De eerste ontsnapping van onze zoon

Nog niet zo lang geleden was onze zoon mij weer eens te slim af. Nu is dat meestal niet zo erg maar deze keer waren wij heel erg geschrokken. Onze zoon is namelijk onder het kippengaas door uit de tuin gekropen. Juist hij is uit de tuin ontsnapt. Misschien denk je wel van waarom heb je in vredesnaam kippengaas als tuinhek?? Uhhh tja dat is een lastig verhaal. Zeker als je tuin 20 meter diep is, de tuin grenst aan de steeg en de familie van de vorige huurster (die was overleden) het hek mee hebben genomen. Kennelijk mag dat. Wij konden ons geen nieuw hek veroorloven op dat moment. Daarnaast stonden er nogal wat coniferen dus dat was op dat moment acceptabel. Toen we een zoontje kregen hebben we op een gegeven moment een poortje in dat hek gezet en dat was toen nog te doen. Hij was wel een paar keer tussen de containers door ontsnapt maar hij was toen nog erg klein en kon niet ver weg. Tot onze zoon zag hoe een buurkat de tuin uit kroop tussen de coniferen door. Toen was onze zoon ineens voor de eerste keer echt ontsnapt. Ik had op dat moment het hart in mij keel en ik wist niet waar ik hem moest zoeken dus ik roepen. Na een minuut of wat kwam hij vrolijk uit één van de 4 stegen aan gehobbeld. Gelijk daarna hebben we de coniferen zo gesnoeid dat we er het laatste stuk kippengaas tegen aan konden vastmaken. We waren er gerust op en hadden er vertrouwen in dat het wel goed zou gaan. Tot een korte tijd geleden.

Help mijn zoon is weg!!!!!

Het was op een vrijdag en mijn man had die dag vrij. Hij was naar het winkelcentrum en ik was in huis bezig. Onze zoon zat zoals gebruikelijk lekker in de tuin te spelen en deed zo zijn ding. Graven en met zand spelen op zijn plekje achter in de tuin. Wat wij niet wisten was dat er ondertussen een “mooie” opening was ontstaan die onze zoon de mogelijkheid gaf om te ontsnappen. Voor ik het in de gaten had was hij weer ontsnapt. Ik keek op een slecht moment buiten en zag hem NERGENS. Ik hol voor de zekerheid naar boven om te zien of hij zich daar niet verstopt heeft en ik zie niks. Ik pak mijn telefoon en bel mijn man. Al bellend hol ik de tuin uit en roep mijn zoon. Ik hoor ergens hij is hier. Ik vraag waar is hier en weet nog steeds niet waar ik zijn moet. Tegelijkertijd dat ik aan het zoeken ging kwam mijn man onze zoon tegen (op zijn blote voeten) tussen twee wild vreemde mensen. Onze zoon kijkt zijn vader niet aan. Onze zoon liep dus midden op een parkeerplaats bij ons achter, dat is onze steeg uit, en de volgende steeg uit. Deze mensen vroegen zich af waar dit kind thuis hoort en waren heel verbaasd dat hij daar zo maar liep. Ik was heel erg blij dat hem niks overkomen was.

Een nieuw hek

Diezelfde dag nog is mijn man achter palen voor een hekwerk aan gegaan. We hebben ook op internet gezocht wat de goedkoopste en toch stevigste oplossing was voor dit grote probleem. We kwamen uit op betongaas. Dat heeft mijn man dan zaterdags ook maar gehaald bij de bouwmarkt. We hebben geen auto en niemand kon ons helpen op dat moment om de spullen te halen of te plaatsen. Gelukkig is de bouwmarkt niet al te ver weg dus heeft mijn man vijf matten betongaas van 180cm bij 180cm op een bouwmarktkar hier weten te krijgen. Die kar moest natuurlijk ook weer terug dus dat heeft hij zo snel mogelijk gedaan. Diezelfde middag heeft hij met veel pijn en moeite (soms letterlijk) het onveiligste stuk hek veilig weten te maken. Ik kon niet helpen anders was de kans erg groot dat onze kleine Houdini weer uit de tuin zou ontsnappen.

De kleding moet gemerkt worden

Die zaterdag kwam ook het tweede label en merk pakket binnen. Het was wel een beetje dubbel maar ik was er ook wel blij mee want nu kon ik gaan merken. Dat heb ik die avond dan ook gedaan. Mijn strijkbout heeft overuren gedraaid. Ik heb alle kleding die nog de juiste maat hebben gemerkt. Eerst de hemden, overhemden en truitjes. Als onze zoon weer wegloopt is hij in elk geval gemerkt en kunnen ze mij bellen. Een paar dagen later heb ik een verkleedfeestje met mijn zoon gedaan zodat ik de kleding die nog gepast moest worden uitgezocht kon worden. Ook deze kleding is diezelfde avond nog gemerkt. Ik was zo blij dat ik zo veel strijklabels en plakgemak labels heb.

Wat kan ik nog meer verwacht???

Nu kreeg ik ook nog de tip van iemand op de nieuwe peuterspeelzaal dat haar kind gerust onder een hek door graaft om te ontsnappen dus die waarschuwing heb ik mee genomen en we hebben nog genoeg aardbeienplanten en die heb ik dan ook al geplant. Net als ik een paar fruitstruiken voor het hek heb geplaatst. Ik vind het wel leuk om een beetje versiering aan het hek te hebben zodat dit niet een doorkijk is.

Maar goed dat was dus onze zoon uit de bocht, uhh uit de tuin. Er moeten nog wel een paar betongaasmatten geplaatst worden voor dat de tuin veiliger is want de achterkant van de tuin is ook niet wat je noemt veilig. Maar als hij er daar uit wil moet hij eerst de schuttingen van hout slopen. Oké die zijn niet al te sterk en dat willen we ook over niet al te lange tijd doen. Toch moet er eerst voldoende geld zijn om dat te doen. Ik hoop dat hij de komende jaren niet nog een keer ontsnapt.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekDe eerste ontsnapping van onze zoon Nog niet zo lang geleden was onze zoon mij weer eens te slim af. Nu is dat meestal niet zo erg maar deze keer waren wij heel erg geschrokken. Onze zoon is namelijk onder het kippengaas door uit de tuin gekropen. Juist hij is...Blogs die net even anders zijn