In mijn vorige blog vertelde ik dat ik andere broeken zocht voor zoonlief en wat de zoektocht van vele kringloopwinkels opleverde, niks dus. Ik besloot dat er toch maar een paar nieuwe broeken moesten komen.

nieuw of 2dehands kleding?

Eigenlijk ben ik niet zo van nieuwe broeken kopen. Voor ze versleten zijn is zoon lief al twee maten verder en liggen de broeken in de kast ruimte in te nemen. De zolder is nu ook niet zo groot dus opslaan heeft weinig zin en neemt te veel ruimte in beslag. Echt ik heb het geprobeerd maar het werkt niet. Daarna heb ik geprobeerd om die oude kleding op een kledingbeurs te verkopen maar dat leverde ook te weinig op dat ik het niet meer de moeite vind om er ober na te denken. Je bent dagen bezig om het uit te zoeken en als je niet het juiste licht hebt dan kan er heel veel mis gaan en zie je vlekken over het hoofd die je anders wel gezien had. Om het dus zo goedkoop mogelijk te houden kijk ik naar zo veel mogelijk niet nieuwe kleding.

Toch nieuwe broeken

Omdat ik het dus niet voorelkaar kreeg om aan goede broeken te komen besloot ik om toch voor nieuw te gaan. Het is dan wel handig om die broeken in een gewone winkel te kopen want ik kan me geen dure misser veroorloven die niet zitten of passen. Als ik dus een broek gekocht heb wil ik die wel terug kunnen brengen en desnoods ruilen i.p.v. geld terug. Je zult je waarschijnlijk wel afvragen waarom ik zoonlief dan niet mee neem om broeken uit te zoeken. Nou als je wilt dat er een aantal broeken uit de rekken getrokken worden, zoonlief de winkel door holt en lachend verstoppertje speelt en ik met lege handen nog net niet gillend de winkel uit loop, met zoonlief op mijn schouder…. Ja dan is dat een goed plan. Wil ik dus MET een stel niet te dure broeken de winkel uit kunnen moet ik dat dus alleen doen. Gelukkig is het mij gelukt om met twee makkelijker broeken de winkel te kunnen verlaten en wel in de juiste maat.

Ondanks dat zoonlief bijna 4 jaar is, is het onmogelijk om samen met hem kleding te kopen. Laat staan dat ik hem zo ver kan krijgen dat hij het gaat passen.

Passen? Nou vergeet het maar!

Een broek zomaar even passen is niet echt gemakkelijk. Een maand of wat geleden heb ik kleding uitgezocht, wat nog paste of te klein was, en dat ging gelukkig goed. Maar om nu zomaar even tussen door twee broeken te passen, dat is nu niet zo echt zijn ding. Gelukkig was zoonlief zo aardig om zichzelf zo nat te maken dat hij voor het avond eten wel even moest douchen en kon ik zo één van die broeken passen en ja die paste gelukkig. Ik heb het vermoeden dat broek nummer twee dan ook wel gaat passen. Nu moet ik dus de aanbiedingen in de gaten houden voor broeken. Wie weet kom ik ook nog een leuke trui of zoiets tegen die ik voor weinig op de kop kan tikken.

 

Hoe doen jullie dat met kleding kopen voor jullie kinderen?

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekIn mijn vorige blog vertelde ik dat ik andere broeken zocht voor zoonlief en wat de zoektocht van vele kringloopwinkels opleverde, niks dus. Ik besloot dat er toch maar een paar nieuwe broeken moesten komen. nieuw of 2dehands kleding? Eigenlijk ben ik niet zo van nieuwe broeken kopen. Voor ze versleten...Blogs die net even anders zijn