Mijn bekentenis

Wat vele van jullie niet weten is dat ik het in huis maar moeilijk opgeruimd kan krijgen en kan houden. Dit is eigenlijk al van kinds af aan. Ik moet altijd wat rommel om mij heen hebben voor mijn gevoel. Nu is een klein beetje rommel niet zo erg maar als het steeds meer word dan word het wel eens tijd om die zooi te gaan opruimen. Al sinds een week of wat ben ik aan de gang op de oude spullen weg te doen die we niet meer gebruiken of niet meer nodig hebben.

Wat zal ik met de spullen doen?

Ik heb ooit, een paar jaar geleden gedacht dat we wel eens op een rommelmarkt zouden gaan staan en dan de boel gaan verkopen maar dat is iets wat we echt niet voorelkaar gaan krijgen. Ook de boel op internet zetten en verkopen is voor mij geen optie. Ik ben namelijk meer van de koopjes scoren dan van ze verkopen. Het gaat dan om koopjes die we nodig hebben en kunnen gebruiken.

Opruimen en wegwerken

Ik ben nu dus al een week of wat aan het opruimen. Ik wil al die spullen die we niet meer zullen gebruiken of de kleding die onze zoon niet meer past, weg doen. Zelfs de zolder is de klos. Niet om dingen op te zetten maar om spullen vanaf te halen. Een paar dagen geleden kwam ik een tas tegen met een stapel borden er in. Goed die mogen niet weg want er sneuvelen nog wel eens wat borden. Voor de zekerheid bewaar ik die dus maar wel. Daarnaast gaan er wel weer wat andere dingen weg die we toch niet gebruikt hebben de afgelopen jaren en waarvan ik niet verwacht dat ik die de komende jaren nog ga gebruiken.  Zo verwacht in niet binnen een jaar of wat een kat. Oké als we smak met geld winnen dan zal dat waarschijnlijk een ander verhaal worden ;). Dus ook die spullen mogen weg.  Ik wil deze spullen niet naar zomaar naar een kringloopwinkel brengen maar naar een 2dehands zaak waar ze met de verkoop van spullen een goed doel mee sponseren.

Dat zorgt voor ruimte

Ik kan jullie wel vertellen dat het opruimen loont. Zo kan ik binnenkort een kast maken onder onze trap. Deze staat in de woonkamer en neemt  eigenlijk een hoop ruimte in beslag. Onder deze trap stond eerst de ingeklapte box van onze zoon en die is nu met nog een aantal spullen weg. De zolder wordt minder vol en daar kunnen we dan weer andere spullen voor in de plaats zetten en we kunnen nog steeds lopen tussen de spullen door. Ook heb ik een bende make-up weggedaan. Dit was toch te oud en ik gebruikt het toch niet.  Als ik mijzelf op ga maken dan wordt het toch niks ;). Ik ben nog niet klaar met opruimen maar ik ben al wel heel ver. Eigenlijk ben ik best wel tevreden over wat ik tot nu toe bereikt heb. Ik ga dus gewoon door, op mijn tempo. De ene keer heel veel en heel snel de andere dagen even niet. Omdat bijvoorbeeld de hal leeg moet ;).

Een nadeel van opruimen

Helaas levert dat opruimen van mij soms lastige situaties op tussen mijn man en mij. Hij is het niet gewend dat ik ga opruimen en nu ineens ben ik zo aan het opruimen. Het gaat hem een beetje te snel en ik wil juist door. Goed ik kan niet elke dag opruimen maar ik wil wel dat zo langzaam maar zeker er meer ruimte in huis komt en op zolder zodat we de dingen die we echt willen bewaren en die we echt nodig hebben kunnen opslaan. Ik kom natuurlijk ook dingen tegen die van mijn man zijn. Hij moet dan  ja of nee zeggen tegen het weg doen. Sommige dingen vindt hij moeilijk andere dingen is hij makkelijker in.

Ruimte voor onze zoon.

Mijn grootste beweegreden om te gaan opruimen is om er voor te zorgen dat onze zoon rust en ruimte krijgt in het huis. Als een opgeruimd huis ook voor rust kan zorgen bij hem zou ik dat heel fijn vinden. Ook heeft hij natuurlijk zijn eigen plekje nodig maar omdat we maar twee slaapkamers hebben in ons huis moeten we zien waar we onze spullen laten. Aangezien mijn man een grote hobby heeft die veel ruimte vraagt moet er meer ruimte komen in huis. Mijn man sleutelt namelijk graag aan oude pc’s en laptops.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekMijn bekentenis Wat vele van jullie niet weten is dat ik het in huis maar moeilijk opgeruimd kan krijgen en kan houden. Dit is eigenlijk al van kinds af aan. Ik moet altijd wat rommel om mij heen hebben voor mijn gevoel. Nu is een klein beetje rommel niet zo...Blogs die net even anders zijn