vieze schoenen of vieze laarzen?

Omdat onze zoon graag in de tuin loopt heeft hij toch iets van laarzen nodig. Niet alleen thuis maar ook de peuterspeelzaal vindt het wel prettig dat kinderen laarzen hebben. Mijn zoon maalt bijvoorbeeld niet om een druppeltje meer of minder als het om water gaat. Het kan hem ook weinig schelen of hij nu alleen vieze broekspijpen heeft of dat hij helemaal onder de modder zit. Hij presteert het zelfs om zijn jas en broek nat te maken en een uur later binnen te komen zeilen met de mededeling dat hij nat is. Ja dat dat weet ik schat, dat had ik al lang gezien. Van water blijf je niet droog. Ooo gunst lieverd ben je nat geworden? Ja dat gebeurd er met water. Nou kom maar dan trekken we die natte boel uit. ( Ik wil douchen) Nou eens zien hoor hoe nat je ben. Hoe vies ben je eigenlijk? Kun je nog een paar uur blijven rondlopen of moet je echt onder de douche. Nou je snapt al wel dat het niet echt fijn is om elke keer die schoenen onder de modder te hebben en helemaal nat. Het gebeurd nogal eens dat die schoenen goed moeten drogen eer ik ze weer aan zijn voeten kan krijgen en vaak kan dat niet eens dezelfde dag.

Laarzen voor thuis en op de peuterspeelzaal

Maar goed zijn laarzen worden een beetje oud en hij is binnenkort echt wel aan nieuwe toe. Ze passen nog wel dus zijn oude laarzen kunnen gewoon naar de peuterspeelzaal. Op deze manier hoeven we niet elke keer te slepen met die volle tas. Zijn oude laarzen kunnen nu daar blijven en aangezien die toch gemerkt zijn verwacht ik niet dat er veel mis zal gaan.

Het avontuur van het kopen

Oké, hoe zorg je dat je laarzen koopt die ook passen? Dat kan best wel een uitdaging zijn. Ik had al verteld naar welke winkel we gingen en wat we gingen doen. Ook zei ik dat we met de buggy gingen. Dat is namelijk best wel leuk om te doen. Toen we uiteindelijk de laarzen gingen kopen moesten ze natuurlijk gepast worden. Ik had de oude laarzen aangedaan. Die gaan makkelijker uit en aan dan schoenen. Eerst maar de juiste maat opgezocht en ja hoor er zat nog een paar tussen van maat 26/27. Dat paste. Gelukkig. Dus die maar aangeschaft.

Een uitje naar de speeltuin

Op weg naar huis kwam onze zoon nog de speeltuin tegen. Hij wilde daar graag naar toen en ik vond het goed. Op één voorwaarde. Hij moest goed naar mama luitsteren en hij moest in de speeltuin blijven anders gingen we gelijk naar huis. Dit soort dingen zeg ik van te voren en help ik hem onthouden als hij de speeltuin uit dreigt te lopen. Gelukkig hebben we een hele leuke tijd in de speeltuin kunnen spelen. Toen ik aankondigde dat het tijd was om naar huis te gaan (lees ik heb een paar keer verteld voor echt gingen) ging hij toen het tijd was ook netjes mee. Ik beloofde hem dus dat hij frietjes zou krijgen. Dus gingen we heerlijk op weg naar huis en alles ging goed. Onze zoon heeft nog even lekker buiten gespeeld en in de tussentijd heb ik buiten frietjes gesneden en gekruid. Ook zijn de nieuwe laarzen van onze zoon gemerkt. Dat moet echt wel want stel hij smeert hem stiekem uit de tuin. Als hij dan zijn laarzen aan heeft, zijn jas aan en wat gemerkte kleding weet ik in elk geval dat ze zo mijn telefoonnummer kunnen vinden.

Het is genoeg geweest 🙁

Maar goed het begon dus tijd te worden om naar binnen te gaan. Toen merkte ik dus echt dat het erg veel geweest is voor hem want hij ging slaan. Niet alleen tegen de muren en deuren maar ook tegen mij.We proberen dit te veranderen maar het is best wel lastig zeker als hij zo’n drukke dag gehad heeft als vandaag. Misschien was het toch verstandiger geweest om één dagje te wachten. Hij was deze ochtend immers net naar de peuterspeelzaal geweest. Helaas hij heeft geen sticker verdient. Wel die frietjes want dat was vanwege lief meegaan uit de speeltuin.

Toen papa thuis kwam vertelde onze zoon en ik dat we laarzen gekocht hadden. Zelfs onze zoon zei het. Nou dat is echt een vooruitgang waar we heel blij mee zijn. Na het eten wilde onze zoon zijn nieuwe laarzen heel graag uitproberen in de tuin. Hij trok de laarzen aan en stormde de tuin in, zonder jas. Papa had zijn schoenen nog aan en is er achter aan gegaan. Eerst wilde hij onze zoon uit de tuin vissen maar we besloten toen dat het slimmer was om hem zijn jas aan te doen dus die reikte ik hem maar aan.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger Annemiekvieze schoenen of vieze laarzen? Omdat onze zoon graag in de tuin loopt heeft hij toch iets van laarzen nodig. Niet alleen thuis maar ook de peuterspeelzaal vindt het wel prettig dat kinderen laarzen hebben. Mijn zoon maalt bijvoorbeeld niet om een druppeltje meer of minder als het om water...Blogs die net even anders zijn