Waar ik eindigde met gelukkig was het woensdag wat rustiger ga ik verder. Want ja het was de hele dag lekker rustig. Onze zoon was weer lekker beter en heerlijk zichzelf. Hij speelde lekker op de bank….

Dansen op de bank

Onze zoon heeft een heel leuk spelletje en dat is dansen op de bank. Of op het bed. Op het bed vind ik niet zo erg maar de bank dat wordt wat vervelend want die bank is aardig op leeftijd. Ik ken mijn man nu al bijna 10 jaar en ik weet niet beter dan dat hij dat bankstel heeft. De bank begint wel wat oud te worden en te slijten maar geld voor een nieuwe is er domweg niet. Dus wordt het toch wel tijd dat zoonlief wat voorzicht gaat doen met die bank. Zo ook vandaag. Ik probeerde onze zoon dus te vertellen dat hij voorzichtig moest doen met de bank maar zoals gewoonlijk hoorde hij mij niet.

Daar gaan we weer….

Ik stap van de bank af en op dat moment staat zoonlief rustig op de bank. Mijn man en ik zijn in de keuken en overleggen hoe we het vandaag met het eten gaan doen. Wie gaat er boodschappen doen en wie blijft er thuis. Ineens horen we een klap. We kijken elkaar aan, horen huilen en gillen en zijn in no time bij onze zoon. Daar ligt hij op de grond met zijn hoofd. Hij heeft het weer voor elkaar. Alleen was er deze keer geen dik falpjesboek om zijn val te breken. Ik ga rustig bij hem zitten en observeer hem en hij wil vooral troost en knuffels van mama. Ik wacht rustig af wat er gaat gebeuren. Na ongeveer een kwartiertje valt hij weer in slaap en maakt manlief van deken weer een geïmproviseerd bedje klaar zodat onze zoon zacht ligt maar wel beneden. Natuurlijk doet hij dat net als de huisarts op het punt staat om naar huis te gaan en ik weet van de vorige keer dat hij binnen 15 minuten onder zeil is. Ik mag weer onze zoon in de gaten houden en manlief gaat voor de zoveelste keer boodschappen doen. Wederom slaapt onze zoon twee uur diep. Tussendoor krijg ik wel reacties als ik hem prikkel. Wakker worden doet hij niet maar dat doet hij nooit als hij diep slaapt.

Tijd om te eten.

Als manlief thuiskomt heb ik de groente al grotendeels gesneden en de rest zal snel volgen. Ondertussen maakt manlief de opmerking dat hij de supermarkt begint te kennen. Hij weet waar de spullen staan en noemt dat eng. Ach ik weet ook al waar ik de dingen kan verwachten en ja dat gebeurt als je wat vaker boodschappen doet ;). Maar goed manlief gaat koken en ik blijf bij onze zoon. We doen tv dinner omdat onze zoon dichtbij de tv ligt. Dat is namelijk de enigste plek waar hij momenteel veilig ligt. We spreken met elkaar af dat wanneer onze zoon langer dan 2 uur blijft slapen we de hap gaan bellen. Als we inderdaad zo’n twee uur verder zijn na de val komt onze zoon bij en kijkt een beetje verdwaasd om zich heen. Hij moet echt even wakker worden. Gelukkig wil hij deze keer wel eten. Hij eet met smaak de aardappel en groente prutje op. Niet alles maar wel genoeg. En hij wil nog wat drinken. Nou geweldig hij is weer redelijk bij. Maar natuurlijk wil hij graag weer gaan slapen want hij is echt nog wel moet. Hij moet eerst even een filmpje kijken met papa zodat we tandjes kunnen poesten. Er moet immers 20 minuten tussen eten en poetsen zitten. Dit is beter voor het tandglazuur.

papa rekt tijd.

Papa krijgt het voorelkaar om tijd te rekken met de sprookjesboom en het lukt mama om tandjes te poetsen met de zappelin app. Daarna is het bedtijd. Ik hoop toch echt dat het binnenkort even wat rustiger wordt want het begint nu toch echt wel vervelend en vermoeiend te worden. Maar als alles mee zit gaan we binnenkort nieuwe schoenen kopen voor onze zoon. Hij is er echt aan toe want de zolen zijn aardig versleten.

Ervaring maakt wijs.

Omdat ik geen zin heb in wederom een ontregelde zoon ging hij dus iets later naar bed dan gebruikelijk. Dat werkte al heel goed. Hij was niet om 6 uur al wakker maar een stuk later. He dat scheelt weer. De hele volgende dag blijft hij wakker en houd ik hem ook wakker. Iets later dan zijn gebruikelijke bedtijd gaat hij weer naar bed en slaapt gelukkig al snel. Zoals het er dus nu uit ziet zal hij niet zo ontregeld zijn als tijdens de kerstdagen…..

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekWaar ik eindigde met gelukkig was het woensdag wat rustiger ga ik verder. Want ja het was de hele dag lekker rustig. Onze zoon was weer lekker beter en heerlijk zichzelf. Hij speelde lekker op de bank.... Dansen op de bank Onze zoon heeft een heel leuk spelletje en dat is...Blogs die net even anders zijn