Wie deed nu wat?

Als eerste kan ik maar beter zeggen wat heb ik gedaan 😉 . Het was niet eenvoudig om zoonlief mee te krijgen om hem wat te laten zaaien. Het water in de zandbak was veel leuker en nat worden was ook geweldig. Omdat er dingen veranderd zijn (wat dat houden jullie nog tegoed van mij) moest zoonlief zich goed uitleven. Hij ging het water uit zijn zandbak scheppen, de regenton open draaien, mama helpen met de spa om de tuin te spitten maar van zaaien kwam bar weinig te recht.

Wat zal ik zaaien?

Maar goed het ging er om wat er op ons adres gezaaid zou worden en wie dat zou doen maakt bar weinig uit. Als het maar gebeurd. Het bloemenmengsel heeft twee plekjes gekregen. Langs het hek en in een pot. Zo kan ik wanneer het spul goed gegroeid is dat laatste een vaste plek gaan geven. Ik heb gelijk wat kruiden gezaaid en peulvruchten voor gezaaid. Wie weet wordt het wat, het was niet echt vers meer. Ik hoop vooral dat die peulvruchten wat gaan doen want dat kan dan weer goed zijn voor de bijtjes 😉 . Tomaten zaaien is ook een uitdaging. Je moet er voor zorgen dat de plantje genoeg zon krijgen en dat ze goede steun krijgen als. Ook die dus maar eerst in een aparte pot. Hetzelfde geld voor de zonnebloemen, ook die kweek ik vooraf op want o wat kunnen die een oerwoud maken van de plek waar je zaait en ze hebben toch wel ruimte nodig met die mooie grote bloemen.

Een slimme tip.

Wist je trouwens dat als je (groente en kruiden) zaden in een eierdopje kweekt je sneller resultaat ziet dan als je het in een kweekpotje stopt? Ook heb je minder kans op het lekken van water. Wel moet je goed opletten dat je grond niet te vochtig maakt want het water kan niet weg. Ik heb ook een tip gezien om tomaten te planten terwijl ze nog in het vruchtvlees zitten. Je snijdt de tomaat in plakjes en legt die op de aarde of potgrond. Ik ben benieuwd wat er uit komt.

Wat staat er nog meer in de tuin?

We hebben ook nog een vlinderstruik in de tuin staan en daar komen de vlinders graag op af. Zodra er bloemen uitgebloeid zijn dan knip ik die bloemen er tussen uit om de vlinderstruik goed in bloei te houden. Deze vlinderstruik bloeit dan ook mooi door in de zomer en zelfs tot in de herfst. Ik hoop dat de yuka dit jaar weer gaat bloeien want hebben we nood gedwongen moeten verplanten. Ik ga er van uit dat de pioenroos weer gaat bloeien en verder moeten we gaan zien of sommige planten een verplanting overleefd hebben.

Blijft het hierbij?

Er staan zeker de komende tijd nog wat aan zaai plannen klaar voor in de tuin en niet alles kan op één dag gezaaid worden maar deze landelijke zaaidag was en is zeker de aanzet geweest om te gaan zaaien. Mochten er te veel planten de verplanting niet overleefd hebben zal ik weer opzoek moeten gaan naar andere planten. Ik wil wel graag een pruimenboom in de tuin dus dat scheelt dan weer een boompje.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/04/IMG_2639-768x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/04/IMG_2639-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekWie deed nu wat? Als eerste kan ik maar beter zeggen wat heb ik gedaan 😉 . Het was niet eenvoudig om zoonlief mee te krijgen om hem wat te laten zaaien. Het water in de zandbak was veel leuker en nat worden was ook geweldig. Omdat er dingen veranderd...Blogs die net even anders zijn