Op voor een knipbeurt

Omdat mijn zoon zondag 19 juni alweer 3 jaar is geworden vond ik het de vrijdag daarvoor tijd voor een nieuw kapsel. Hij heeft al zo lang hetzelfde kapsel omdat ik het niet echt durf om een nieuw kapsel te kiezen voor hem. Hij heeft namelijk wat slag en als je daar te veel lagen in gaat knippen of het gaat uitdunnen dan wordt het zo krullend dat de tranen in je ogen schieten als je het moet kammen. Bij mij dan bedoel ik. Dan denk ik weer terug aan tig jaar geleden dat elke kam en borstel beurt een worsteling was omdat die klitten zo verrekte pijn deden en ik mijn haren gewoon niet gekamd wilde hebben.

 

Regen, regen en nog eens regen

Maar goed ik maakte dus donderdags de afspraak voor vrijdag ochtend 9 uur. In de hoop dat hij dan wakker genoeg zou zijn om daar op tijd aan te komen aangezien onze zoon nog steeds van de ik ga niet slapen feestjes is. Maar dat ging dus goed. Totdat we de deur uit moesten. Nou het regende met bakken uit de hemel. Het leek wel of Neptunus zijn zinnen had gezet op het midden van het land. Plassen die meters lang waren en centimeters diep. Mijn velgen kwamen onder water en ik was drijf nat.

 

Regen en verkeersveiligheid

Omdat ik veiligheid boven een droog pak stel heb ik mijn regenpak thuis gelaten. Gelukkig was ik wel zo slim om mijn laarzen aan te trekken want ik zag de bui al hangen. letterlijk. Donderdag avond stond de straat namelijk ook al blank met zo’n zelfde hoosbui. Maar goed ik vol goede moed op de fiets naar onze lieve kapster voor een nieuw kapsel. En ja dus we kwamen van een beetje regen in een hoosbui terecht. Mijn bril zat vol met waterdruppels en mijn haren waren zo nat alsof ik net uit de douche stapte. Onderweg werd ik nog gesneden door een mede fietser. Die keek niet uit haar doppen, pardon ogen, passeert mij en rijd vlak langs mijn voorwiel de bocht om waar ik (gelukkig) ook heen moest. Het leek wel of haar oren ook nog kapot waren want roepen van hee kijk eens uit leverde niks op. Wel heb ik even laten weten dat ze dom bezig was. Nee ik heb haar niet van der fiets geduwd maar wel even een heel klein tikje met mijn vinger gegeven en duidelijk verteld dat ze uit moest kijken. Was ze niet zo blij mee geloof ik maar als ik echt een duw gegeven had, zoals ze zei, zou ze op straat beland zijn.

IMG_20160524_082559
Hier zien jullie nog het oude kapsel

 

Dag, dag, baby en dreumes kapsel

Toen we dus aan kwamen bij de kapper vroeg Georgina of we een handdoek nodig hadden. Ik wilde eerst even bijkomen vanwege dat geintje en was flink pissig geworden. Maar goed we waren toch nog veilig en heel bij de kapster gekomen en ik kreeg een handboek voor zowel Andreas als voor mijzelf. Andreas was mooi droog gebleven in de regencape van Kikker en zijn vriendjes. Alleen een beetje natte haren. Gelukkig kon hij al gelijk naar binnen en ik dus even bijkomen. Toen we binnen waren wilde Andreas eigenlijk eerst spelen. Nou vind ik een hoop goed maar er zijn nog meer mensen die geknipt moeten worden vandaag dus je mag wat uitzoeken en dan mag dat mee in de stoel. Net zoals altijd. Van het uitzoeken kwam bar weinig terecht dus dan maar hup in de stoel en je mag geknipt worden. Ik had voor dat hij in de stoel ging nog even gekeken samen met Geogrina wat mooi zou zijn en wat het beste zou passen bij zijn haar en gezicht. Voorwaarde was wel dat er geen gel in zou moeten. OKÉ daar gaan we dan. Het babykapsel gaat nu definitief er af en hij wordt mijn grote stoere vent met een nieuw kapsel.

IMG_3710
Dit is het nieuwe kapsel. Toch wel een groot verschil al zeg ik het zelf.

 

Hallo stoere peuter (kapsel)

Mijn stoere peuter ventje ging heel stoer in de stoel zitten met mama tegenover zich en de spiegel naast zich. De kappersmantel hebben we nog even achterwegen gelaten en het knippen begon. Ik werd trotser en was verbaasd. Wat gebeurde er? Nou mijn mannetje bleef gewoon zitten. Waar hij eerst nog bij mama op schoot moest zitten om fatsoenlijk geknipt te worden bleef hij nu zelf zitten. Die hele lange knip beurt lang!!! We hebben wat maffe manieren gehad om hem van zijn wilde haren af te krijgen. Van vliegtuig modes tot staand op mijn schoot en tig keer draaien tijdens een knip beurt. Telkens als dat gebeurde kon de kapsters er om lachen en had ze engelen geduld van hier tot en met. Maar dit??? Nou zeg dat was mij nog nooit gebeurd. Zo netjes en stil als mijn stoere knul daar zat. Ook benoemde hij wat hij zag en probeerde hij zijn geknipte haren weer aan zijn haar vast te maken. Zou het te maken hebben met de peuterspeelzaal, dat hij daar leert om stil te blijven zitten in de kring? Ik denk het wel. Ik hoor van de juffen dat hij het goed doet daar en dat hij er nog wel een beetje moeite mee heeft maar dat het wel aan het lukken is. Maar goed. Hij heeft dus de hele knipbeurt netjes gezeten en goed geluisterd. Toen we bijna klaar waren merkte ik al wel dat het genoeg was voor hem dus de laatste puntjes snel en zorgvuldig op de i, uhh de laatste puntjes er af en klaar was meneer.

Een ander gezicht.

Ik keek in een ander gezicht als het waren. Een nieuw kapsel staat hem goed en geeft zijn gezicht meer pit en een meer jongens look. Dus hier een tevreden moeder meteen nieuw kapsel van haar zoon.
Nu we een paar dagen verder zijn merk ik wel dat de kruin eigenlijk een beetje olie of crème nodig heeft maar dat is niet erg. Het kapsel staat hem heel erg goed. Hij is echt mijn lieve stoere ondernemende peuter en dat nieuwe kapsel past hier heel goed bij.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194-150x150.jpgAnnemiekGastblogger Annemiek  Op voor een knipbeurt Omdat mijn zoon zondag 19 juni alweer 3 jaar is geworden vond ik het de vrijdag daarvoor tijd voor een nieuw kapsel. Hij heeft al zo lang hetzelfde kapsel omdat ik het niet echt durf om een nieuw kapsel te kiezen voor hem. Hij heeft namelijk wat...Blogs die net even anders zijn