Papa’s verjaardag

Drie maart was het dus papa’s verjaardag. Ik had mijn man al van te voren ingelicht over een paar belangrijke dingen. Dit was noodzakelijk om zijn verjaardag ietsjes soepeler te laten lopen als zoonlief er bij was.

Papa’s cadeautjes

Toen we beneden kwamen holde zoonlief gelijk op zijn speelgoed af. Dat was te verwachten natuurlijk. De dozen met het duplo, de houten treinbaan en de autobaan werden nog net niet ondersteboven gekieperd en ik kon zoonlief nog net op tijd vertellen dat papa nog cadeautjes mocht krijgen. Zoonlief dus de cadeautjes één voor één in zijn handen gegeven en aan papa laten geven. Natuurlijk moesten zoonlief en papa samen de cadeautjes uitpakken. Papa was blij verrast door alle mooie cadeaus die hij kreeg en de verhalen er achter. En hij genoot er van dat zoonlief de cadeaus aan hem gaf. Echt waar ik heb eerst alle cadeaus aan zoonlief gegeven met de opdracht van “geeft maar aan papa want het is papa’s verjaardag.

Het ontbijt

Bij een verjaardag hoort ook een leuk en gezellig ontbijt. Ik had bolletjes en croissantjes gehaald die allemaal in de oven afgebakken moeten worden. Daarnaast nog wat andere lekkere dingen waarvan k vermoedde en hoopte dat manlief het wel lekker zou vinden. Tussen de cadeautjes had ik ook een heerlijk pak goede koffie gedaan. Die viel al zeer goed in de smaak. Dus kreeg hij koffie van dit heerlijk pak. Ook nu was manlief weer heel erg verrast. Hij genoot van zijn ontbijt en wij deden dat ook. Zoonlief wilde eerst toch geen croissant maar dat is niet erg. We weten dat hij sommige dingen niet wil proeven omdat het vreemd voelt in zijn mond en hoe makkelijker wij er over doen hoe minder druk hij ervaart en wie weet komt er wel een dag dat hij de dingen sneller wil proberen.

Papa moet even weg 😉

Ik vertelde manlief daags voor zijn verjaardag dat zoonlief graag slingers en ballonnen wilde voor papa’s verjaardag. We gingen in overleg hoe we dat goed voorelkaar konden krijgen en spraken af dat hij er even uit ging en zoonlief en ik de huiskamer zouden versieren. Toen papa ook even weg ging gingen zoonlief en ik de slingers ophangen en de ballonnen opblazen. Toen zoonlief tevreden was over de slingers gingen we door voor de ballonnen. Het is maar goed dat ik eerst de slingers opgehangen heb en daarna de ballonen op ging blazen. Zoonlief vond namelijk dat de ballonnen geknapt moesten worden. Hij greep een schaar die ik nog op tafel had liggen en stak daar ballonnen één mee kapot. Zodra ik de eerste knal hoorde wist ik hoe laat het was, ik riep heel hard NEEEE maar dat maakte niks uit want nog geen seconde later hoorde ik de tweede knal. shit dit ga je niet maken he heb ik weer kan dat nu niet anders goed voorbeeld doet goed volgen hoeveel ballonnen blijven er over. ….. Geeft de schaar terug!!! Heb ik de schaar in handen en draai ik mij om en bel ik manlief met de mededeling dat hij maar beter naar huis kan komen als hij nog een ballon wil hoor ik een derde knal. Gloeide ballonnen wat NU weer! Hoe heeft hij dit voor elkaar gekregen!!! waar is die tweede schaar!!!! Ik hol naar de bank toe en zie ik hem zitten op de grond. Zoonlief had geen schaar gebruikt maar was er domweg op gaan zitten. Aangezien ik de ballonnen groot geblazen had zat daar natuurlijk een aardige spanning op en kon die makkelijk knappen. Ik laat mij dus de komende jaren niet meer verleiden om ze zo groot op te blazen. Oké misschien wel 1 of 2 maar zeker niet te veel.

Nog meer verrassingen op papa’s verjaardag.

Toen manlief dus thuis kwam was daar de verrassing van slingers en ballonnen. papa vond dat geweldig. vooral omdat zoonlief het zelf bedacht had. Hij moest erg lachen om de ballonnen die het niet gered hadden en de acties die zoonlief hiervoor ondernomen had. We gingen lekker taart eten en koffie en thee drinken. Daarna begon het toch wel een beetje tijd te worden dat zoonlief en ik nog wat gingen doen buitenshuis. Het werd tijd voor een bloemetje. Zoonlief en ik dus op naar de bloemenwinkel die aan het einde van de straat zit. dat is best wel makkelijk te belopen. Ik stak voor de veiligheid al over waar de stoep en de straat van elkaar gescheiden zijn door een haag. Heel handig om zo zoonlief lekker te laten hollen en genieten. Zolang hij niet de tuien van de huizen in loopt is er niks aan de hand. Ik moet alleen even goed opletten dat hij niet zomaar een klein zijstraatje oversteekt en het stukje waar geen heg is de straat niet op stormt. Toen dat allemaal goed gegaan was kwamen we bij de bloemen winkel. Hier hebben we de bloemen uitgezocht. De bloemist vroeg nog of ze er een boeket van kon draaien maar ik wimpelde dat af. Als ze wil dat straks alle bloemen door de winkel vliegen dan kan dat wel maar ik heb gewoon geen zin om zoonlief vast te houden om dat te voorkomen. Een ander scenario is dat ik 10x de winkel uit moet hollen om hem binnen te houden. (het was een klein boeket dus meer dan 10x de winkel uit en in zou qua tijd niet lukken 😉 .

Bloemen voor papa’s verjaardag

Oké we zouden naar huis gaan, zoonlief wilde heel graag de bloemen vast houden en die thuis brengen. De bloemen waren niet zo kort dus het was het was ook niet makkelijk. Hoe houd je dat als peuter van nog geen meter vast?? Nou gewoon onder de arm. Ik heb gelachen om zijn oplossing en ik hoopte echt dat die tulpen heel aankwamen. Ik hield zo’n beetje mijn hart vast. Toen we uiteindelijk thuis kwamen stak zoonlief de bloemen doodleuk in het handvat van de stang van zijn  duwfietsje. Hoe verzint hij het???? Geen flauw idee. Maar ik dacht dus van misschien wil zoonlief wel de bloemen aan papa geven. Ondertussen was papa eventjes weg om ook wat te halen en daar was ik dus niet blij mee. Nadat papa thuis kwam heb ik de bloemen maar gegeven want zoonlief had er niet zo heel veel zin meer in. in een poging de juiste vaas te vinden heb ik een boeket gemaakt die maar kort in de vaas stond en de eerste tulpen knapte al. Zoonlief was niet zo voorzichtig dus maar opnieuw in elkaar gedraaid. Ondertussen staan ze zo op de vaas dat het erg lastig is om ze te laten knappen 😀 .

 lekker eten op papa’s verjaardag

Papa houd ook van lekker eten en ik doe hem een groot plezier met een hele kip. Daar heeft hij eigenlijk genoeg aan voor een hele maaltijd. Waarom zou ik het niet doen als ik weet dat hij daarvan enorm geniet? Dus ik was al daags van te voren boodschappen aan het doen en had ook een hele kip mee gebracht. nu is boodschappen doen met zoonlief niet zo handig als jullie weten uit eerdere blogs ;). Maar goed deze keer ging het redelijk. Ik voeg om manlief zelf de kip te kruiden en daarna hielp in hem om deze in e braadzak te doen en de kip ging een poos in de oven. De gewenste en klaargemaakte krieltjes met groente heeft hij nauwelijks gegeten omdat de kip veel te lekker was.

Het was een leuke dag

Toen ik aan zoonlief vroeg of jij het een leuke dag vond was dat JA! hij had genoten, papa ook en dat maakt mijn dag ook goed. Vooral het feit dat zoonlief nu meer besef heeft van wat een verjaardag is en wat je dan moet doen. De komende verjaardag in ons gezin is die van zoonlief. De dag er na ben ik jarig. Dat is nu eenmaal niet anders en ik ben al lang blij dat hij zijn eigen dag heeft. Het scheelde maar 52 minuten. Zoonlief dacht dat mama eerst jarig is. Als hij dus niet goed begrijpt dat mama 1 dag later jarig is moeten we eens goed nadenken wat we gaan doen. We zullen zien hoe dit gaat lopen en als het nodig is dan kan het zelfs nog zo zijn dat we mijn verjaardag gaan uitstellen als zoonlief het niet goed snapt.

 

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekverjaardagPapa's verjaardag Drie maart was het dus papa's verjaardag. Ik had mijn man al van te voren ingelicht over een paar belangrijke dingen. Dit was noodzakelijk om zijn verjaardag ietsjes soepeler te laten lopen als zoonlief er bij was. Papa's cadeautjes Toen we beneden kwamen holde zoonlief gelijk op zijn speelgoed af....Blogs die net even anders zijn