorig jaar in de buggy mee. Hij zat daar heerlijk en hoefde niet te lopen en als hij wel liep maar hij liep te hard weg dan ging hij gewoon de buggy in. Dit jaar zijn we op de fiets geweest. Wel koos ik een vrijmarkt dicht in de buurt uit. Dit is een vrijmarkt op één groot veld en daardoor overzichtelijk. De vrijmarkt in mijn oude buurt is verspreid over meerdere straatjes waardoor ik zo het overzicht kan verliezen en als zoonlief weghobbelt omdat hij wat leuks ziet of afgeleid is dan ben ik hem echt kwijt.

Voorbereidingen treffen.

Die vrijdag zorgde ik er voor dat mijn telefoon goed opgeladen was. Zoonlief heeft mijn telefoonnummer in zijn jas staan, ook in zijn schoenen maar wie kijk daar nu als eerste? Stel zoonlief loopt iets te ver van mij vandaan dan kan ik gebeld worden. Ook moest ik even zorgen dat ik voldoende tassen bij mij had zodat ik hier de spullen in kon stoppen die ik zou kopen. Gelukkig hebben mijn fietstassen voldoende ruimte om daar spullen in te doen.

Wat vind zoonlief leuk?

Ik kijk eigenlijk altijd naar dvd’s en speelgoed. Dit jaar kwam ik een grote knuffelspin tegen. Het grappige wil dat zoonlief op Dikkie Dik ook een spin heeft gevonden. Die spin is dan ook een spinnenhoed. Eerst wees zoonlief deze spin af. Ik vroeg hem of hij die spin wilde, zijn antwoord was nope. Tja dat is dan dus meestal nee maar leer mij mijn zoon kennen…. Ik kocht dus eigenwijs die spin/spinnenhoed wel en ja hoor. Nu heeft hij er een spinnenhoed bij die ik dus ook op mijn hoofd krijg.

Vrijmarkt met René

Voorgaande jaren keek René altijd of hij leuke pc’s kond vinden of onderdelen daarvan. Hij kwam regelmatig thuis met veel van dat soort spullen. Ook gebeurde het wel eens dat hij tussendoor naar huis ging of dingen in de auto legde. Dan kwamen we weer thuis met tassen vol spullen. René ging dan weer uitzoeken wat het nog goed deed en soms zaten er pareltjes tussen. Daar genoot hij dan van. Hij wist heel goed wat hij kocht, wat de moeite waard was om mee te nemen en wat hij moest laten staan. Ook keek hij graag naar andere elektronica zoals audio apparatuur en lp’s hadden ook vaak zijn interesse. Later, toen onze zoon er was keek hij ook graag naar wat speelgoed net als ik.

Ik mis René

Ik heb René wel gemist op deze dag. Niet gelijk op de vrijmarkt zelf want ik moest onze zoon in de gaten houden en ik was op zoek naar leuke spullen voor een leuk prijsje. Maar achteraf miste ik hem wel. René toornde met zijn 193 cm vaak boven de massa uit. Als ik hem dan kwijt was dan moest ik even goed om mij heen kijken en dan was er een kans dat ik hem zag. Tenminste als hij niet met zijn neus tussen de lp’s, audio spullen of andere meuk hing 😉 . Deed hij dat wel, ja dan kon ik lang kijken maar dan zag hem natuurlijk over het hoofd. René zocht mij ook met enige regelmaat en om dat te voorkomen probeerde ik wel eens om iets opvallends aan te hebben. Ook dit werkte niet altijd.
Toen onze zoon op bed lag en de dag er na kwam het weer even hard binnen. René is er niet meer. Ik zal nooit meer om mij heen kijken waar hij is, nooit meer naast hem gaan staan en vragen wat hij gevonden heeft. Nooit meer bij thuiskomst zien wat hij gekocht heeft en nooit kan ik hem meer met trots vertellen wat mijn schat is, wat ik allemaal voor weinig bij elkaar heb weten te scharrelen.

Nooit meer samen naar de vrijmarkt.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekvrijmarktOp naar de vrijmarkt, met zoonlief. Op koningsdag was (en is) het hier altijd prijs. We gaan naar de vrijmarkt. Vroeger gingen we dan met onze zoon naar de vrijmarkt. Zoonlief ging tot vorig jaar in de buggy mee. Hij zat daar heerlijk en hoefde niet te lopen en als...Blogs die net even anders zijn