De patiëntenvereniging voor autisme

Als je er achter komt dat je kind autisme heeft dan wil je het allerbeste voor je kind en nog meer. Voor ons hoort daar ook bij om lid te worden van de Nederlandse Vereniging voor Autisme  (NVA). Er is zo veel bekend tegenwoordig en waar kun je beter die informatie en ervaringen vinden dan bij een patiëntenvereniging? Karakter mag dan wel heel veel informatie hebben maar ik denk dat de NVA ons meer gewone info kan geven. Ook bijvoorbeeld waar je recht op hebt.

Vragen over het lidmaatschap

Na een paar drempeltjes heb ik de koe bij de horens gevat en ben ik gaan bellen. Ik had namelijk een paar vragen:

 • Wie maken wij lid? Onze zoon of één van ons?
  (Je kunt ook lid worden als ouder van een kind met autisme)
 • Kan ik korting krijgen met mijn lidmaatschap bij de NFVN 
  (Helaas niet)
 • Is de autipas een eenmalige aanschaf of keert dat jaarlijks terug?
  (De autipas schaf je eenmalig aan, als lid krijg je ook korting)
 • Is het lidmaatschap op kalenderjaar of datum?
  (Dat gaat per datum, volgend jaar rond deze datum krijgen we weer een rekening)

Ik word lid als ouder van….

Na een paar vragen gesteld te hebben kreeg ik het voorstel om de informatie opgestuurd te krijgen. Omdat ik een vermoede heb dat ik zelf ook autisme zou kunnen hebben wil ik in januari hier de onderzoeken voor gaan starten. Zo hopen wij dat we binnen 1 jaar wel of geen diagnose hebben en dat ik ook verder kan. Dat is ook een reden dat we het lidmaatschap op mijn naam zetten. Het is een grote maar wel noodzakelijke stap om lid te worden van deze patiëntenvereniging.

Met een patiëntenvereniging achter je sta je sterker

Met een patiëntenvereniging achter je sta je sterker. Je kunt makkelijker om advies vragen en vragen waar je recht op hebt en wat je plichten zijn. Je kunt mee doen aan cursussen, er zijn lotgenoten contacten, informatie over begeleiding en nog veel meer. Wat waarschijnlijk nog het belangrijkste is, dat is wel dat je up to date blijft over de ontwikkelingen rondom autisme. Deze vereniging is zo uitgebreid dat ik nog niet de mogelijkheid heb gehad om het helemaal uit te zoeken.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekDe patiëntenvereniging voor autisme Als je er achter komt dat je kind autisme heeft dan wil je het allerbeste voor je kind en nog meer. Voor ons hoort daar ook bij om lid te worden van de Nederlandse Vereniging voor Autisme  (NVA). Er is zo veel bekend tegenwoordig en waar kun...Blogs die net even anders zijn