Wanneer vieren we de verjaardag?

Omdat zoonlief op een maandag jarig is en dan een hele dag naar Dikkie Dik moet moesten we iets verzinnen voor zijn cadeautje. Dat was namelijk een lego dinosaurus. (ja moet want andere dagen zitten vol en als hij niet gaat ben ik aan het eind van de week afgedraaid) Wij hebben eens goed nagedacht en besloten om zijn verjaardag op zondag te vieren. Ja op vaderdag. Die hadden wij al een week vooruit geschoven omdat het dan niet alle dagen hectisch is maar een beetje verspreid. Daar bovenop komt ook dat we dan een dag speciaal voor papa hebben. Dat is wel zo fijn.

Een versierde kamer

Goed hoe gaan we dit doen? Als eerste kan zoonlief nog niet zijn cadeau in elkaar zetten. Wij hebben een lego dinosaurus gekocht en een logo robot. De dinosaurus heb ik van te voren in elkaar gezet. Ook hebben we de avond er voor de kamer versierd met slingers en ballonnen. Toen onze zoon dan ook beneden kwam was het eerste wat hij zag slingers. De ballonnen heb ik laten liggen want die wil hij toch omlaag hebben. Die zijn zo verschrikkelijk mooi. We hebben er wel voor gezorgd dat we eerst gingen eten. Anders zien wij het al gebeuren dat onze jarige job geen ontbijt eet en geen oog heeft voor zijn drinken.

Tijd voor het cadeau

Toen onze zoon zijn ontbijt achter zijn (melk)kiezen had werd het tijd voor een cadeautje. Dit werd met groot enthousiasme geopend en ja hoor, er gebeurde wat wij hadden verwacht. De lego dinosaurus was GEWELDIG!!!! De dino werd onderzocht, goed bekeken en…. gesloopt. Dit werd steevast opgelost door naar mama te lopen met het verzoek: “wil jij hem maken?” Natuurlijk wil ik die maken. Ik weet immers hoe het moet want ik heb deze lego dinosaurus gemaakt. Dat ging vele malen zo en vlak voor de lunch was het eindelijk zo ver dat…… Dat zoonlief de dino zo gesloopt had dat ik bouwtekening nodig had. Na de lunch heb ik de lego dinosaurus weer in elkaar gezet en kon zoonlief weer spelen met de dino. De dino is de hele dag zijn speelgoed geweest en ik heb menigmaal deze lego dinosaurus in elkaar mogen zetten. Op een bepaald moment was het erg warm en maakte ik de belofte om een waterfeest te maken als we hadden gegeten. Zoonlief vind zoiets verschrikkelijk leuk dus dat was een leuk vooruitzicht.

Zoonlief wordt moe. Weg waterfeest?

Ik merkte op een gegeven moment dat zoonlief moe begon te worden. Eerst had ik in gedachte dat we bruine bonen zouden eten want dat vindt hij heerlijk. Ik had er een hard hoofd in of dat zou gaan lukken en aten we dus iets wat sneller klaar was. Toen we klaar waren met eten begon het water feest. Ik moest de tuin water geven en zoonlief wilde graaaagggg helpen. Natuurlijk leidde dit tot schitterende taferelen. We “vochten” om de slang  en zoonlief maakte met veel plezier mama helemaal nat. Ik deed het zelfde en het lachen was huizen ver te horen 😉 . Tja toen werd het toch tijd voor de douche. Of liever gezegd dat de kraan beneden uit ging. Dat is soms zo verschrikkelijk moeilijk. Dan ben je met iets geweldig super gaafs bezig moet je ineens zomaar stoppen. Dat is gewoon onmogelijk. Dat kan en mag mama niet doen. Dat werd dus huilen. Ik pakte zoonlief op en ging gelijk naar de douche, deze keer dus de warme in plaats van de koude 😉 .

Verjaardag bij Dikkie Dik.

De volgende dag gingen we de uitdaging aan van trakteren op Dikkie Dik. Ik vond dat zo spannend!!! Vorig jaar is het niet helemaal goed gegaan achteraf gezien dus dit jaar heb ik onwijs getwijfeld. Uiteindelijk heb ik toch de knoop doorgehakt en vond ik het goed dat ze dat gingen vieren. Als ouders mogen wij er niet bij zijn omdat de onrust op de groep anders te groot wordt. Ook zou onze zoon het waarschijnlijk niet waarderen dat we zouden komen. Ik maakte dus een leuke en klaarblijkelijk lekkere traktatie klaar. Toen ik zoonlief ophaalde hoorde ik dat elk kind het lekker opgesmikkeld heeft en er van heeft genoten. Het was heel simpel. Ik had 1 tomaat en 4 witte druiven aan een saté prikker gedaan. (puntje er vanaf geknipt) en dit in een rozijnen gestoken. Meer zat er dit jaar even niet in. Volgende keer beter. Ik hoorde dat zoonlief wel op de verjaardagstroon heeft gezeten maar die verjaardagsmuts bleef 2 tellen zitten en toen was het  klaar. Ik geloof net kort genoeg voor een foto. Dit is gelukkig allemaal goed gegaan.

Toen ik zoonlief ophaalde bij Dikie Dik vandaan is zoonlief onderweg naar huis in slaap gevallen. Toen hij weer wakker werd hebben we frietjes gehaald en hebben wij allemaal leker gegeten.

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/06/lego-dinosaurus.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/06/lego-dinosaurus-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekWanneer vieren we de verjaardag? Omdat zoonlief op een maandag jarig is en dan een hele dag naar Dikkie Dik moet moesten we iets verzinnen voor zijn cadeautje. Dat was namelijk een lego dinosaurus. (ja moet want andere dagen zitten vol en als hij niet gaat ben ik aan het eind...Blogs die net even anders zijn