Water en zand (is modder)

Het was eind september uitzonderlijk mooi weer voor de tijd van het jaar. Dat weet ik en dat zullen er meer vinden dat vond onze zoon dus ook. Onze  zoon houd enorm veel van water dat ik hem wel eens mijn waterratje noem. Wij kunnen hem geen groter plezier doen dan hem een emmer water geven en hem lekker buiten laten kliederen. Dat doe ik dan ook met enige regelmaat. Tenminste nu het nog kan. Goed zo af en toe vind hij een plasje water in de zandbak. Nou ja zand bak, daar zit nu nog maar erg weinig zand in. Ik geloof dat het merendeel tussen de stenen en in de tuin verdwenen. Onze zoon vind modder dus ook geweldig. Hij gaat dan heerlijk spelen met het water en de modder en kan heel lang zo voor de zandbak zitten en doet er van alles mee. Het beland dus ook veel vaker buiten de zandbak dan er in. Ik kan net zo lang praten tot mijn tong uit mijn mondt valt, het zand blijft er toch niet in zitten. Gelukkig hebben we nog wat zakken zand achter de hand. Manlief was zo aardig om 10 zakken zand te halen toen we de zandbak voor het eerst zouden vullen. Ik vroeg hem of hij wel een idee had hoeveel er in zou passen. Nee dus. Ik heb er wel om gelachen hoor maar het scheelt nu ook wel want we hebben nu al meer dan een half jaar geen auto meer en zand is zwaar. Dat gooi ik niet zomaar op de fiets. Ja in de fietskar misschien maar dan is het nog een hijs.

Waterratje in de tuin

Oké nu dus terug naar het water en onze zoon. Ik vertelde dat hij een waterratje is. Zet hem in de tuin met een emmer water dan is die geheid snel leeg. Hij giet het over van de ene emmer in de andere en weer terug. Net zo lang tot de emmers leeg zijn of hij iets gevonden heeft wat een plons water verdient en dan ligt de emmer om. Zodra de emmer water leeg is heb ik twee mogelijkheden. Nummer één hij meld zich bij de achterdeur met het verzoek ik wil water hebben of nummer twee: hij loopt naar de buitenkraan en draait deze open. Dat is een paar keer wel leuk en met het mooie weer niet zo erg. Het gebeurd dus ook wel eens dat ik hem maar even uit de natte zooi moet halen want dan is ons waterratje een echt waterratje. Helemaal nat en vies. Zeker ook als hij met zandjes speelt. Soms meldt hij zich zelf dat hij nat is en dan is hij ook heel erg nat.

Waterratje onder de douche

Als onze zoon naar bed moet wil hij ook heel graag douchen. Als een echt waterratje gaat hij lekker onder de douche spelen met het water. Van de ene emmer in de andere emmer en gooit hij het water over zich heen. Probleempje is wel dat wanneer we gaan stoppen met douchen het vaak huilen en drama is. Nu werken ze op de nieuwe peuterspeelzaal met een klok en wekker. Gaat de wekker dan is het tijd om iets anders te gaan doen. Ik ben die wekker nu dus ook aan het gebruiken en het lijkt dat het werkt. Als de wekker gaat dan doe ik de douche uit.

Waterratje aan tafel

Wat ook leuk was dat is dat ze op de peuterspeelzaal ook bellen hebben gemaakt met een rietje in een beker. Wij aten laatst friet en onze zoon dacht van laat ik eens op een frietje gaan blazen. Ik zat dat zo eens te bekijken en dacht van ik pak een rietje. Ja hoor meneertje ging op dat rietje blazen. Zijn eten nog in zijn mond dus ook in dat rietje. Ik vond het prachtig om te zien. Iets later vroeg hij om een beker water. (met tuit) Nou wilde ik dat laatste dus niet horen. Mama was even een beetje doof. Mama pakte een grote plastic beker met een beetje water en ja hoor hij zet het op een blazen.  Ik merkte wel dat ik papa even moest uitleggen wat ik had gezien en wat de gedachte hier achter was. Het is namelijk goed om op deze manier de mondspieren te trainen. Dat is ook goed voor de ontwikkeling van zijn spraak. Deze loopt namelijk toch enigsinds achter. Onze zoon heeft een poos met dat rietje en later zelfs met twee rietjes en die beker water gespeeld. Zowel mama als papa hebben genoten van dit spel.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekWater en zand (is modder) Het was eind september uitzonderlijk mooi weer voor de tijd van het jaar. Dat weet ik en dat zullen er meer vinden dat vond onze zoon dus ook. Onze  zoon houd enorm veel van water dat ik hem wel eens mijn waterratje noem. Wij kunnen hem geen groter plezier doen dan hem...Blogs die net even anders zijn