Te kleine schoenen.

Vanmorgen, 14 januari, keek ik eens goed naar de voeten en de schoenen van onze zoon. Die schoenen leken volgens de zooltjes wel heel erg klein. Ik besloot dus gelijk dat het NU tijd werd voor nieuwe schoenen. Nou ik haalde mijzelf wat op mijn hals want het weer zat totaal niet mee. Voor een goede schoenen winkel moet ik een eindje fietsen. Zo’n 6 kilometer en dat door sneeuw, wind en kou.

Taken verdelen

Maar goed er moesten nu dus echt nieuwe schoenen komen. het kon echt niet meer. Ik wist dat er opruiming was in die bepaalde schoenen winkel dus ik ging overleggen. Mijn man heeft momenteel te veel last van zijn schouders en kan ook niet zo snel fietsen als ik. Ik besloot dus dat ik alleen zou gaan. Ik ging ook niet vragen of hij mee ging ik zei dat ik ging. Dat het gewoon zo moest. Wel kwam het verzoek van haal jij wat boodschappen dat scheelt mij weer. Dat zou gebeuren.

Fietsend door de kou en sneeuw

Ik ging op weg met dat weer en gelukkig is er goed gestrooid naar Wageningen. Overal was het goed begaanbaar. Zowel in Ede als Wageningen. Maar die sneeuw was wel heel erg vervelend. Die sloeg mij in het gezicht. Daarnaast was er ook nog de kou. Door de sneeuw op mijn bril kon ik het soms niet goed zien en ook was het soms niet lekker aangegeven hoe ik moest rijden. Maar uiteindelijk kwam ik inderdaad aan in het centrum van Wageningen. He he, eindelijk heb ik mijn doel bereikt. Nog even gevraagd waar het Bevreidingsplein was en we stonden voor de beste schoenen zaak in de wijde omgeving.

Voeten opmeten

We komen binnen, nat en koud en ik zeg dat we nieuwe schoenen zoeken. Het liefst in de uitverkoop. Jullie willen niet weten hoe duur goede schoenen zijn voor onze zoon. Goed we gingen op naar de hoek waar ze de uitverkoop hadden. Ik vroeg heel specifiek of deze man duidelijk uit wilde leggen wat hij ging doen. En dat kon. Hij haalde de meetlat er bij, een etalage voet en een schoentje. Deze man liet zien hoe hij ging meten en legde het helemaal uit. Op een manier waarmee hij onze zoon helemaal inpakte. Dat ging zo goed en mooi dat ik het geweldig vond.

De maat is bekend, de vorige schoenen waren niet goed

Nadat de voeten van onze zoon opgemeten waren vroeg deze man ook of ik zijn schoenen bij me had. (ik had hem namelijk zijn laarzen aangedaan) Daar had ik rekening mee gehouden en die had ik dus bij me. Deze man keer er naar en vertelde mij dat onze zoon op te smalle schoenen heeft gelopen. Hier schrok ik enorm van. Zowel ik als mijn man voelen ons hier schuldig over. Toen ik dit hoorde trok ik ook de sokken uit van mijn zoon en liet deze zien. Die zijn namelijk niet zo mooi en netjes als je zo zou verwachten maar de kleinste tenen zijn wat naar binnen en de voetzool is wat afgeplat. Dit verbaasd mij niet want zijn vader heeft dit ook. Dat is ook de reden dat wij goede schoenen willen voor onze zoon.

Nu wel de juiste nieuwe schoenen.

Na dit gezien te hebben (wat hij weer op een aardige manier voor elkaar kreeg) ging hij opzoek naar goede nieuwe schoenen met de juiste maten voor onze zoon. Ik had drie keuzes. Een witte schoen (liever niet want die wordt zo snel erg vies) een geveterde donker schoen en een klittenband variant. Ik koos voor de geveterde variant. Ook op zijn advies omdat dit beter naar zijn voet te strikken is dan klittenband. We hebben ook van hem de tip gekregen om onze zoon zoveel mogelijk de nieuwe schoenen te laten dragen. Daar ga ik absoluut maandag over hebben op de peuterspeelzaal. We zijn bij Giesen Schoenen geweest. Ze hebben ook een facebooksite Heb je dus een kind met lastige voeten en je woont in de omgeving van Wageningen kijk hier eens. Je kunt maar beter er op tijd bij zijn dan dat je te laat bent. Wat ik ook zo goed van van deze man was dat hij al snel zag dat onze zoon niet zomaar zal zeggen dat de schoenen niet goed zitten. Dat klopt en is helemaal waar.

Hoe kom je aan te smalle schoenen??

Uhh ja dat is lastig uit te leggen. Toen we de vorige keer nieuwe schoenen nodig hadden hoopte ik dat het in Ede zelf kon. Ik vroeg nog bij een schoenenzaak waar ik zelf goede schoenen vandaan haalde. Die gaf mij het advies om in het dorp te gaan kijken. Er zat een vrij nieuwe winkel die ook kinderschoenen verkocht. We gingen met goede moed op pad en na even zoeken vonden we deze winkel. Ik was verbaasd en eigenlijk klopte mijn gevoel al niet helemaal. Het was een schoenen en frutsel leuke dingen winkel. Ze verkochten naast schoenen ook een hoop leuke aparte dingen. Het begon al met een miscommunicatie. Toen we na het meten schoenen gingen passen en de verkoopster probeerde de schoenen aan te doen zag ik aan de houding van mijn zoon dat hij haar niet zo lief vond dus nam ik het over. Dat vond zij dus niet zo tof maar ze zei niks. Iets later zei de ik denk dat als ik het wel had gedaan hij het wel goed vond. Ik had een andere mening. Deze verkoopster heeft toen eigenlijk niet goed gemeten denk ik of geen rekening gehouden met hoe zijn voet zou kunnen groeien. Ik hoor het haar nog zeggen… Nu hoeven jullie niet meer naar Wageningen. Daar tegenover hoor ik ze nog van een kinderschoenenzaak in Wageningen zeggen… Sorry ik kan je echt niet helpen aan schoenen in zijn maat. Je kunt beter naar Giesen, in de Bergstraat.

Een moeilijke en harde les.

Dus ja ik voel mij schuldig dat ik niet gehandeld heb naar mijn eerste gevoel en gewoon weggelopen ben. Dan maar een eind fietsen. Dan maar door de regen. Maar nu wij dit weten gaan we voortaan wel door dat snert weer en gaan we wel naar deze zaak voor goede schoenen want goede schoenen zijn de basis voor je houding.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger Annemieklastige voeten,nieuwe schoenenTe kleine schoenen. Vanmorgen, 14 januari, keek ik eens goed naar de voeten en de schoenen van onze zoon. Die schoenen leken volgens de zooltjes wel heel erg klein. Ik besloot dus gelijk dat het NU tijd werd voor nieuwe schoenen. Nou ik haalde mijzelf wat op mijn hals want...Blogs die net even anders zijn