Al meer dan vier jaar doe ik mee met onderzoeken van generaties² voor (aanstaande) moeders die een turbulente geschiedenis hebben. Ik heb vele vragenlijsten ingevuld en we hebben mee gedaan aan onderzoeken met onze zoon. Die onderzoeken waren niet belastend en niet schadelijk voor hem.

Generaties², hoe het begon

Het begon zo’n vier jaar geleden. Ik las van een onderzoek van de VU in Amsterdam. Dat onderzoek heet generatie². Ze vroegen om aanstaande moeders die het vroeger in hun jeugd niet gemakkelijk hebben gehad. Nu is dat bij mij ook zeker het geval. Ik ben nogal gepest en dat heeft zo zijn sporen nagelaten. ik heb mij dus aangemeld. Het waren op dat moment twee dingen die mij over de streep trokken. Het doel van het onderzoek maar ook de vergoeding die er tegenover stond. Ja daar ben ik eerlijk in. Als je een kindje verwacht en er is één inkomen dan moet je toch zorgen dat je genoeg geld kan verzamelen om er voor te zorgen dat je uitzet compleet wordt. Zoveel kun je niet bijverdienen als je een inkomen hebt via het UWV. Alles wat je extra verdient wordt weer terug gepakt door het UWV omdat je gewoon een basisinkomen krijgt op basis van je laatstverdiende inkomen. Beetje ingewikkeld maar manlief doet zijn best en kan echt niet meer doen dan hij doet. Ik ging dus kijken of ik wat extra’s kon verdienen naast het postbaantje wat ik toen ook had.

Het doel van de onderzoeken in een notendop

Het doel van al deze onderzoeken van generaties² is om te kijken hoe ze moeders met psychische problemen uit het verleden in het moederschap staan. Naast de vragenlijsten zijn er ook video opnames geweest. en voor ik al bevallen was een test met verschillende huiltjes van een baby op de pc. Die baby had iets nodig en aan mij om uit te vinden wat. Daarbij kreeg ik sensoren op mijn huid geplakt. De meeste onderzoeken zijn gewoon thuis gedaan.

Doe ik mee met dit nieuwste onderzoek?

Nu zijn de onderzoekers van generaties² op het punt aangekomen dat ze willen weten of er veranderingen in het DNA van moeders (en kinderen) is door alle gebeurtenissen die ze hebben meegemaakt. De vraag was ook of ik er aan mee wilde doen. Ik vind het wel een rare gedachte dat je DNA kan veranderen door alles wat je meemaakt maar om niet mee te doen voor mijzelf is niet echt een optie. Om mijn zoontje mee te laten doen vind ik te lastig. Ik heb al genoeg in mijn verleden om mee te worstelen en om dat verleden nu de schuld te geven van alles waar we mee kampen met onze zoon wil en kan ik niet. Laat mij dan maar in het ongewisse blijven of dat wel of niet is, dat is beter voor nu. Voor mijzelf is het niet zo veel moeite. Even in een potje spugen (ze hebben speeksel nodig) is niet zo moeilijk toch 😉 en als ik toekomstige moeders hiermee kan helpen dan wil ik dat wel doen.

“Even” in een potje spugen…

Dat even was wel meer dan even. Er moest een bepaalde hoeveelheid verzameld worden. Omdat er ook belletjes in je speeksel zitten en dus lucht was dat best nog een aardige (spuug) werkje. Ik ben ondertussen maar de vragenlijst gaan invullen omdat het anders wel heel erg lang zou duren 😉 . Toen ik uiteindelijk klaar was met beiden was het onderzoek ook weer klaar voor deze keer. Ze mogen mij ook weer benaderen voor een volgend onderzoek dus we zullen wel zien wanneer en of er weer een nieuwe brief op de deurmat gaat vallen.

Hebben jullie wel eens meegedaan aan onderzoeken?

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekAl meer dan vier jaar doe ik mee met onderzoeken van generaties² voor (aanstaande) moeders die een turbulente geschiedenis hebben. Ik heb vele vragenlijsten ingevuld en we hebben mee gedaan aan onderzoeken met onze zoon. Die onderzoeken waren niet belastend en niet schadelijk voor hem. Generaties², hoe het begon Het begon...Blogs die net even anders zijn